Reissuun pienten lasten kanssa?

Ajateltiin lähteä ystäväperheen kanssa syys-lokakuussa Barcelonaan.
Meille on tulossa heinäkuussa vauva ja lisäksi perheestä löytyy 2,5v esikoinen.
Ystävillä on matkan aikaan hieman yli puolivuotias pienokainen.

Onnistuuko matkustaminen näin pienten lasten kanssa? Mites tuo kohde, onko helppo liikkua vaunujen kanssa?

Mitä kannattaisi huomioida lähtiessä ja matkalla ollessa? Matka varattaisi vasta kun meidän pieni on syntynyt eli jos nyt alku onkin haastavaa, niin jätetään matkailu suosiolla myöhemmäksi, mutta olisi kiva tietää kokemuksia jos joku on käynyt pikkuisten kanssa reissunpäällä.
 
"gekko"
Monessa kohteessa kantoreppu on vaunuja näppärämpi. Varautuisin siis opettamalla vauvan myös reppuun ja itseni kantamaan vauvaa, mikäli vanhempien kunto kantamisen sallii.

Varsinkin rintaruokinnalla olevat menee näppärästi mukana. Ja mitä pienempi on, sen helpompaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Namppis88
"..."
Oltiin Barcelonassa kun olin 6kk raskaana ja esikoinen reilu 1v. Liikuttiin pääasiassa kävellen, koska rattaiden kanssa metroasemat olisi olleet turhan hankalia. En muista olisiko siellä ollut juurikaan edes hissejä, mutta ainakaan tavaroista huolehtiminen ruuhkassa ei kiinnostanut.

Teidän olisi pakko ottaa tuplarattaat, jos haluatte jotain nähdä. Muuten jää liikkumisalue turhan suppeaksi. Tosin niiden kanssa on kovin vaikea päästä nähtävyyksiin kun usein on vähän portaita matkalla jne. Me oltiin kyllä ainakin Gaudin talossa, Sagrada Familiassa ja siellä Gaudin puistossa rattaiden kanssa. Huom! Kevyiden matkarattaiden.

Tarkuvarkaitahan tuolla riittää, joten lasten, rattaiden, matkatavaroiden ja käsilaukkujen kanssa sählätessä saa olla tosi tarkkana.

En tiedä, itse en välttämättä jaksaisi lähteä teidän setillä Barcelonaan. 3 pientä lasta, kahdet rattaat jne. Olemme tehneet kaupunkilomia myös 2 pienen lapsen kanssa, joten tiedän hieman mistä puhun. Rattaiden kanssa on käyty mm. Hongkong, Bangkok, Berliini, Marbella, Barcelona, Kööpenhamina.
 
  • Tykkää
Reactions: Namppis88
Kiitos tähän mennessä vastanneille. Itsekin mietin hieman reissun järkevyyttä vielä, mutta siksi kyselen kokemuksia. Barcelona on erityisesti ystävien toive, siksi se tällä hetkellä ykkönen, mutta tietysti ideoita otetaan vastaan muistakin kohteista.
 
Koliikistakokemusta
Kannattais varmaan odottaa lapsen syntymää ennen matkan varaamista, sillä koliikkikeijon kanssa matkustaminen on yhtä tuskaa itselle ja muille. Muuten täysimetetty kyllä kulkee helposti mukana.
 
  • Tykkää
Reactions: Namppis88
Kannattais varmaan odottaa lapsen syntymää ennen matkan varaamista, sillä koliikkikeijon kanssa matkustaminen on yhtä tuskaa itselle ja muille. Muuten täysimetetty kyllä kulkee helposti mukana.
Tämä oli ajatuksena, että vasta kuukausi vauvan syntymän jälkeen varattais juuri jos jotain ekstraa kuten koliikkia yms tuleekin. Eipä sitten harmita kun joutuu jättämään maksetut matkat väliin.
 

Yhteistyössä