Imetyksen lopettaminen- vauva ei huoli pulloa

  • Viestiketjun aloittaja "aloittaja"
  • Ensimmäinen viesti
"aloittaja"
Lapsella ikää 9kk ja osapäivätöiden aloittamisen takia pitäisi lopettaa imetys tai ainakin vähentää sitä, mutta ei onnistu kun kaveri ei huoli pulloa. Ihan pienenä syönyt pullosta korviketta kun maidontulo oli alkuun heikkoa, muuten ollut täysimetyksellä. Kiinteät aloiteltu 4kk iässä ja tissimaito niiden ohella. Tutti on ollut käytössä.

On kokeiltu kaikkia kaupasta saatavia pulloja ja koitettu hörpyttää mukista/nokkamukista kaikkia mahdollisia korvikkeita/ tissimaitoa. Ei kelpaa, vain tissistä suostuu juomaan maitoa. Vettä suostuu juomaan muutamia kulauksia mukista. Töihinmenoon ei ole enää kuin vajaa 2kk aikaa ja siihen mennessä pitäisi saada juniori juomaan joko pullosta tai mukista sitä maitoa, mitä tässä voisi seuraavaksi kokeilla?
 
"aloittaja"
Kun ei suostu juomaan maitoa mukista/nokkamukistakaan? Jos yhdellä ruokailulla ei anna tissiä (ja koettaa juottaa esim. mukista eikäö tietenkään juo), niin seuraavalla ruokailulla juo tissiä kuin viimeistä päivää. Täytyykö tässä kieltäytyä raakasti antamasta tissiä kokonaan ja pidettävä lasta janoisena että alkaa kelpaamaan?
 
"hillla"
Eikai tuon ikäiselle enää mitään pulloa kannata opettaa.... nokkamuki tai muki suoraan käyttöön. Eikä sulta välttämättä tuu huolimaankaan muuta kuin tissiä niin kauan kun imetät, mutta kyllä se siellä hoidossa sitten viimeistään oppii juomaan esim. nokkamukista.
 
"hillla"
Niin ja semmoinen vielä, että ei kaikki lapset opi juomaan sitä lehmänmaitoa. Minulla lapsi nyt 2 v, imetyksen lopetin kun oli 1,5 v. Ei edelleenkään juo lehmänmaitoa eikä korvikkeita ole huolinut koskaan. Hän juo vain vettä. Mikä toisaalta on hyväkin juttu, koska monen suomalaisenkin pitäisi juoda vettä paljon enemmän.
 
Aikuinen nainen
Sinuna minä antaisin sille lapselle oikein lujaa piiskaa koska lasten kuuluu totettalla vanhempiaan eli jos sinä annat lapsellesi pullosta maitoa, niin lapsen täytyy huolia pullosta maitoa!
 
zurp
Itse lopetin imettämisen jonkin verran myöhemmin, vasta 1v 4 kk mutta vähensin aamu- ja iltaimetykseen aiemmin. Ikinä ei ole lapsi maitoa pullosta tai mukista huolinut, eikä huoli, vesi maistuu mukista tai lasista tai pullosta mainiosti. Eipä se lehmänmaidon litkiminen niin tärkeää ihmislapselle ole jos muuten syö monipuolisesti.

Jos siis voit jatkaa vielä imettämistä esim aamulla ja illalla ja napero muuten syö hyvin niin ei ole pakko sen enempää maitoa saada.
 
joil
Pikku hiljaa vaan. Aina ruualle muki/nokkamuki tarjottavaks.
Se riittää että osaa juoda vaikkei muuten suostuiskaan juomaan.
Onks teillä siinä isää? Meillä kun itse olin päkvän poissa, niin kummasti sit vaan kuitenkin oli isältä vetänyt mukillisen juotavaa.
 
"aloittaja"
Joo, siis on isä mutta tekee reissuhommia joten hänestä ei ole apua juuri ollenkaan vauvan kanssa.

Kuinka paljon tämän ikäisen pitäisi juoda nesteitä päivässä? Jos ei päivällä suostu juomaan mitään ja tissiä saisi vain aamulla ja illalla, niin riittäisikö se pelkkä tissimaito nesteensaantiin?
 
zurp
puolisen litraa pitäisi saada, mutta tokihan siis ruoassakin tulee nestettä. Jos kaks kertaa päivässä imettää molemmat rinnat niin siinä on jo hyvä määrä maitoa, ja kyllä tuon ikäinen oppinee aika nopeasti vettä juomaan jostain välineestä jos jano on.
 
"Veera"
[QUOTE="aloittaja";29803983]Joo, siis on isä mutta tekee reissuhommia joten hänestä ei ole apua juuri ollenkaan vauvan kanssa.

Kuinka paljon tämän ikäisen pitäisi juoda nesteitä päivässä? Jos ei päivällä suostu juomaan mitään ja tissiä saisi vain aamulla ja illalla, niin riittäisikö se pelkkä tissimaito nesteensaantiin?[/QUOTE]

Minkä pitusia ne hoitopäivät on? Kyllähän se voi juua vettä niiden aikana ja sitte maitoa illalla/yöllä. Voi olla ettei huoli korbiketta niinkauan kuin imetät. 10kk iässävoit antaa piimää josko se kelpaisi korviketta paremmin( tai sinun tilanteessa koittaisin jo vähän ennen 10kk ikää) 2kk on kuitenki niin pitkä aika vauvan elämässä että en huolehtisi, kyllä siihen joku ratkasu sitten aikanaan löytyy.
 
"vieras."
2kk on ihan hurjan pitkä aika tuon ikäisen elämässä, imetystä ei tarvitse lopettaa ja kyllä se lapsi jotain juo sitten kun tissit ei ole paikalla ja jano vaivaa. Aivan varmasti. Ja hyvin voi juoda vaikka vettä, jos imetys jatkuu työpäivien ulkopuolella. Joillekin lapsille väkisin opettaminen on paljon ikävämpi kokemus kuin se että huomaavat, että tissit ei ole saatavilla, on juotava muuta.
 

Yhteistyössä