Saunan lasiset ikkunat ja ovet - millä ja miten peset ne?

  • Viestiketjun aloittaja vieras..
  • Ensimmäinen viesti
vieras..
Tuntuu että saa jatkuvasti olla jynssäämässä enkä kauheasti tykkää tuosta pesemisestä. Eli jos jollain olis konsteja millä sais tuosta pesemisestä mielekkäämpää.
 
vierasss
Mikrokuituisella lasinpesimellä ja lastalla toki saa nopeammin, mutta vaan jos ne säilyttää saunassa kätevästi käsillä. Pinttynyttä tai ihan kevyesti likaantunutta on parempi pyyhkiä liinalla.
 
"hillla"
Meillä on saunan ovi kokonaan lasia, ihan perinteisesti sen pesen. Mikrokuituliinan kastan ja pistän tipan fairya ja pesen lasin. Lopuksi pyyhin lastalla, noin tulee parhain jälki suht nopeasti.
 
"hmm"
ihan vain nihkeällä mikrokuituliinalla pyyhin, kuten myös kaikki asunnon peilit ja ikkunoiden sisäpuolet. ulkoa menevät sitten likaisemmiksi niin pitää pestä aineilla ja lastalla.
 
"vieras."
Te jotka pesette vain mikrokuituliinalla tai perus-ikkunanpesuvarustuksella, eikö teillä ole kalkkitahraa saunan ovessa? Lähteekö Fairylla?

Ehkä kaikilla ei ole kalkkitahraa. Minä en ole ja minusta ei tule sellaista joka pyyhkisi saunan ovea ja suihkuseinää joka suihkun jälkeen.
 
"hmm"
[QUOTE="vieras.";29803898]Te jotka pesette vain mikrokuituliinalla tai perus-ikkunanpesuvarustuksella, eikö teillä ole kalkkitahraa saunan ovessa? Lähteekö Fairylla?

Ehkä kaikilla ei ole kalkkitahraa. Minä en ole ja minusta ei tule sellaista joka pyyhkisi saunan ovea ja suihkuseinää joka suihkun jälkeen.[/QUOTE]

ei ole kalkkitahroja. tuleeko se teille oveen ja ikkunaan ihan vain tiivistyneestä kosteudesta vai kastuuko lasi suihkusta?
 
vierasss
Lievat kalkkitahrat puhdistuvat viela lievasti happamalla suihkeella ja mikrokuituliinalla. Myohemmin tarvitaan happamampia aineita tai jopa raappausta lasiraapalla, jos on oikein kerrostunut.
 
"a p"
Meillä näyttäs tuota kalkkia kertyvän kohtuullisen nopeaa. Sekin tekee että iso perhe ja sauna on päällä vähintään joka toinen ilta (plus sitte erikseen suihkussa kävijät) . Suihkun vieressä on lasiseinä ja sit ph:n ja saunan välissä on lasiovi ja ikkuna. Saunanpuolella ikkuna ulos mistä tulee luonnonvalo pesuhuoneeseenkin. Tuntuu että korostuu sitte nuo liat kun se valo tulee saunasta. Kait tää kevät ja aurinkoki sit vaikuttaa osansa.
 
"joo"
Vettä, etikkaa (irrottaa kalkkisaostumat) ja tilkka fairya.

(etikka sopii kalkin irroitukseen mutta ei kannata käyttää laattojen pesuun koska kuulemma haurastuttaa sitä sauma-ainetta)
 

Yhteistyössä