Kerrostalon ovien eteen auton parkkeeraaminen

  • Viestiketjun aloittaja muurahainen
  • Ensimmäinen viesti
muurahainen
Sohaisen varmasti nyt ja kunnolla muurahaispesään mutta,
minua niin suunnattomasti ärsyttää tämä tilanne.
Meidän taloyhtiössämme on nyt viimeisen 6kk aikana muuttanut paljon uusia asukkaita,
suurin osa vuokralle, jos asuntoa ei ole saatu myytyä.
Ja kuinka ollakkaan juurikin nämä vuokralla olijat on näitä jotka ajaa sen autonsa ihan parkkiin tuohon oven eteen, vaikka parkkipaikalle on oveltamme ruhtinaallisen 40metriä :kieh:
Olen sanonut ja sieltä tulee sitten vastausta suunnilleen että
-mitä se sinulle kuuluu mihin autoni parkkeeraan! tai
-kyllä sitä nyt ollaan kerrostalokyylää! tai paras oli kun eräs mies alkoi meuhkaamaan kuinka me
osakkeenomistajat koetetaan omistaa koko maailma :O :D
Olen kuten muutama muukin on näille meuhkaajille sanonut ettei siinä mitään pahaa jos se auto oikeasti siinä on HETKEN,
nostat autosta monen monta painavaa kauppakassia,
jätät ne vaikka siihen ulos tai nostat rappukäytävän puolelle
(meidän taloyhtiössämme ei ole kuin yksi rappu ja ainakin tähän asti hyvin luotettavia kaikki olleet ettei pelkoa että edes se kaljalaatikkokaan lähtisi siitä omin lupineen kävelemään)
Ja sen jälkeen heti ajat autosi siitä parkkipaikalle,
koska kyseessä on PELASTUSTIE.
Mutta kun nämä jättävät autonsa oikeasti oven eteen MONEKSI TUNNIKSI!

Harmittaa kun oikeasti talosyhtiössämme asuu paljon vanhuksia jotka käyttävät apuvälineitä,
taksit luonnollisestikin koettaa ajaa oven eteen niin hakiessa kuin tuodessa vanhusta takaisin mutta monesti nämä sitten joutuvat kävelemään parkkipaikalta kun näiden järjen jättiläisten autot on parkkeerattu ovien eteen.
Osa taksikuskeista jo marmattanut kuinka ei pääse oven eteen ajamaan vaan joutuvat lähteä täältä ovelta kävellen hakemaan vanhusta ja saattamaan taksiin jotta pääsee turvallisesti.

Olemme nyt porukalla
(aina siis jos itse oltu pihalle, eli ei mitenkään kyylätty)
huomautelleet näille uusille asukkaille,
TULOKSETTA :(
ainakin 5 eri asuntoon tullut uudet asukkaat ja ikähaarukka noin 30 -> 60v eli ei mitään "teinejä" joilta vielä voisi odottaa käytöstä ettei kerrostalon yhteiset pelisäännöt heitä koske)
Miksi siihen eteen ei sitä autoa saa ajaa ja aina saamme kuunnella joko vittuilua tai
-Sai edellisessäkin kerrostalossa ajaa auton oven eteen eikä ketään haitannut!

Nyt kysynkin että onko tämä yleinenkin käytäntö ettei kunnioiteta niitä pelastustoimen antamia ohjeita ettei ovien eteen parkkeerata autoja?

Meidän taloyhtiössä kun vasta ensimmäistä kertaa tosiaan on moiseen ongelmaan törmätty :(
(mitä alkuperäisten asukkaidenkin kanssa juteltu ei koskaan ennen ole ollut tätä ongelmaa)
Ja kyllä on isännöitsijälle infottu on puhuttu kokouksissa mutta ei tilanne jatkuu samana :(

Kauhulla odotan sitä päivää jos ambulanssi joutuu jäämään parkkipaikalle kun oven edustalla itsekkäiden paviaanien autot parkissa :(

Paviaanin paskaako sitä pitää hieroa näiden ääliöiden autoihin että se menee jakeluun :(
 
"Höh"
Todella ikävä tilanne ja taas kerran "hieno" osoitus ihmisten itsekkyydestä ja laiskuudesta. Oletteko huomauttaessanne tuoneet ilmi tämän pelastustie asian ja että mummot ja vauvanvaunut tarvitsee tilaa päästäkseen kulkemaan sisään ja ulos?

