Asuntolainan marginaali/korko tällä hetkellä? Isot erot entisiin...

  • Viestiketjun aloittaja "maatuska"
  • Ensimmäinen viesti
"maatuska"
Onkohan tämä reilua?

Otettiin asuntolaina 2005 ja marginaali on 0,26 joten kokonaiskorko oli kauan jotain alle 0,5% nyt on noussut mutta vieläkin alle prosentin. Meillä 3 kk euribor.

Mökkilaina otettiin pari vuotta myöhemmin ja senkin korko vielä alhainen, marginaali muistaakseni 0,4%

Jos taas ottaa lainan nyt niin tietääkseni marginaali on vähintään yhden prosenti ja siihen viitekorko päälle. Ja mökkilainoissa vielä isompi.

Aika isosta "tuuristakin" kiinni millon lainansa ottaa. Kyse on kuitenkin isoista summista vuositasolla.

Tällä hetkellä asuntolainaa on jäljellä 70 000 ja korkoihin menee kuukaudessa vaan 40e, mökkilainaa noin 114 000 ja niihin korkoihin alle satanen kuussa. Joten meidän onni on nyt se että lainat lyhenee nopesti.

Muistaakseni 2006 kun lainaa oli enemmän ja korot korkeemmalla niin laina lyhentyi vain satasen kuussa ja muut meni korkoihin, aika lopputtomalta sillon tuntui. Laina-aika lyhentyi lähes 10 vuotta kun korot tippu alaspäin.

Toki korot ehtii muuttua moneen kertaa vuosien saatossa mutta sillon meidän laina on onneksi ehtinyt pienentyä jo paljon, joten se vaikutus on aika pieni.

Miten muilla lainojen kanssa menee?
 
erräässss
Suurinpiirtein samoin kuin teillä eli vanhat lainat ja matalat marginaalit. Talo pitäisi vaihtaa suurempaan, mutta ei mitään haluja, kun marginaalit hyppäisivät pilviin.
 
Kohta maksettu!
Ihan hyvin menee. Ekassa lainassa oli v.2008 marginaali 0.32% mutta kokonaiskorko olikin sitten lähes 6% kun euriborit oli korkealla. Vaihdoin asuntoa 2010, jolloin marginaali nousi huimaan 0.6%:iin. Silloin vaan oli korkotasokin tippunut järjettömästi, ja koko tämän lainan ajan onkin ollut kokonaiskorko alle prosentin (3kk euribor).

Nyt lainaa jäljellä enää reilu 20 tonnia joka lie maksettu alle parin vuoden, joten koko laina-ajalta korkokulut on olleet niin pienet että melkein hävettää. Taitaa tulla luokkaa 5000 euroa yhteensä, kun ottaa huomioon verovähennyksen.
 

Yhteistyössä