Veljekset parisänkyyn?

  • Viestiketjun aloittaja mitämieltä
  • Ensimmäinen viesti
mitämieltä
Eli meillä sellainen tilanne, että vanhempi poika 3v on ollut melko levoton nukkuja koko ikänsä. Haluaisi aina äidin ja isän väliin nukkumaan, ja jossain vaiheessa kun kokeiltiin nuorempaa (nyt 10kk) hänen huoneeseensa hänen kanssaan, se toimi kunnes nuorempi alkoi tekemään hampaita ja itki paljon öisin. Vanhempi sai jotenkin lohtua siitä, että pikkuveli oli hänen kanssaan samassa huoneessa. Tässä välissä nuorempi on ollut pinnasängyssä, mutta heräilee kovin kun kaipaa syliä tai silitystä tai ylipäätään vierelläolijaa. Tänä yönä kokeilen nyt niin, että molemmat pojat ovat kanssani parisängyssä.

Mieleeni tuli sellainen, että kun poikien huone tässä saadaan remontoitua ja ajatus olisi pikkuhiljaa siirtää molemmat pois täältä vanhempien huoneesta, niin mitähän siitä tulisi, jos nukkuisivat yhdessä samassa sängyssä? Äsken nukahtivat hienosti toistensa silittelyyn, niin mahtaisikohan tämä toimia omassa huoneessakin? Onko kukaan tehnyt tällaista ratkaisua, että olisi laittanut lapset nukkumaan samaan sänkyyn omaan huoneeseen? Kokemukset olis kivoja :)

Ongelma tulee nyt alkuun kyllä olemaan se, että jotenkin tarvisi saada laidat sänkyyn, ettei nuorempi kiipeä sieltä alas. On vielä sen verran pieni, ettei osaa tulla sohvalta tms alas kuin pää edellä. Ideoita tähänkin olis kiva saada!
 
Pari vuotta sitten kyselin täältä vähän samaa asiaa. Sain hyvin jyrkän vastalauseen, eli että ei tulisi onnistumaan.

En uskonut, joten kokeilin.

Ei onnistunut :D

Kyllä se leikiksi ja härppäämiseksi meni. Ja tappeluksi.
 
.....
Meillä kuopus on ollut aina suht levoton nukkuja,jokin aika sitten olivat mummolassa yötä ja mummo oli laittanut nukkumaan parisänkyyn vierekkäin jossa nukkuivat koko yön heräämättä. Lapset 4,5 ja 1v8kk,sama kävi mielessä että nukkuisivatko kotonakin yhtä hyvin jos saisivat vierekkäin nukkua.
 
vie ras
Meillä 2 tyttöä 4 vuoden ikäerolla ja nukkuvat samassa sängyssä isomman huoneessa. Pienemmälläkin on omassa huoneessaan sänky, mutta koska itse haluavat nukkua vierekkäin niin mikäs siinä. Tytöt on jo koululaisia, ovat nukkuneet vierekkäin kolmisen vuotta.
 
"Veera"
Hotellihuoneen vuodesohvassa tehtyjen kokeilujen perusteella en suosittele. Se levoton nukkuja pyörittää kyllä toisen alas sängystä.

Samassa huoneessa nukkumista sen sijaan voin lämpimästi suositella, meillä ainakin kummanin yöunet parani kun aikanaan nuo siirrettiin samaan huoneeseen, silloin nuorempi oli 10kk.
 
äiskä kolmelle
Meillä tytöille hommattiin yhteinen sänky, kun nuorempi oli n.1v9kk ja vanhempi 3,5v. Olivat nukkuneet vanhempien vieressä tähän asti, joten ratkaisu tuntu hyvältä. Parisen vuotta nukkuivat yhteisessä sängyssä, sitten otetiin käyttöön toinenkin sänky.Välillä nukkuivat omissaan ja välillä vierekkäin.Nyt, kun pikkuveljelle(kohta 2v.) tuli ajankohtaiseksi siirtyä pois vanhempien vierestä, alettiin miettiä mikä olis paras nukkumisjärjestely. Nuorempi tyttö, kohta kuusi, toivoi, että saisi nukkua vielä jonkun vieressä.Päädyttiin sitten hankkimaan lapsille parisänky, jossa nukkuvat kaikki kolme poikittain=).Hyvin on toiminut!Jotenkin on herttaista, kun kaikki lapset nukkuvat yhdessä, pieninkin saa turvaa isommista. Itse aina ajattelen, että miksi lasten pitäisi nukkua yksin, kun en itsekään haluaisi.
 
5+2+lemmikit
Meilläkin (2 nuorinta) lapset nukkuvat omissa sängyissään, samassa huoneessa. MUTTA aina välillä haluavat nukkua vierekkäin ja silloin toinen kömpii toisen viereen ja hyvin toimii. Eli tuollaiset kirpunkokoiset mahtuu hyvin yhteenkin sänkyyn nukkumaan ja tällöin on mahdollista kuitenkin siirtyä omaan sänkyyn jos tulee riita tai ahdasta tai jotain.
Meillä ei tosta ollut ongelmia, ovat muutenkin tosi hyviä kavereita vaikka toinen poika ja toinen tyttö.
 

Yhteistyössä