Voisiko se isännöitsijä laittaa asiasta jotain huomautusta kotiin jaettavan lapun muodossa? Meidän taloyhtiössä näitä on joskus jaeltu jos on toistuvasti ollut jotain häiriötä ja yleensä on auttanut.
 
minä,
Saako pysäköidä rapun eteen? | Kysy Eskolta | Iltalehti.fi
Saako kerrostalon rapun eteen jättää autoa parkkiin, jos kyseessä ei ole hälytysajoneuvo tai huoltoauto? Tai saako autoa jättää rapun eteen hetkeksi vaikka "nopean" sisällä käynnin ajaksi? Minun mielestä ei kummassakaan tapauksessa..

Olenko väärässä?

Kerrostalon rappukäytävän eteen voi jopa pysäköidä, ellei pysäköintiä ole liikennemerkein kielletty. Sen sijaan kiinteistölle johtavan ajoradan (porttikongin) kohdalla pysäköinti on ehdottomasti kielletty. Pysähtyminen on sallittu, sillä sääntöjen mukaan ajoneuvoa ei saa jättää siten, että ajo kiinteistön alueelle estyy. Pysähdyttäessähän kuljettaja jää autoon ja voi tarvittaessa siirtää autoa, jotta kiinteistölle kulku on mahdollista.
 
vierassssssssssss
KUn minua oikein alkaa ottamaan vastaavanlaiset ihmisten ääliömäisyydet päähän alan soittelemaan viranomaisille, joilta löytyy usein hyvät perustelut kielloille kuin mitä isännöitsijä t tai muut koettavat selittää. Joten jos jaksat, soita pelastuslaitokselle, selitä asia ja voisivatko he auttaa sinua ja muita asukkaita hillitsemään autojen pysäköintiä pelastustielle. Esim. sakon määrästä? Tai voiko sinne pyytää parkkipirkon paikalle? Siis ihan mitä vaan, mikä antaa tehoa puheillesi.

Minuakin haukutaan kyyläksi puuttuessani yhtiössämme pariin asukkaiden huolimattomuudesta johtuvaan epäkohtaan. Hyvä ja vähän pelottava perustelu muuttaa ainakin osan käytöstä. Olen saanut hyvät ohjeet poliisilta lasten parkkipaikkaleikkeihin (loppuivat kokonaan osattuani selittää laillisista seurauksista vanhemmille), naapurin yltiöpäiseen risujen poltteluun (Ympäristölaki ja kuka siihen puuttuu), yhden juoruiluun kuka on kotona ja kuka ei (vakuutusyhtiö kiinnostui) jnejne. Lisäksi sain juristilta (ilmaiseksi) neuvon, miten uhkailevasti käyttäytyvän naapurin kanssa toimitaan ja hups, se auttoi.

IHmiset luulevat tosi paljon, mutta hyvin harva vaivautuu tietämään miten asia on oikeasti. Tätä kannattaa hyödyntää, koska jos sinä tiedät, harva viitsii lähteä samalla vaivalla etsimään vasta-argumentteja. PUhutaan tiedon miekasta ja se taitaa olla aika hyvä kuvaus, miten tukkia tyhmien turvat.

Pidä pintasi, älä anna periksi. Sitten, jos vahinko sattuu, alkaa hirveä poru. Meillä on taloyhtiössä yksi asukas kuollut huolimattomuudesta taloyhtiössä ja sain siitä kimmokkeen sanoa, jos on aihetta. SE oli niin järkyttävä kokemus, että ihminen kuolee ihan turhaan.
 
Vierras
soita kunallisselle pysäköinninvalvojalle silloinkun auto on pihassa jos ehtisivät tulla sakottamaan. Jos siis auto on tunteja siinä niin varmaan ehtivät paikalle. Käsittääkseni jos se pysäköinti on liikennemerkillä kielletty(pelastustie) niin sakko kuuluu antaa.
 
muurahainen
[QUOTE="Höh";29822490]Todella ikävä tilanne ja taas kerran "hieno" osoitus ihmisten itsekkyydestä ja laiskuudesta. Oletteko huomauttaessanne tuoneet ilmi tämän pelastustie asian ja että mummot ja vauvanvaunut tarvitsee tilaa päästäkseen kulkemaan sisään ja ulos?

