Käsi sydämellä päiväkodin tätsyt!

  • Viestiketjun aloittaja "huhuu"
  • Ensimmäinen viesti
"huhuu"
Onko yleensä joku lapsista mukavampi kuin toinen? Jos vanhempi on tosi mukava niin tekeekö se lapsesta "mukavamman"? Millainen lapsi lämmittää sydäntä ja onko olemassa lapsiprototyyppi, joka ärsyttää sinua? Miten suhtaudut lapseen, joka herättää sinussa negatiivisia tuntemuksia enemmän kuin positiivisia?
 
Blue
[QUOTE="huhuu";29791945]Onko yleensä joku lapsista mukavampi kuin toinen? Jos vanhempi on tosi mukava niin tekeekö se lapsesta "mukavamman"? Millainen lapsi lämmittää sydäntä ja onko olemassa lapsiprototyyppi, joka ärsyttää sinua? Miten suhtaudut lapseen, joka herättää sinussa negatiivisia tuntemuksia enemmän kuin positiivisia?[/QUOTE]

Tottakai on. Ammattiminä on mulla aina työssä päällä joten en erottele lapsia yhtään vaan kohtelen kaikkia samalla lailla.
 
Se parjattu lähäri
Tottakai jotkut lapset on mumavampia kuin toiset. Mutta vanhempien mukavuus ei ihan kauhean pitkälle kanna... Mutta näitähän ei saa tietenkään näyttää, ei lapselle eikä vanhemmalle, mutta ihan terveellistä on tunnistaa näitä tunteita ja käydä niitä läpi omassa pääsään tai työyhteisössä.

Lapsi johon saa kontaktin lämmittää sydäntä, ei väliä vaikka olisi hieman vilkkaampi ja unohtaisi joskus säännöt tms. Ikävimmiksi koen "teflonlapset", joihin ei saa oikein mitään kontaktia, ei hyvässä eikä "pahassa" (jos vaikka tekee jotain kiellettyä, ja asiasta yrittää keskustella, toisen katse vaan vaeltaa, eikä viesti tunnu menevän perille). Ja ikäväksi koen curling-vanhempien lapset, heidän kasvattamisensa vie toooodella paljon enemmän aikaa ja energiaa myös hoidossa, kun ovat tottuneet pyörittämään muuta elämää ympärillään.

Mutta siis ammattimaisesti täytyy kaikkii perheisiin suhtautua, tottakai. :D
 
tätäkkä
Toiset miellyttää, toiset suorastaan inhottaa/ärsyttää, mutta onneksi on ammatillisuus, jolla voi hoitaa hommat. Vanhempien miellyttävyys tai epämiellyttävyys koskee vain heitä. Lapset ovat heistä erillisiä olentoja ja näin ollen herättävät erilaisia tunteitakin. :)
 
Joo-o
En ole pk.n tätsy, mutta lasten kanssa tekemisissä kuitenkin. Ja tottakai on lapsia joista pitää enemmän kuin toisista, mutta mielestäni vanhempien mukavuus ei vaikuta tähän. Meillä ainakin muutamia tosi mukavia vanhempia, mutta lapset ei herätä oikeen minkäänlaisia tunteita, tai sitten enempi niitä negatiivisempia.

Sinäänsä asialla ei ole väliä, koska eihän sitä lapselle näytetä, tai ainakaan ei saisi näyttää. Mutta, no joo en tiedä pystyykö sitä aina ihan 100% olemaan puolueeton. Onneksi tiedostan tämän ja kiinnitän siihen huomiota.
 
[QUOTE="Jenis";29792123]Käsi sydämellä, ihan minkä tahansa työn tekijä - tykkäätkö toisista työkavereista enemmän kuin toisista? Toisista asiakkaista enemmän kuin toisista? Näytätkö sen avoimesti, vai yritätkö olla ihmisiksi?[/QUOTE]

Näin juuri. Aikuiset käyttäytyvät. Tai heidän pitäisi käyttäytyä, mutta todellisuus on satua värikkäämpää. Olen nähnyt kaikenlaista ja esimiehenä joutunut jopa ihan pitämään pieniä keskusteluja pahimmille mököttäjille ja niille joiden mielestä "typerille työkavereille" ei tarvitse sanoa edes hyvää huomenta tai muutenkaan tervehtiä työpaikalla... Voi elämä.
 
