Jos mies sairauslomalla, pitääkö lapsen olla kotihoidossa?

  • Viestiketjun aloittaja mietin
  • Ensimmäinen viesti
mietin
Täällä kaupunki ei myönnä kokoaikaista hoitopaikkaa, jos toinen vanhemmista on kotona. Mieheni jäi sairauslomalle useaksi kuukaudeksi. Mahtaakohan hoitopaikka mennä? Aiemmin se meni miehen työttömyysjaksojen ajaksi :( tai saatiin se 10 hoitopäivää/kk. Mietin, että enpä taida ilmoitella koko sairauslomasta, vaikka hoitomaksutkin sen vuoksi alenisivat.
 
miunmau
Missäs kaupungissa noin on sanottu?

Meillä saisi lapset olla hoidossa, vaikka molemmat vanhemmat olisivat työttömänä.

Jos se on ollut vaan joku toive, joka teille on esitetty hieman epäselvästi.
 
"Piiitu"
No miehen kuitenkin tilapäinen sairasloma ei tosiaankaan kuulu hoidolle! En kertoisi edes asiasta. Ymmärsin siis että lapsella ON jo hoitopaikka? Tottakai lapsella on oikeus olla hoidossa, siitähän te maksatte.
 
vierass
[QUOTE="Vieras.";29796151]Onko lapsi päiväkodissa?
Lounaan jälkeen kannattaa hakea kotiin. Ei tarvi nukkua niitä parjattuja päiväunia.[/QUOTE]

No meillä lapsi kyllä ainakin tarvitsee ne parjatut päikkärit.
 
vierass
Näin maalaisjärjellä sairausloma on sairaudesta toipumista varten, ei lasten/kodinhoitoa varten. Tietty jos jakaisi hyvin niin mikä ettei mutta mikään pakko ei varmaan ole asiaa ottaa esille.
 
Vieeras
Tuossa tapauksessa tulee hiomioida sekä lapsen paras että sairauslomalainen. Jos lapsen on parempi olla hoidossa kuin sairaan kanssa kotona, niin silloin lapsi hoitoon. Jos sairauslomalaisella on parempi olla kotona sairastamassa ilman lasta, niin silloinlapsi hoitoon. Varmasti lapsella on oikeus olla hoidossa vanhemman sairausloman aikana. On mahdollista, että hoidosta annetaan ymmärtää ja voidaan sanoakin, että lapsen pitäisi olla kotona, mutta siihen ei ole mikään pakko suostua.
 
"miku"
Jyväskylässä kyllä yritetään rajoittaa lasten hoitoa, jos toinen vanhemmista on kotona. Mutta toisen vanhemman sairausloma ei todellakaan ole sellainen syy, millä sitä voisi rajoittaa, eikä oikeastaan mikään muukaan, ainakaan vielä.
 
hoitaja/äiti
Hyvä, että joissain kaupungeissa on alettu tiukentaa käytäntöjä! Ongelma on se, että tiukentamiset ovat erilaisia eri kaupungeissa ja jopa eri päiväkodeissa! Viidakon villit laita alkavat olla voimassa, eikä se ole hyväksi.

Ja sairasloma töistä harvoin tarkoittaa sitä, ettei pysty lastaan hoitamaan ainakin osapäiväisesti. Kotihoidossa lastaan pitävät hoitavat lapsia sairastuessaankin, poikkeuksena tietysti erittäin vakavat sairaudet.
 
hoitaja/äiti
Henkilökunta on ajettu niin ahtaalle säästösyistä, että jokaisen vanhemman toivotaan osallistuvan säästötalkoisiin osaltaan ja lasta ei toivota pidettävän yhtään turhaa minuuttia hoidossa. En ole törmännyt hoitajaan (joita näen runsaasti), joka ilahtuisi siitä, että kotona olevan lapsi on yli puoli päivää hoidossa. Tässä nyt on kyse sairaudesta, jonka laadusta en tiedä, niin en sano siihen viimeisintä mielipidettäni, mutta noin yleensä.
 
