Muita kenellä hcg ei tuplaantunut?

  • Viestiketjun aloittaja "hissu"
  • Ensimmäinen viesti
"hissu"
Itselläni tilanne oli se, että hcg ei läheskään tuplaantunut alkuraskaudessa. Nousi hieman. Lähtölukuni oli tosin korkea, 26 000 ja nousi vaivaset 6000. Tuplauspolitiikalla 2 pvän tulos olisi 52 000, 4 pvä 104 000, 6 pvä 208 000, 8 pvä 416 000, 10pvä 832 000 jne. Eli luku olisi miljoonissa 12päivän kohdalla, jos se siis tuplaantuisi 48 tunnissa. Ensin pelästyin että miksi luku ei tuplaantunut, mutta kätilö selitti asian tällä. Nyt menossa rv 12 ja silti epäröin-tarkoittaako huono hcg:n nousu ongelmia myöhemmin tai häikkää sikiössä? Np-ultra tulossa. Sydänäänet kuulin viimeksi pari päivää sitten :) muilla kokemuksia hcg:n tuplaantumisesta?
 
Nsbvs
Ei se lukema loputtomiin kaksinkertaistu tietenkään. Yleensä arvot raskaudessa välillä 10 000-100 000. Korkeimmilaan lukema on viikoilla 7-12. Ota nyt rennosti ja odota ultraan.
 
"hissu"
Sitä mitataan yleensä ihan alussa 4-5 viikoilla, jotta nähdään miten raskaus etenee. Riittävän korkea luku ja tuplaantuminen ovat tärkeitä. Itseltäni tuo otettiin 6+1.
 
"hei"
Tässä jotain infoa.

http://www.babymed.com/hcg-level

Blood hCG levels are not very helpful to test for the viability of the pregnancy if the hCG level are above 6,000 and/or after 6-7 weeks of the pregnancy. Instead, to test the health of the pregnancy better, a sonogram should be done to confirm the presence of a fetal heart beat. Once a fetal heart beat is seen, it is not recommended to check the pregnancy viability with hCG levels. - See more at: http://www.babymed.com/hcg-level#sthash.ybKI7wA0.dpuf

Ihan alkuvaiheessa se tuplaantuminen on merkki siitä että kaikki pitäisi olla hyvin mutta kun hcg taso on tarpeeksi korkea se ei enää tuplaannu ja se on ihan normaalia.
 
"hei"
Niin ja siis esimerkkinä mulla oli 17 päivää hedelmöityksestä hCG arvo 28 ja 2 päivää myöhemmin se oli laskenut -> ei raskautta. Toisella kertaa 14 päivää hedelmöityksestä hCG arvo oli jotain 240 ja uutta mittausta ei enää edes tehty koska oli selvää että arvo oli korkea ja raskaus alkanut. Vauva on jatkanut normaalisti kehitystään ja sydänäänet kuultiin toissapäivänä.
 
samavastaa
Ei kuulemma pystytä havaitsemaan nt-ultrassa eikä veriseulat siitä hälytä. Rakenneultrassa epäiltiin jotain poikkeavaa mutta päätettiin odottaa ja tutkia myöhemmin uudestaan. Spina bifida huomattiin sitten vauvan synnyttyä kuolleena (keskeytynyt keskenmeno). Näkyi päällepäin ja varmistui avauksessa.

Yleisyytensä nähdeen kummallisen vaiettu aihe, Suomessa kun ei juuri puhuta foolihapon tärkeydestä kuukausia ennen suunniteltua raskautta. Meilläkin kuulemma olisi melko varmasti ollut estettävissä kunnon annostuksella foolihappoa.

Meidän tapauksessa spina bifida oli vakavaa laatua. Se voi olla myös niin lievä, ettei vaikuta normaaliin elämään yhtään mitenkään. Ja kaikkein todennäköisintähän on, että teillä ei mitään hätää ole. Niin yleinen spina bifida kun ei kuitenkaan ole.

Toivon valtavasti onnea odotukseesi!
 
"hissu"
Otan osaa menetykseen. Muistatko mitkä sulla oli hcg-arvot ja millon? Eipä tässä kauhean optimistinen olo ole-kasvoiko vauva muuten normaalisti? Itse söin jonkun verran foolihappolisää alkuraskaudessa. Joka päivä en muistanut ottaa. Mutta kyllä pitäisi neuvolassa ja muutenkin tiedottaa kyseisestä lisästä
 
"hissu"
ap tässä. olen käynyt monissa ultrissa ja selkärangassa ei näy mitään poikkeavaa. sikiö liikuttaa jalkoja normaalisti ja potkii. jospa sitä pikku hiljaa uskaltaa taas hengittää..
 
"hissu"
rakenne uä takana. kaikki hyvin vauvalla. mikähän juttu tossa mun hcg:n huonossa nousussa oli? tosin löysin jonkin lääketieteellisen julkaisun, jossa sanottiin että hcg tuplaantuu tasaisesti rv6 asti. miksi sitten jankutetaan että hcg:n ON tuplaannuttava kahden päivän välein...??
 
