Narkkarien korvaushoito?

  • Viestiketjun aloittaja Potilaspersoona
  • Ensimmäinen viesti
Potilaspersoona
Mitä mieltä olette opioidiriippuvaisille annettavasta korvaushoidosta?
Ja teille, jotka ette tiedä, mistä on kysymys niin korvaushoidossa siis annetaan (opioidi)narkomaanille päivittäinen annos buprenorfiinia tai metadonia pitämään vierotusoireet loitolla ja sitä kautta mahdollisuus alkaa järjestelemään usein sekavaa elämää takaisin yhteiskuntakelpoiseksi.
Tämä on ollut jo pitemmän aikaa toimiva politiikka Keski-Euroopassa ja lähemmäs 20 vuotta Suomessakin, mutta siltikin usein kuulee soraääniä ihmisten suusta, joilla ei ole minkäänlaista ensikäden tietoa/kokemusta aiheesta.
Eli, kommentteja, olkaa hyvä. Odotan innolla mielipiteitänne ;)
 
"hmm"
erittäin järkevää ollessaan tarpeeksi seurattua ja muun aktiivisen hoidon mukana. vahvoja aineita hyvin aktiivisesti käyttävä narkomaani ei voi lopettaa seinään, ja "omaa korvaushoitoa" vanhoista piireistä hankkiessa lopetuksesta tuskin tulisi mitään. ja tosiaan todistetusti toimiva tapa.
 
"vieraileva tähti"
On hyvä juttu, ehdottomasti. Ns. kioskikorvaushoito ei mun mielestä toimi, pitäisi lisäksi olla aina myös psykososiaalista tukea. Nykyään kai korvaushoitolääkkeenä käytetään Suomessa pelkästään Suboxonea, johon on lisätty naloksonia väärinkäyttöä vaikeuttamaan? Ja siis mullahan ei mitään kokemusta asiasta ole, eikä lähipiirissä päihderiippuvaisia.
 
maa aam
Hyvä asia minusta ehdottomasti jos siihen liittyy sekä korvaushoito että tuki muutenkin. Jos taas potilas jätetään selviytymään itsekseen elämänsä järjestämisestä uudelleen ilman sosiaalista ja psykologista tukea, mennään todennäköisesti metsään.

Näkemykseni pohjautuu koulutuksen tuomaan tietoon ja kokemukseen, koulutuksen jälkeen olen kylläkin työskennellyt ihan muilla kentillä eli sen enempää kokemusta ei ole.
 
KasiX
[QUOTE="vieraileva tähti";29802118]On hyvä juttu, ehdottomasti. Ns. kioskikorvaushoito ei mun mielestä toimi, pitäisi lisäksi olla aina myös psykososiaalista tukea. Nykyään kai korvaushoitolääkkeenä käytetään Suomessa pelkästään Suboxonea, johon on lisätty naloksonia väärinkäyttöä vaikeuttamaan? Ja siis mullahan ei mitään kokemusta asiasta ole, eikä lähipiirissä päihderiippuvaisia.[/QUOTE]

Niin, no suboxone on useimmiten ja pitäisikin olla ensisijainen kh-lääke, mutta jotkut kunnat tarjoavat säästöpäissään metadonia potilaille, mikä onkin vähän tujumman sorttia roinaa. Kamalaa nähdä ihmisiä siinä kunnossa, kun ovat kuitenkin jo hoidon piirissä.
Ja psykososiaalinen tuki on myös välttämätöntä. Tässä myös potilaan oma motivaatio näyttelee suurta roolia..
 
"vieraileva tähti"
Niin, no suboxone on useimmiten ja pitäisikin olla ensisijainen kh-lääke, mutta jotkut kunnat tarjoavat säästöpäissään metadonia potilaille, mikä onkin vähän tujumman sorttia roinaa. Kamalaa nähdä ihmisiä siinä kunnossa, kun ovat kuitenkin jo hoidon piirissä.
Ja psykososiaalinen tuki on myös välttämätöntä. Tässä myös potilaan oma motivaatio näyttelee suurta roolia..
Aijaa, olin siinä uskossa että metadonia annetaan enää ainoastaan raskaanaoleville korvaushoitopotilaille! Onko se Suboxone sitten niin kallista?
 
mä...
En pidä nykykäytännöstä. Siinä annetaan aivan liian aikaisin ihmisille kotiin annoksia ja senhän tietää mihin ne loppupeleissä päätyvät suurella osalla.

Korvaushoitona tuo olisi hyvä, jos sitä ei lainkaan annettaisi asiakkaalle itselleen vaan annos pitäisi ottaa aina tarkasti vartioituna ja varmistettuna, että se on kans otettu.
 
Vierass
Nykyisillä korvauslääkkeillä tehdään käyttäjien toimesta bisnestä. En oikein tykkää, että yhteiskunnan varoin rahoitetaan rikollista toimintaa. Ainoa täysin toimiva lääke huumevieroitukseen on Nammo Lapuan ja vastaavien lääkkeet. Noilla saadaan 100 prosenttinen vieroitus oikein käytettynä.
 
"wert"
Enemmän kuin ok, jos on tosissaan ja todellakin haluaa päästä kuiville ja hoidon lopputulos todellakin on raitis elämä.

Muuten pidän vaan turhana verorahojen hassaamisena ja pistää lähinnä vihaksi, jos retkuilee tahallaan ym ja panttaa korvaushoitopaikkaa joltain joka oikeasti on motivoitunut.
 

Yhteistyössä