Paras keino pitää kukat kosteana 2 viikkoa työpaikalla loman aikana?

  • Viestiketjun aloittaja "kukkia"
  • Ensimmäinen viesti
"kukkia"
Kukkia jotain 10kpl erilaisia. Miten ne kestää, jos ne upottaa täyteen isompaan ruukkuun, jossa on vettä? Kestääkö ne jatkuvaa vedessä oloa? Kyse siis sisäkukista.

Laitan toki vadit kukkien alle täyteen vettä, mutta en usko sen riittävän 2 viikkoa aurinkoisessa huoneessa.

Kaikki lähtee lomalle, joten kukaan ei kastele.

Miten te muut pidätte kukat hengissä 2 viikkoa? Onko jotain vinkkiä?
 
ap.
[QUOTE="tiiu";30079897]laita pesuvatiin vettä 10cm ja kukat sinne.vati pöydälle,jotta saavat aurinkoa myös.[/QUOTE]

Työpaikalla eikä kotona ole 10kpl pesuvateja. En voi kotoa alkaa rahaamaankovin paljoa tavaraa, koska ei ole autoa.
 
"Apila"
Sanoit, että kaikki lähtee lomille, joten et voi pyytää ketään kastelemaan. Käykö paikassa kuitenkin siivooja siinä välissä? Meilläkin kaikki on käytännössä lomalla, mutta siivooja käy kerran sinä aikana pyyhkimässä pinnat. Kerättiin kaikkien kukat samaan paikkaa työpaikan aulaan ja pyydettiin, jos siivooja kaataisi kasveille vettä käydessään. Kiitokseksi hommattiin siivoojalle skumppapullo porukalla.
 
ap.
[QUOTE="Apila";30079939]Sanoit, että kaikki lähtee lomille, joten et voi pyytää ketään kastelemaan. Käykö paikassa kuitenkin siivooja siinä välissä? [/QUOTE]

KUKAAN ei käy paikalla.
 
"Lissu"
Jos kukaan ei käy paikalla niin joku pesuvatityyppinen ratkaisu taitaa olla ainoa mahdollisuus. Jos tuotte kukin kotoa yhden pesuvadin lainaan, jos niiden kustantaminen on työnantajalle liian suuri kustannus? Tai sitten laskette vettä lavuaareihin ja asetatte kukat sinne, sitten eivät vaan saa valoa.
 
"niksi"
Mulla pysyy ulko- ja sisäkasvit hengissä juomapullojen avulla.
Kasvin koosta riippuen pullo tai kanisteri suu puoli multaan ja pohja auki sitten vaan pullo täyteen vettä - imee ensimmäisen pullollisen nopeasti mutta seuraava kuluu sitä myöden kun kasvi tarvitsee.
Kasvihuoneessakin toimii näillä keleillä hyvin.
 
Tuohan riippuu täysin kasvilajista, kestävätkö ne rankkaa kosteutta ja/tai pitkäaikaista kuivuutta. Vaikka jokin traakkipuu tai anopinkieli ei mene miksikään, vaikka sitä ei kastelisi kuukauteen.

Yksi vinkki pitkäaikaiseen kosteana pitoon on, että virittää muovipussin ruukun ympärille vaikka siten, että teippaa muovipussin reunat ruukun reunaan kiinni. Sitten täyttää muovipussin vedellä, jolloin syntyy aika iso vesivarasto. Toki kannattaa valita vähän paksumpaa muovilaatua oleva pussi, jotta riski vuodoista pienenee.

Hometta todennäköisesti syntyy mullan pinnalle, jos kosteutta on paljon, mutta senhän saa jälkikäteen nypittyä pois.
 
piipula jatkaa
näin olen tehnyt ,jos kukat ovat hyvässä kunnossa ja juuret ylettyvät ruukun pohjaan kastelin niin läpikotaisin että saivat varmasti vettä tarpeeksi ,sitten asetin kiviä harvakseltaan vadin pohjalle kukat siihen ja vettä niin paljon että ruukun pohja vastaa siihen ,toimii kuin alta kastelu ruukku ruukut suojataan mahdilliselta auringon paisteelta viimekesänä kukat voivat erinomaisesti vielä kk kuluttua ,mys sädekaihtimet kannattaa laskea niin alas kun mahdollista kuitenkin huomioiden valon saanti
 
"Titta"
Siirtäisin ne pois auringosta ja kaikki samaan isoon altaaseen.
Altaaseen vettä ja ritilä päälle ja kukat ritilän päälle.
Onko koko talo kiinni vai voisiko joku aulassa vaikka kastella?
 

Yhteistyössä