Miten pidät sukat järjestyksessä

  • Viestiketjun aloittaja sukatmakkaralla
  • Ensimmäinen viesti
sukatmakkaralla
Tämä nyt on tällainen pieni kolmihenkisen perheenäidin ongelma, mutta kertokaapas, miten pidätte perheen sukat järjestyksessä. Tässä kesäloman alkuun aloin järjestämään kaappeja ja totesin, että sukkienhallinta ei ole vahvuuteni. Kaikkien perheenjäsenten sukkalaatikot ovat täysin kaaoksessa: parittomia sukkia sikiää joka pesun jälkeen lisää ja varsinkin kiireessä tuntuu aivan mahdottomalta löytää sopivia. Onko muilla sama ongelma ja miten olette ratkaisseet? Ongelmana meillä, kun säilytystilaa aika vähän ja kaikki sukat tulee tungettua pieneen tilaan samaan laatikkoon.
 
Vierras
Meillä on sukissa värikoodi, mun sukat on harmaita ja miehen mustia niin ne on helppo lajitella oikeaan kaappiin. Lisäksi kun ostan sukkia niin ostan aina 4-6 paria samanlaisia sukkia, jos laatikossa on 10 samanlaista sukkaa niin parin löytäminen on helpompaa ja jos yhteen sukkaan tulee reikä niin sen pari jää kuitenkin käyttöön muiden kanssa.

Lasten sukissa en oo päässy samaan kun lapset tykkää iloisista väreistä ja kuvista sukissaan, ehkäpä kun kasvavat niin alan ostaa nipuittain niitä sukkia.. Toisaalta isoimmat lapset (5 ja 3 vuotiaat) osaa itsekin jo etsiä pareja sukilleen joten auttavat mielellään.
 
Parittomat laitetaan pesun ja kuivumisen jälkeen parittomien laatikkoon, välilllä sitten käyn sen läpi jos on pareja ilmaantunut :) Sukathan muuten pysyy hyvin yhdessä ja vie vähän tilaa kun kääntää ne reilusti varresta yhteen, lasten sukista saa ihan pallon.
 
Noita sukkapidikkeitä käytän miehen sukissa.Mustaa kun on niin montaa sävyä.Jos jostain syystä pyykistä tulee pariton sukka laitan sen parittomille pyhitettyyn koriin.Yleensä jostain putkahtaa parikin.Silloin tällöin tyhjennän sen.Ne joille ei löydy paria voi käyttää kengänkiillotuksessa tai mopon pesussa.
 
"sini"
Siinäpä ikuisuusongelma meidän taloudessa! Olen kokeillut kaikenlaisia konsteja, väriraidoista viikonpäiväsukkiin, mutta mikään ei toimi. Ongelma siis lähtee jo siitä, että kukaan (en siis itsekään) ei osaa laittaa niitä sukkia parina pyykkikoriin, vaan ne jää milloin housunpunttiin, milloin mihinkin. Eli ei ne mene edes samaa aikaa koneeseen. Mahdoton tehtävä. Meillä on yksi iso pyykkikorillinen parittomia sukkia. Joskus niitä käyn läpi, mutta en usein jaksa.

Meillä onkin sujuvasti opittu käyttämään eriparisukkia! :) Ja nythän ne on ihan muotiakin. Meillä kyllä ollut käytössä jo varmaan kymmenen vuotta.
 
meillä sukat
Meillä katoilee silloin tällöin sukkia. Ehkä pari kertaa vuodessa. Pesen sukat aina omana pyykkinään aika kovilla asteilla. Ennen sukkapyykkiä varmistan ettei sukkia loju missään muualla vaan kaikki ovat kopassa. Meillä on siis oma koppa sukille ja toinen muulle pyykille. Pesun jälkeen laitan sukat pareina yhteen palloksi tai varresta. Näillä keinoilla pysyy ainakin suurin osa sukista hallinnassa ja pareittain eivät katoile eikä sukkakoreista (jokaisella omansa) löydy parittomia sukkia.
 

Yhteistyössä