"hissu"
http://books.google.fi/books?id=P3erI0J8tEQC&pg=PA606&lpg=PA606&dq=the+hcg+correlates+somewhat+with+the+gestational+age+%2880%29.+During+the+first+6+weeks+of+amenorrhea,+serum+hcg+levels+increase+exponentially+.+Thus+during+this+period,+the+doubling+time+of+hcg+is+relatively+constant,+regardless+of+the+initial+level.+After+the+sixth+week+of+gestation,+when+hcg+levels+are+higher+than+6,000+to+10,000mIU/mL+the+hcg+rise+is+slower+and+not+constant&source=bl&ots=l4smME8yz8&sig=C3fLGYPTuv9BZL5gdmfdvbuVq28&hl=fi&sa=X&ei=cOQOVKWmFuS_ywPEg4GIBQ&ved=0CB4Q6AEwAA#v=onepage&q=the%20hcg%20correlates%20somewhat%20with%20the%20gestational%20age%20%2880%29.%20During%20the%20first%206%20weeks%20of%20amenorrhea%2C%20serum%20hcg%20levels%20increase%20exponentially%20.%20Thus%20during%20this%20period%2C%20the%20doubling%20time%20of%20hcg%20is%20relatively%20constant%2C%20regardless%20of%20the%20initial%20level.%20After%20the%20sixth%20week%20of%20gestation%2C%20when%20hcg%20levels%20are%20higher%20than%206%2C000%20to%2010%2C000mIU%2FmL%20the%20hcg%20rise%20is%20slower%20and%20not%20constant&f=false

ja sieltä kohta alaspäin ja doubling time
 
"hissu"
no, se ei toiminut, mutta tässä suora lainaus

the hcg correlates somewhat with the gestational age (80). During the first 6 weeks of amerrohia, serum hcg levels increase exponentially . Thus during this period, the doubling time of hcg is relatively constant, regardless of the initial level. After the sixth week of gestation, when hcg levels are higher than 6,000 to 10,000mIU/mL the hcg rise is slower and not constant.

Berek & Novak's Gynecology
 
"Cream"
Voi ap hyvä, miksi ihmeessä stressaat tuollaisella asialla?? Ymmärrätkö että jatkuva stressi ja murehtiminen on haitallista vauvalle, ja näkyy syntymän jälkeen mm. ituisuutena. Vauvasi on mahassa onnellinen silloin kuin sinäkin olet, ja päinvastoin. Joten lopeta jo!

Ei, hcg:n ei todellakaan tarvitse tuplaantua enää viikolla 12, miksi ihmeessä se edes sinulta tuolloin mitattiin??! Mikset uskonut lääkäriä/hoitajaa, joka sanoi että kaikki ok ja tärkeintä nyt on se että sydänäänet kuuluneet. Nyt sinä olet ravannut ylimääräisissä ultrissa ja kokeissa ihan turhaan, olet murehtinut ja stressannut kun sinun olisi pitänyt iloita raskaudesta ja kasvavasta masusta. No, onneksi vieläkään ei ole liian myöhäistä aloittaa :) Joten nyt unohdat kaikki pahat ajatukset ja loppuraskauden ajan vain nautit!
 
"hissu"
[QUOTE="Cream";30253883]Voi ap hyvä, miksi ihmeessä stressaat tuollaisella asialla?? Ymmärrätkö että jatkuva stressi ja murehtiminen on haitallista vauvalle, ja näkyy syntymän jälkeen mm. ituisuutena. Vauvasi on mahassa onnellinen silloin kuin sinäkin olet, ja päinvastoin. Joten lopeta jo!

Ei, hcg:n ei todellakaan tarvitse tuplaantua enää viikolla 12, miksi ihmeessä se edes sinulta tuolloin mitattiin??! Mikset uskonut lääkäriä/hoitajaa, joka sanoi että kaikki ok ja tärkeintä nyt on se että sydänäänet kuuluneet. Nyt sinä olet ravannut ylimääräisissä ultrissa ja kokeissa ihan turhaan, olet murehtinut ja stressannut kun sinun olisi pitänyt iloita raskaudesta ja kasvavasta masusta. No, onneksi vieläkään ei ole liian myöhäistä aloittaa :) Joten nyt unohdat kaikki pahat ajatukset ja loppuraskauden ajan vain nautit![/QUOTE]

Jos olet edes koko ketjua lukenut, niin huomaat varmaan että yhdellä kenellä hcg ei tuplaantunut ja sikiöltä löydettiin spina bifida. Ja kätilökin komppasi, että hcg tuplaantumattomuus voi johtua sulkeutumishäiriöstä. Joten halusin että asia selvitetään juurta jaksain, senkin takia ettei stressaa turhasta. Eikä yhdessäkään ultrassa tai tutkimuksessa ole ollut mitään turhaa, voi jösses..

Ja hcg mitattiin rv 6, mutta senkin löytäminen ketjusta olisi toki ollut liian haastavaa.
 

Yhteistyössä