Pillereiden eka taukoviikko - raskaanako?

  • Viestiketjun aloittaja Numb
  • Ensimmäinen viesti
Numb
Aloitin raskauden jälkeen ehkäisyksi minipillerit, vaikka kuukautisia ei vielä kuulunutkaan. Söin 3kk, kunnes lääkäri määräsi yhdistelmäehkäisypillerit, jotka tulisi aloittaa seuraavien kuukautisten ekana päivänä. Meni pari kuukautta ilman mitään, kunnes jonkinlainen tuhruvuoto alkoi (aloitin pillerit heti, koska luulin että kunnon menkat tulisivat) ja kesti kai 5-6vrk. Söin liuskan, nyt on taukoviikko menossa ja ekat 5 päivää tihrusi piiiikkuisen verta, lähinnä paperilla pyyhkäistessä tai joskus siteeseenkin asti. Harrastettiin tänään seksiä, vaikka eka pilleri toisesta liuskasta alkaa vasta huomenna.

Ei kai hormoonit tms. voi edelleen olla niin sekaisin, että ovulaatio olisi pillereistä huolimatta ollut tässä taukoviikolla? Perustuuko taukoviikon ehkäisyteho siihen, että kuukautiset tulee eli ei ovulaatiota vai siihen, että syötyjen pillereiden teho riittää ehkäisemään?
 
-
Jälkimmäinen, eli pillerit kyllä vaikuttaa taukoviikolla.

Ovulaatio ei ole sama kuin tyhjennysvuoto. Ovulaatio on munasolun irtoaminen ja e-pilleri estää sen. Tyhjennysvuodossa elimistö huuhtelee kohdun nukan pois, aivan kuin normaaleissa menkoissa, mutta munasolua ei siinä ole.
 

Yhteistyössä