Voisiko se isännöitsijä laittaa asiasta jotain huomautusta kotiin jaettavan lapun muodossa? Meidän taloyhtiössä näitä on joskus jaeltu jos on toistuvasti ollut jotain häiriötä ja yleensä on auttanut.[/QUOTE]

Nimenomaan tuo pelastustie asia on ollut se ensimmäinen mikä on otettu puheeksi ja sitten vasta toisena tulee tämä kuinka vanhukset joutuvat kävelemään parkkipaikalle taksiin kun taksi ei pääse oven eteen vaikka vanhus istuisi pyörätuolissa :(

Parasta on sekin kun meillä tuo parkki alue erikseen,
ja tämä piha alue erillään eli lapsetkin saattavat ajella pyörillä tässä ovemme edustalla,
sitten nämä paviaanit vinkuvat kuinka lapsilta pitää kieltää pyöräily ettei heidän autot vahingossa kolhiinnu :D
Siinä kun sanot vastaan että se on voi voi jos kolhiintuu katsos kun se ei ole parkkipaikka,
hyvä ettei silloin päälle käydä kun ei sitä parinsadan arvoautoa voi sinne parkkipaikalle ajaa.
 
vierass
Noita minä-minä idiootteja riittää. Meillä on yksi sellainen naapuri, joka harrastaa pihassa pysäköintiä (kielletty liikennemerkein, vain huoltoajo sallittu). Auto seisoo aina tuntikausia, väliin jopa yönkin yli pihassa. Olisi piha aika täynnä tai oikeasti ei autot mahtuisikaan, jos kaikki muutkin tekisivät vastaavasti. Ihmettelevät sitten, kuinka ovat joutuneet hallituksen puheenjohtajan silmätikuksi. Jonkun kerran taisivat saada sakotkin. Minä en kyllä noin tiukkapipoinen olisi, että ostokset pitää rappukäytävään jättää, ettei niitä ostoksia saisi ihan kotiin saakka viedä, mutta sen jälkeen auto kuuluisi kyllä siirtää parkkipaikalle.

Kannattaa tehdä valitus myös isännöitsijälle ja ihan sillä koko porukalla, joka tuosta ärsyyntyy.
 
pelastustie
Meidän taloyhtiössä ei ole vieraspaikkaa. No, vierailijat pysäköivät pihalle tukkien pelastustien. Yhteydenotto hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään ei tuottanut tulosta. Soitin pelastuslaitokselle ja kysyin, mitä tässä tilanteessa voi tehdä. Sanoivat, että sieltäpäin ottavat yhteyttä isännöitsijään. Asia on nyt kunnossa.
 
mä...
Meillä oli samaa ongelmaa. Osa parkkeerasi siten, ettei esim. katospaikkalaiset päässeet pois kun oli parkkeerattu ihan taakse ja ambulanssi ei päässyt oven eteen, kun idiootit olivat jättäneet auton siihen. Myöskään sakotus ei auttanut.

Aloimme sitten tyhjentämään koirankakkapusseja siihen auton ilmanottoaukon kohdalle. Parit pökäleet kuskin oven ripaan. Kuukausi meni niin yksikään auto ei enää parkkeerannut meidän pihalla väärin. Kakaramaista toimintaa, mutta pienempi paha kuin se, ettei ambulanssi pääse hädän tullen pelastamaan ihmistä.
 
Taloyhtiön (ylimääräisessä) kokouksessa otatte esille yksityisen pysäköinninvalvonnan mahdollisuuden. Esitys hallitukselle, joka (ylimääräisessä) kokouksessa tekee päätöksen kysyä tarjouksia. Kun yksityinen pysäköinninvalvonta alkaa partioimaan, loppuu se pelleparkkeeraaminen nopeasti. Lupalaput autopaikan omaaville tuulilaseihin.
 
mä...
Taloyhtiön (ylimääräisessä) kokouksessa otatte esille yksityisen pysäköinninvalvonnan mahdollisuuden. Esitys hallitukselle, joka (ylimääräisessä) kokouksessa tekee päätöksen kysyä tarjouksia. Kun yksityinen pysäköinninvalvonta alkaa partioimaan, loppuu se pelleparkkeeraaminen nopeasti. Lupalaput autopaikan omaaville tuulilaseihin.
Ei se sakottaminen kaikkiin tehoa. Osa viis veisaa niistä, kun ei niitä tartte maksaa. Sinne vaan ulosottoon muiden sekaan.
 
meibis
Meillä oli samaa ja taloyhtiö palkkas paikallisen yksityisen Parkkipaten joka kiertelee alueella ja sakottaa tarvittaessa..sinne voi kilauttaa kuka vain joka huomaa auton väärässä paikassa piha-alueella, toimi ainakin täällä.
 
