kysymys turvaistuimista

  • Viestiketjun aloittaja kysymys
  • Ensimmäinen viesti
kysymys
useat lasten turvaistuimet ovat 15-36kg painaville lapsille ja vieressä lukee että 4-12v, miksi tuo on laskettu noin kun eikö tosi monet 3v ole jo tuon 15kg?? meillä vaan olisi 3vlle hakusessa istuin mutta en tiedä hänen mittojaan mutta veikkaisin jos punnittais niin varmastyi tuo 15kg on ainakin joten kumpi noissa istuimissa merkkaa enemmän, paino eikös?
löysin joitain vanhoja ketjujakin 3v mitoista ja lähes kaikilla 3v oli ainakin 12kg.
 
ammattilainen
Suomen tieliikennelain vaatima ECE 44-04 standardi luokittelee vain painorajat. Nuo ikäSUOSITUKSET ovatkin aivan syvältä ja kuluttajien kusetusta. Koettakaa oikeasti laittaa 25 kg asti hyväksyttyyn turvaistuimeen 6-vuotias selkä menosuuntaan kuten valmistajien lupauksissa ja mainonnassa näyttää olevan.

Joka tapauksessa painon mukaan on mentävä, koska turvaistuimet suunnitellaan painorajojen mukaan toimiviksi. Painorajat löytyvät jokaisen istuimen käyttöohjeesta ja ne on merkitty myös istuimen runkoon tarroilla.
 
Vierras
Ei vaan painon mukaan. En tosin laittaisi vielä 3-vuotiasta turvavyöistuimeen vaan kunnon turvaistuimeen, vaikka kilot turvavyöistuimeenkin jo riittäisi.
Jos yli 15kiloista kuljetta kasvit menosuuntaan niin suositus olis nimenomaan käyttää auton vöitä kun ne 5-pistevyöt on liian joustamattomat niin isolle. Selkä menosuuntaan toki samoille 5-pistevöille on se 25kg painoraja.

Mut jos ap:n lapsi on liian pieni nykyiseen istuimeensa niin joku turvavyöistuin on varmasti hyvä ratkaisu.
 
"vieras."
Joo, ei niitä pelkkiä painorajojakaan voi tuijottaa. Meidän (normaalipainoinen) ihan kohta kolmevuotias mahtuu turvaKAUKALON painorajaan, mutta pituutta taitaa olla jo himppu liikaa :D
 

Yhteistyössä