yrityksen maksuhäiriöt

  • Viestiketjun aloittaja mietin mietin
  • Ensimmäinen viesti
mietin mietin
Tuli puhetta aiheesta ja avoimeksi jäi kysymys: jos yrityksellä on esim joku protesti tms.mikä olikaan maksuhäiriö, niin miten tämä vaikuttaa esimerkiksi hallituksen jäseniin/varajäseniin? Entä jos jäsen eroaa virastaan? Tai mitä sitten, jos yritys menee konkurssiin? Jäsenelle merkintä luottotietoihin ja kuinka kauaks aikaa?
 
*********
Jos kyseessä on yhtiömuotoinen yritys ei sen maksuhäiriöt vaikuta mitenkään siihen liittyviin henkilöihin. ellei ole ollut takaamassa yrityksen velkoja. Hiukan kysymystä sivuten, jos hallituksen jäsen tai varajäsen tai toimitusjohtaja on konkurssissa ollut vaikuttamassa tahallaan tai huolimattomuuttaan yrityksen joutumisen konkurssiin, saattaa tulla oikeuden tuomio ja vastuu yrityksenkin veloista ja sen kautta mahdollinen maksuhäiriömerkintä. Mutta se vaatii aina erillisen oikeuden tuomion. Hallituksesta eroaminen ei vaikuta mitenkään, vaan hallituksen jäsenet ovat vastuullisia koko siitä ajasta, kun ovat hallituksessa olleet kaupparekisterin mukaan.
 
**************
Anteeksi pieni lipsahdus. Toki avoimessa ja kommandiittiyhtiössä vastuulliset yhtiömiehet ovat vastuussa pääsääntöisesti myös yrityksen veloista konkurssitilanteessa.
 

Yhteistyössä