"ope"
[QUOTE="huhuu";29791945]Onko yleensä joku lapsista mukavampi kuin toinen? Jos vanhempi on tosi mukava niin tekeekö se lapsesta "mukavamman"? Millainen lapsi lämmittää sydäntä ja onko olemassa lapsiprototyyppi, joka ärsyttää sinua? Miten suhtaudut lapseen, joka herättää sinussa negatiivisia tuntemuksia enemmän kuin positiivisia?[/QUOTE]

Ei oikeastaan. Aiemmin kun olin vastavalmistunut niin kyllä. Nykyisin kaikki lapset ovat mulle yhtä mukavia. Toki joskus on negatiivisia tuntemuksia, mutta ne liittyvät useimmiten johonkin mitä lapset tekevät. Jos joku lapsi tuntuu ärsyttävämmältä kuin muut niin pohdin syitä siihen ja useimmiten ne löytyvät itsestäni. Sitten yritän muuttaa ajatusmalliani lapsesta. Vanhemmat eivät vaikuta siihen miten suhtaudun lapseen. jotkut vanhemmat ovat ärsyttäviä, mutta ei se ole lapsen vika. En kovin kiinny lapsiin, en ajattele heitä työpäivän jälkeen, eivätkä he ole sillä tavalla läheisiä mulle, että kovin ärsyttäisivät.
 
rgh4
w[QUOTE="huhuu";29791945]Onko yleensä joku lapsista mukavampi kuin toinen? Jos vanhempi on tosi mukava niin tekeekö se lapsesta "mukavamman"? Millainen lapsi lämmittää sydäntä ja onko olemassa lapsiprototyyppi, joka ärsyttää sinua? Miten suhtaudut lapseen, joka herättää sinussa negatiivisia tuntemuksia enemmän kuin positiivisia?[/QUOTE]
 
"Jenis"
Alkuperäinen kirjoittaja tiesittekö;29792364:
Että jopa sen "ammatillisuuden" läpi lapsi vaistoaa onko hän oikeasti pidetty/vähemmän pidetty/inhottu. Näin se vaan on.
No totta kai hän vaistoaa. Ihan kuin aikuinenkin. Ei se silti tarkoita, että ei voisi edes yrittää olla tasapuolinen.
 
"hillla"
Joo, joskus. Ihanakin lapsi voi ärsyttää joskus. Omakin lapsi ärsyttää joskus, vaikka on mulle maailman rakkain ihminen. Sellaista se on. Ei yksikään lapsi kuitenkaan koskaan ole ollut sellainen että näkisin hänet VAIN ärsyttävänä, jokaisessa lapsessa on myös ne hyvät puolet ja hänellä hyvät hetkensä. Kaikkia kohtelen tasapuolisesti ja helposti kiinnynkin hoitolapsiin, etenkin pitkässä hoitosuhteessa. Vanhempia on joo tosi ärsyttäviä yksilöitä olemassa, mutta ei ne tunteet siirry mitenkään niihin lapsiin.
 
no just
Uskon, että osa lapsista ärsyttää koko ajan. Täällä on nyt vain vastailtu ympäripyöreästi. Kyllä opettajillakin on ne suosikit ja inhokit ja vaikka kuinka väittää että kohtelee kaikkia tasapuolisesti niin kyllä lapsi lukee aikuista kuin avointa kirjaa. Kyllä minä vaistosin koulussakin sen, että minusta ei niin pidetty kuin jostakin toisesta. Ja samoin leikkikerhossa jossa kävin. Olivat kai ammatillisia, mutta silti minulla oli vahva tunne, että minusta ei niin pidetty kuin naapurin Lissusta.
 