-
Sama ongelma täällä. Kerran oli joku jättänyt lapun tuulilasiin että tämä ei ole parkkipaikka niin se oli näyttävästi revitty ja levitetty siihen pitkin pihaa :O Että kaikenlaisia lahoaivoja sitä on.
 
"vieras."
Meidän taloyhtiössä ei ole vieraspaikkaa. No, vierailijat pysäköivät pihalle tukkien pelastustien. Yhteydenotto hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään ei tuottanut tulosta. Soitin pelastuslaitokselle ja kysyin, mitä tässä tilanteessa voi tehdä. Sanoivat, että sieltäpäin ottavat yhteyttä isännöitsijään. Asia on nyt kunnossa.
Mitä isännöitsijä konkreettisesti teki, että asia saatiin kuntoon?

Meillä on taloyhtiössä jonkin verran asvaltoitua sisäpihaa. Viime syksynä törmäsin lapsen kanssa ulos mennessäni kahteen aivan vieraaseen henkilöön, jotka olivat sisäpihallamme vaihtamassa autoihinsa talvirenkaita! Eikä mitään hämärän hommia, kello oli varmaan jotain iltakuuden maissa. Tarpeeksi röyhkeä voi tehdä mitä vain milloin vain.
 
vierassk
Meillä samanlaista ongelmaa. Juuri nuo vuokralaiset ovat se todellinen ongelmapesäke. Heitä mitkään säännöt ei näytä koskevan, heitä ei kiinnosta talon järjestyssäännöt, he tekevät mitä lystäävät, ovathan he vuokralla, ei mitään intressiä siis pitää huolta ympäristöstä, kun "ollaan vain vuokralla". Kun ei ole omaa, ei tule mitään mielenkiintoa silloin käyttäytyä ympäristöään kunnioittaen. Tämä on niin totta ainaki meidän talossa. Jotenkin tullut olo, että omistuskämpissä asuvat ovat oikeasti fiksumpia kuin vuokralla asuvat. Käsittämätöntä, miten suuri ero ihmisten käytöksessä on pelkästään asumismuodon perusteella. Mutta näin se vain menee.
 
"Anne"
Soittelisin sakkoja joka kerta kun on ~15-30min pidempään auto siinä.
Ja jos oikeasti on oven edessä, niin meillä ainakin olen pyyhkinyt kauppakasseilla pitkin kylkeä ja muksu on vahingossa pyörän kanssa (oikeasti vahinko) kolhaissut kylkeen. Eipä voi tulla motkottamaan, jos itse jättää oven, seinän ja auton väliin alle metrin tilaa, kun luulevat olevansa parkkipirkkoa kulman takana ovelasti piilossa..
 
vieraskokenut
Asiaa puhut :). Turhasta parkkeeraamisesta seuraa vaaratilanteita. Lisäksi seuraa sitten sitäkin, että asiallinen pysähtyminen aiheuttaa huudot... Muuton yhteydessä pysäytimme asiallisesti auton oven eteen mahd. lyhyeksi ajaksi kerrallaan kuorman tyhjennystä varten ja aina kuski vieressä siirtämässä autoa, jos tulee tarve jne. Silti saimme päivän aikana huudot kolmelta eri ihmiseltä - luultavasti, koska olivat ärtyneet turhille kulkuväylien tukkijoille aiemmin.
 
"Näin meillä"
Samat valittajamammat sitten tuuppaa ne Nico-Petterin lastenvaunut rappuun, mikä on ehdottomasti kielettyä. Olemmekin tuhrineet rapussa säilytettävät lastenvaunut koiran ulosteella. Oppivat äkkiä säännöt.
 
mä...
[QUOTE="Näin meillä";29822888]Samat valittajamammat sitten tuuppaa ne Nico-Petterin lastenvaunut rappuun, mikä on ehdottomasti kielettyä. Olemmekin tuhrineet rapussa säilytettävät lastenvaunut koiran ulosteella. Oppivat äkkiä säännöt.[/QUOTE]

Hyvä, että toimit! Saatoit pelastaa talollisen väkeä leviävältä tulipalolta. Jos sana ei kerta muuten mene perille eikä taliaivot tajua miten vaarallista on säilyttää vaunuja rapussa, jossa se on kielletty, niin pakkohan se on jotenkin saada viesti perille.
 

Yhteistyössä