Annatko lastesi karjua kurkku suorana pääsiäisenä ulkona?

  • Viestiketjun aloittaja gallup
  • Ensimmäinen viesti
gallup
Entä muulloin?
Onko tämä sinusta jotain purkamista, siis energian ja kuuluu asiaan?

Eikö voi purkaa energiaa niin että käskee laittaa kengät jalkaan ja juosta 10 km ja takaisin saa tulla ennen kun on juostu?
Tai muuten purkaa niin että muut eivät joudu maksajiksi siitä ilosta?
 
"vierailija"
Ei kai ne lapset tuolla kurkku suorana huuda mutta kyllä niistä välillä ääntä lähtee. Onneksi leikkivät naapurin lasten kanssa joten jaetaan yhdessä tämä "häiriö".
 
"a p"
Onko huutaminen kielletty pääsiäisenä, entä jouluna?
No itse en saanut koskaan huutaa lapsena, ja kirkkopyhinä vielä vähemmän.

Ajat ja tavat ovat ilmeisesti muuttuneet. Nyt on vapaata, minäkin sain kyllä olla ihan vapaasti, ei ohjattu hirveästi, sai tehdä mitä halusi, käyttää kameraa, laittaa ruokaa missä iässä halusi ja muutenkin olla omatoiminen, mutta huutaa ei kyllä olisi saanut kurrku suorana.
 
"kieppi"
Itsekin olen tänään huutanut pihalla. Juoksin myös pari kertaa talon ympäri paljain jaloin ja irvistelin ikkunasta sisälle oleville lapsille. Koska en ole kristitty, ei pääsiäinen vaikuta käytökseeni.
 
Huusin tänään itsellekin koiralle kun nappasi karkkipaperin suuhunsa (ei yleensä ota mitään). Ihan yleisellä paikalla vielä, tais muutama "jumalauta perkele" lentää. Että jos joku lapsi kiljuu niin en pahemmin varmaan kiinnitä huomiota.
 
minnee
En rajoita mökäämistä sen kummemmin kuin muutenkaan. Sisällä mökäämistä pyrin tasoittamaan parhaan mukaan, ulkona saa lapsi pitää enemmän ääntä kunhan se ei mahdottomaksi mene. Veetuttaa kristityt pyhät ja jeesustelu, että pitäisi istua kädet ristissä ja suu muikeana supussa, kun pyhäpyhäpyhä ja aamen. Kaikki ei jeesukseen usko, joten turha odottaa muuta kuin tavallista arkista huomaavaisuutta ja käytöstapoja, sorppa vaan.
 
"hei"
Mun kakrut saa huutaa pihalla justiinsa niin paljo ku huvittaa. Karjun välillä itsekin, varsinkin jos on jotain asiaa ulkoileville lapsille, ne kun saattaa olla aika kaukana välillä. Meiltä ei naapureille kuulu vaikka huudettas koko perhe yhtä kurkkua, joten en koe tarpeelliseksi tukkia suita pääsiäisenä.
 
"a p"
[QUOTE="joo";29798312]Kyllä tuo 3vee karjui ja huusi päivällä hetken aikaa kurkku suorana. Nykyään lapsia ei hakata hiljaiseksi.[/QUOTE]

Ei kun nykyään ei kukaan vanhempi edes pyydä olemaan hiljaa, puhumattakaan että vaatisi. On jotenkin hienoa metelöidä.
 
"joo"
[QUOTE="a p";29798407]Ei kun nykyään ei kukaan vanhempi edes pyydä olemaan hiljaa, puhumattakaan että vaatisi. On jotenkin hienoa metelöidä.[/QUOTE]

Ei varmasti kukaan. Absoluuttisesti nolla vanhempaa on tällä vuosituhannella pyytänyt lapsia vaimentamaan ääntänsä.
 
minnee
[QUOTE="a p";29798407]Ei kun nykyään ei kukaan vanhempi edes pyydä olemaan hiljaa, puhumattakaan että vaatisi. On jotenkin hienoa metelöidä.[/QUOTE]

Läpälää. Missä ovat nämä myyttiset vanhemmat, jotka eivät koskaan neuvo, kasvata, käske, ojenna tai opeta lapsiaan? Ehkä asun jossain rinnakkaistodellisuudessa, mutta kyllä ylivoimainen enemmistö kohtaamistani vanhemmista pistävät lapsilleen rajoja ja opettavat ihan tavallista arkista kaunista käytöstä. Valtaosa toki myös tietää sen, että maailma ei kaadu siihen, jos lapset keskellä päivää vähän ääntään korottavatkin ulkosalla. Valtaosa tietää myös sen, että pienet lapset ja vauvat saattavat joskus itkeä kiukkua, kipua tai hätää kovaäänisesti, eikä sille joka kerta mitään voi.
 

Yhteistyössä