Oppiiko yksivuotias koira enää sisäsiistiksi?

  • Viestiketjun aloittaja "Lakana"
  • Ensimmäinen viesti
"Lakana"
Meille tuli neljä päivää sitten kodinvaihtajakoira, yksivuotias chihuahua. Omistaja väitti koiran olevan sisäsiisti, mutta meillä ollessa koiralla ei ole kyllä ollut mitään hajua eikä tajua siitä, miksi käydään ulkona ja minne tehdään tarpeet. Ulkona se vaan pelkää tai katselee ympärilleen, ollaan käytetty n parin tunnin välein pihalla. Ja sit kun tullaan sisälle, on lattialla kakka tai käyty heti pissalla saunan lattialla tms.

Oppiiko se ikinä? Helpottaako tämä vai onko meillä ny sitten seuraavat 14 vuotta sisällä kuset ja paskat?
 
Huolipois
vasta nuori, ja jos alatte ahkerasti opettamaan, oppii varmasti! Voi olla että chihu on jo sisäsiisti, mutta stressaa niin paljon uutta paikkaa, ettei vielä tajua mihin saa pissata. Meilläkin kävi näin viime kesänä 6 kk ikäisen pennun kanssa, kun mentiin mökille. Penska kusi sisälle pari päivää, mutta hoksasi sitten että ulos pitää täälläkin tarpeet tehdä. :)

Nyt kannattaa olla kärsivällinen ja mennä ulos niin pitkäksi aikaa, että se pissa tulee. Riehutte esimerkiksi pihalla, tai syötät koiran ja heti ulos tms. Se pitää vaan jaksaa odottaa ekan kerran, voi mennä tuntikin. Heti kun pissaa, kauheat kehut ja namia naamaan. Ihan niinkun pentukoirankin kanssa :) Niin ja ehdottomasti kannattaa ottaa aluksi aina sama alue, esim oja, missä käyttää.
 
chihun omistaja
Todellakin oppii! Koulutusta vaan kehiin, onneksi on näin kauniit ilmat, että koiran kanssa voi olla ulkona pitempäänkin ihan hyvin. Ja tietysti vähän armoa pikkuiselle, voihan se olla nyt ensiksi aika hämillään kun on juuri vaihtanut kotia.
 

Yhteistyössä