"pk:n täti"
Alkuperäinen kirjoittaja hoitaja/äiti;29796705:
Henkilökunta on ajettu niin ahtaalle säästösyistä, että jokaisen vanhemman toivotaan osallistuvan säästötalkoisiin osaltaan ja lasta ei toivota pidettävän yhtään turhaa minuuttia hoidossa. En ole törmännyt hoitajaan (joita näen runsaasti), joka ilahtuisi siitä, että kotona olevan lapsi on yli puoli päivää hoidossa. Tässä nyt on kyse sairaudesta, jonka laadusta en tiedä, niin en sano siihen viimeisintä mielipidettäni, mutta noin yleensä.
Peesi.
Subjektiivisen päivähoito-oikeuden vuoksi lapsen saa pitää pk:ssa vaikka 10h/vrk, mutta täällä on SUOSITUS, että jos toinen vanhempi on kotona, niin lapsi olisi hoidossa max.puolikkaana klo 9-15 välillä eikä ylimääräiset vapaapäivät haittaisi ollenkaan. Riippuu tietysti myös sairasloman syystä ja lapsen iästä. Murtuneella jalalla/kädellä on hankalaa hoitaa 1-vuotiasta...

Itseäni korpee se, että tietystä syystä meillekin tuli hoitoon pieni lapsi, jonka äiti ei syystä X voinut hoitaa lasta kotona. Nyt kun tilanne on täysin toinen, lapsi edelleen hoidossa joka päivä 9 tuntia... Äiti pystyisi hoitamaan lapsen, mutta ilmeisesti huomannut kuinka paljon helpommalla pääsee, kun se ei ole jaloissa pyörimässä...
 
Njoo
Jos on sairaslomalla, kai sen itse pystyy arvioimaan, pystyykö lasta hoitamaan tai ei. Meilläpäin ei ole tällaisia rajoitussuosituksia, että ei lasta voisi viedä tarvittaessa hoitoon. Eikä sairasloma ole mun mielestä peruste rajoittaa lasten päivähoitoa.

Itsellä oli kerran aika järjestely, kun mies oli kuukauden sairaslomalla ja tosi huonossa kunnossa. Sairasloman jälkeenkin sai ottaa tosi rauhallisesti. Oma päiväkoti menee klo 17 kiinni, ja minä töissä yleensä klo 18 asti. Pari viikkoa sitten jouduttiin järjestämään, että miehen veli haki lapset hoidosta ja vei lapset mummin luo hoitoon, kunnes minä pääsin töistä. Muutenhan oltaisiin jouduttu päiväkotia vaihtamaan sairasloman takia. Onneksi oli sukulaisia avuksi. Mies ei todellakaan ollut siinä kunnossa, että olisi lapsia voinut hoitaa sairaslomallaan. Parin viikon sairasloman jälkeen mies pystyi sentään lapset itse hoidosta hakemaan ja parisen tuntia heidän peräänsä jotenkin jaksoi katsoa.
 
vieras*
Jos on sairaslomalla, kai sen itse pystyy arvioimaan, pystyykö lasta hoitamaan tai ei
Näin. Mun mielestä työnantekijällä on myös velvollisuus työnantajaa kohtaan käyttää sairasloma itsensä hoitamiseen ja toipumiseen, ja kannattaa tapauskohtaisesti punnita, onko lastenhoito saikulla kannattavaa. Riippuu esimerkiksi sairasloman syystä ja lasten iästä. On eri asia hoitaa esimerkiksi hajonnen selän tai murtuneen käden kanssa vaipoissa olevaa, nosteltavaa ja puettavaa pikkutaaperoa kuin isompaa lasta. Kotona lapsia hoitava vanhempi voi joutua hoitamaan lapsia sairaanakin, mutta se ei lapsiakaan ajatellen ole välttämättä kovin ihanteellinen tilanne, ja jos mahdollisuus hoitoon on, se kannattaa ehdottomasti käyttää, jos tarvetta on.
 

Yhteistyössä