Pitkäkestoista virustautia liikkeellä?? 3v viikon kipeä ja kuumetta yli 39 :(

  • Viestiketjun aloittaja kipeeet
  • Ensimmäinen viesti
kipeeet
Itse olen ollut kuumeettomassa flunssassa viikon, samoin 9 ja 7 v lapset.
Tämä 3v samoin, mutta hänellä nousi kuume ensin melkein 39, sitten oli pari kuumeetonta päivää, mutta nyt taas uudestaan 2 päivää ollut yli 39 astetta ja viikon jo kestänyt flunssa, limainen yskä ja kova nuha muina oireina.
Crp oli eilen 47 kun käytiin lääkärissä, keuhkot, korvat yms ok ja lääkäri sanoi että seuraillaan vielä.
Mutta voiko olla näin pitkä virustauti ja parantua itsellään, vai koska pitäisi uudestaan lähteä lääkäriin?
 
Vierras
Siis eilen oli ensimmäinen uusi kuumepäivä? Vai toissapäivänä? Crp nousee yleensä noin vuorokauden viiveellä eli jos toissailtana on kuume uudelleen noussut niin eilinen vro on voinu vielä olla suhteellisen matala ja silti olla valteeritulehdus. Katottiinko valkosolut? Happidaturaatio? Mikä on lapsen kunto?
 
kipeeet
Keskiviikko-torstai yöllä nousi kuume uudestaan, ja torstaina otettiin crp klo 11.
muita labroja ei otettu. Lapsi on virkeä, syö ja juo ok, paitsi jos kuume nousee yli 39 niin silloin väsähtää ja makaa vaan katsomassa telkkaa. Mutta nytkin kun sai särkylääkkeen ja kuume laski 37,5 pintaan, on pirteä ja touhuilee. ei valita mitään kipua.
Mutta ei tällaista nyt päivätolkulla voi katsella jos kuume jatkuu, mietin vaan että lähdetäänkö huomenna jo päivystykseen, jos yhä on kuumetta.
 
"Muuan"
Ihme touhua taas siellä lääkärissä.

Keuhkokuume ei aina kuulu. Noilla oireilla ja tuolla taustalla vähintään CRP kontrolli tänään. Mielellään jo eilen olis pitänyt ottaa laajemmat labrat.

Menkää uudestaan lääkäriin.
 
"..."
Meillä viikko sitten alkoi molemmilla lapsilla flunssa, kuumeettomana. Ensimmäisellä lapsella kuumetta ke-to ja sitten löytyi korvatulehdus. Toisella lapsella tänään noussut ekaa kertaa kuume, 38,7. Itsellä lämpöilyä ti-ke ja köhää sekä nuhaa.

Eli tämä tauti näyttäisi tekevän kuumetta myös pitkällä viiveellä.
 
Hsvvs
Adenovirusta on nyt liikkeellä. Meillä oli 4päivää kova kuume, ei kyllä juuri muita flunssaoireita. Vain lapset sairasti kuumeisena, itsellä yhtenä aamuna vain kurkkukipeä. Pitkä itämisaika eli lasten sairastumisen välillä 1,5 viikkoa.
 
kerran koettu
Esikoinen oli aikoinaan 2 viikkoa kuumeessa! Välissä taisi olla muutama parempi päivä... Käytiin muistaakseni kolmesti lääkärissä, mutta mitään ei löytynyt. Lääkäri sanoi, että ekan pöpön vuoksi vastustuskyky on alentunut ja siihen saumaan iski toinen pöpö -> kahden viikon poteminen :(
 

Yhteistyössä