tottakai joku ärsyttää ja ei pidä, niin töissä kuin siviilissäkin. mutta töissä täytyy käyttää ammattiminää, eli kaikki on samanarvoisia, ja kaikkia kohdellaan samalla tavalla. kukaan ei ole ylitse muiden tai jää syrjään sen takia, että ei ole niin miellyttävä persoona
 
LTO
Vastaanpa tähän ihan yleisellä tasolla siitä mitä olen nähnyt eri päiväkodeissa kiertävänä työskennelleenä. Eniten positiivista huomiota saavat kiltit tytöt ja vähiten tottelemattomat pojat. Tietysti kaikki pyrkivät kohtelemaan tasapuolisesti lapsia töissä, mutta kyllähän se fakta on että jos lapsi on tottelevainen, avulias ja muut huomioiva, niin sellainen lapsi saa enemmän positiivista kohtelua myös aikuiselta kuin sellainen lapsi joka huutaa piirissä "kakka! pissa!" ja häiritsee koko ajan, ei noudata saamiaan ohjeita, haahuilee levottomana ympäriinsä, lyö, potkii (kavereita tai aikuisia) jne.

Olen pyrkinyt siihen että kehuisin jokaista lasta joka päivä, mutta on lapsia joiden käytöksestä hyvin harvoin löytyy kehuttavaa.
 
Lapsi joka on puhtaissa ja sopivan kokoisissa vaatteissa, on myös itse puhdas, herättää positiivisempia tunteita kuin lapsi joka on koko viikon samoilla sukilla ja paidalla johon maanantaina kaatui mehukeittoa.

Lapsi joka ei vingu ja vongu kaikkea itselleen herättää positiivisempia tunteita kuin lapsi jolla on koko ajan joku huonosti, liian kuuma, liian kylmä, ponnari kireellä, no nyt se on löysällä....

Jos vanhempi on valittaja ja kaiken vaatija, se kyllä vaikuttaa myös lapseen kohdistuviin tunteisiin koska usein lapsi on myös valittaja ja kaiken vaatija.
 
alalla
Kaikkiin lapsiin pystyn suhtautumaan neutraalin ystävällisesti ja lämpimästi, mutta lapsen käytös ratkaisee sen, saako hän positiivista vai negatiivista palautetta missäkin hetkessä. Sellainenkin lapsi, joka käyttäytyy lähes aina huonosti, saa totta kai posiviista palautetta heti, kun on aihetta. Pidän hyvin paljon hoitamistani lapsista ja he minusta, mutta en ikävöi, enkä mielelläni pohdi heitä tippaakaan työajan ulkopuolella.

Sopeutuvat lapset saavat mielen iloiseksi aina, jos palautuvat mieleen ja sopeutumattomien lasten parhaat hetket myös ilahduttavat. Ns curlingkasvatetut lapset koettelevat eniten hermoja, koska heidän käytöksensä on joskus pöyristyttävää. Samon curlingvanhempien käytös saa ihokarvat pystyyn, mutta ei vanhempien käytös sinänsä vaikuta siihen, miten lasta kohtelen.
 
halipupu harmaana
En minäkään ole mikään tätsy, mutta voinen silti vastata. Kyllähän sitä jotkuta lapset vain ovat kivempia ja helpomia kuin toiset, mutta toisaalta kun saa sellaisen "ei niin mukavan lapsen" luottamuksen ja kemiat toimimaan, niin onhan se tosi palkitsevaa. Kun on alan ammattilanen, niin osaa suhtautua jokaiseen lapseen niin että etsii ne lapsen hyvät ja vahvat puolet esiin ja käyttää niitä hyväkseen.

Tulipa muuten tässä mieleen, että kuinka monessa muussa työpaikassa voi hassutella ja pitää hauskaa työajalla ihan luontevasti ja tulematta nolatuksi?
 

Yhteistyössä