ongelma äidin kanssa, en tiedä mitä tehdä..

  • Viestiketjun aloittaja "surullinen"
  • Ensimmäinen viesti
"surullinen"
miksi en uskalla olla sitä mitä olen? miksi yritän miellyttää häntä? valehtelen hänelle kun en uskalla kertoa totuutta?

väsyin tähän samaan rumbaan viime syksynä ja lopetin yhteyden pidon. pelkään että saan vaan haukkuja häneltä. en ole koskaan osannut sanoa vastaan. nyt kyselee miksi en ole yhteydessä, en tiedä mitä sanoisin.

olen naurettava, tämä on naurettavaa.. emme ole koskaan olleet läheisiä eikä koskaan olla osattu puhua asioista. milloin uskallan vaan olla oma itseni? :(
 
Saisit siis haukkuja häneltä. Olisiko se pahin seuraus siitä, että olisit hänelle rehellinen. Ainakin sitten voisit hänelle sanoa, että et halua pitää yhteyttä, koska saat haukut ja hän olisi tietoinen siitä, miksi välttelet häntä.

Hän on kuitenkin äitisi, ja voi sisimmässään jopa arvata asioiden oikean laidan.
Joskus riita/keskustelu myös puhdistaa ilmaa ja voi tuoda teitä lähemmäs toisianne. Asia voi myös jäädä painamaan mieltäsi, kun äitisi joskus kuolee, ellei sitä ole selvitetty. Rohkeasti nyt vain härkää sarvista ja asioita selvittämään.
 
Niih
Joskus voi olla itselle vapauttavampaa laittaa välit poikki läheisiinsä. Joku suhde voi viedä liikaa energiaa, rahaa ja olla siten erittäin kuluttavaa henkisesti. Jos ei ole puheyhteyttä (todellista) ei voi kertoa. Joskus voi olla syyllistämistä, jolloin ei voi olla rehellinen. Joskus vain asiat menevät noin kuin kuvasit. Etäisyyden otto jo kertoo ettet halua häntä kohdata. Voi olla hyväksi sinulle.
 
  • Tykkää
Reactions: Owl
vierassd
no turha sita on vahatella ja vaaristella tunteitaan. jos vanhempasi saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi, niin jotakin han on tehnyt ja tekee vaarin. muissa suhteissa vanhempien vaikutus voi vaaristaa ajatuksia, mutta vanhempien ja lasten suhde on mita on. ei sellaiselle tietysti kannatakaan kertoa mitaan jonka seurassa tunnet hapeaa tai riittamattomyytta.
 
vierassd
usein vanhemman huono vaikutus on myos niin vaikeasti kuvailtavaa ettei lapsi osaa tuntea suoraa vihaa ym. vanhempaa kohtaan vaan syyllistaa itseaan. tulee muistaa ettei toisten aiheuttamaa pahaa oloa tarvitse aina heti osata selittaa tai tunteitaan oikeuttaa ja silti voi suojautua silta pahalta ololta ottamalla etaisyytta. usein se selventaa ajatuksia.
 

Yhteistyössä