lasten vapaaehtoinen sijoitus

  • Viestiketjun aloittaja "apuva"
  • Ensimmäinen viesti
"apuva"
Tuttava on nyt saanut tarpeekseen lapsistaan ja päättänyt antaa ensin kuukaudeksi omaehtoiseen sijoitukseen laitokseen. Jos kokee olonsa helpommaksi antaa lasten jäädä laitokseen. Mielestäni päätös on väärä. Haluaisin ehdottomasti auttaa perheen esikoista (16) ja voisin ottaa meille asumaan, mutta miten asian saa järjestettyä? Onko kenelläkään kokemuksia tai vinkkejä?
 
"vieras."
Lapsiahan ei noin vain saa takaisin. Ei ole huotajan päätettävissä noin vain antaa lapsia viranomaisten haltuun ja ottaa taas kotiin, kun tuntuu siltä. Lapset ei ole mitään heittopusseja. Jospa sinä auttaisit ja lastensuolejulta tukitoimia. Tee sinä lastensuojeluilmoitus vanhemman väsymisen takia ja heti.
 
"apuva"
Perheestä on useampia ilmoituksia tehty ja käytössä on jo joitain tukitoimia. Sijoituksesta on puhuttu ns.tukitoimena jonka aikana äiti arvioi oman jaksamisensa paranemista ja halua jatkaa arkipäivää lasten kanssa. Joten ensin siis määräaikainen sijoitus ja mahdollisesti sen jälkeen huostaan otto. Itselläni on lämpimät ja hyvät välit teiniin ja tämän takia mielelläni ottaisin luokseni enkä antaisi mennä laitokseen. Hankala tilanne enkä tiedä mistä asiaa kysyä ja miten edetä
 

Yhteistyössä