Abortti

  • Viestiketjun aloittaja heikkinen
  • Ensimmäinen viesti
heikkinen
Olen ehkä vähän yksinkertainen mutta ei voi mitään. En vaan ymmärrä miksi abortti herättää niin mustavaikoisia ajatuksia? Se on yksi niistä harvoista asioista joissa varsinkin asiasta tietämättömät kertovat jeesustelujaan ja jättävät asiasta oikeasti tietävät ja kokeneet varjoonsa. Netti on aina netti tiedän. Jotenkin vaan uskomatonta että aikuisista puhutaan noin typerästi ja tekopyhästi ikäänkuin abortti olisi kamalin asia mitä maailmassa on. SIIS MURHA!!! Minusta tuo on loukkaavaa jo heillekin, jotka oikeasti ovat joutuneet murhan kokemaan lähipiirissään. Laittaa nyt tuollaiset samaan kastiin huoh. Tai kun se alkio on jo omaa lihaa ja verta oleva lapsi niin on mielestäni vähättelyä jo olemassa olevia lapsia kohtaan, jos raskaus on yllättänyt ja asia ei muutenkaan vielä lopullinen. Vaikka kaikki lapset ovat joskus sellaisia "solumöykkyjä "olleet, en vertaisi omaa lastani siihen klönttiin jonka munasolu ja siittiö alkuviikoilla muodostavat.


Myös se ihmetyttää, että joku oikeasti vetoaa siihen että jos harrastaa seksiä, on kohdattava sen seurauksetkin=pidettävä vahinkolapsi. Aina myös vedotaan toki raiskattujen ja sairaiden oikeuteen tehdä abortti, mutta ihan uskomatonta mielestäni että sitä ei lasketa vastuun kantamiseksi että tekee itselle perustellun abortin? Minusta se olisi vastuutonta ettei suostuisi menkkojen pois jäämisen jälkeen, mahan kasvaessa tms tekemään testiä ja menemään lääkäriin vaan jatkaisi elämäänsä kuin normaalistikin kieltäen raskauden. Löysin mm. Duodecimin artikkelin, jossa vuosia abortteja tehnyt lääkäri kertoi, ettei hänen vastaanotollaan ollut käynyt ketään, joka heppoisin perustein olisi tullut aborttia tekemään. Silti raiskaus on monille ainoa syy ja itse ollaan niin olevinaan. Eivät kaikki saa tai halua järjestää elämäänsä niin että sinne aina lapsi sopisi. Parisuhteen solmininen ilman seksiä raskauden pelossa on taas hieman outoa sekin... Kuinka moni tekee niin jos kuitenkin joskus haluaa lapsia??


En ole itse missään aborttipattitilanteessa mutta kaverin kanssa rupesimme asiasta puhumaan muuten vain ja eksyin netistä etsimään tietoa.. Tuntuu että abortti on aihe jossa aikuisilta katoaa järki ihan kokonaan kun vaan kuuleeki sen sanan. Että oikeasti seksiä harrastavien pitäisi elää "kuin viimeistä päivää", eli kuin viimeistä päivää ilman lasta-aina valmiina lapselle. Come on. Jos harrastaa seksiä niin lapsikin on tervetullut-niinkö elätte vai elättekö edes ollenkaan? Eivät kaikki ole mitään perhekeskeisiä äitihahmoja vakisuhteissa mutta mielestäni heillä on oikeus silti harrastaa seksiä ja käyttää vaikka sitten vain yhtä ehkäisyä. Ehkäisyn käyttäminenkin on tosiaan vitsi koko abortti asiassa. Aina pitäisi olla vähintään tupla- tai triplaehkäisy, mieluiten selibaatin lisäksi. Miten ihmiset ovat noin mustavalkoisia, varsinkin ne joille abortti on täysin vieras asia niin kiihkoavat eniten? Pitäisikö heidän kenties miettiä miksi he ovat niin kiihkeänä asiasta? Oman pelon takia kenties? En ole ikinä ymmärtänyt mitään "nainen päättäköön kehostaan- juttuja", mutta asenteet ovat mielestäni ihan liian jyrkkiä tässä moninaisessa asiassa. Kun miettii miten erilaisia ihmiset ja elämäntilanteet ja syntyvät lapsetkin ovat, silti tähän vastauksia on aina vain yksi, ja aborttia vastustavat kieltäytyvät edes harkitsevansa toisen kannan miettimistä esim yhden nettiksekustelun ajan. Miksi ette? Minusta pitäisi punnita tämäkin aina tilannekohtaisesti niin kuin muutkin asiat elämässä. Miksi ei suostuta katsomaan koko kuvaa? 18-vuoden täys vastuu ei ole mikään pikkujuttu mutta abortin vastustajille se on? Minusta aborttiin päätyneiden syyllistämistä tapahtuu ihan tarpeeksi jo ns ammattilaisten toimesta sairaaloissakin, joten voisiko edes jossain joskus puhua myös asiasta ilman että mennään ihan naurettaviksi!? Ihan vaan tulevia aborttikeskusteluja varten avasin suuni. Kiitos hei.
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj
olen samaa
Olen ihan täysin samaa mieltä. Abortissa ei ole mitään pahaa. Se on pahempi seuraus että tekee lapsen tilanteeseen josta ei pysty kantamaan vastuuta tai joka ei ole lapsen elämänä lapsen edun mukainen. Lapsi ansaitsee aina elämän, jossa vanhemmat voivat kantaa vastuunsa lapsen terveestä kasvusta. Jos näin ei ole, abortti voi olla jopa lapsen kannalta parempi. Mitään tekemistä sillä ei ole murhan kanssa.
 
nooo
Uskomatonta myös se että haukutaan ihan idiooteiksi kun ei osata käyttää ehkäisyä ja sitten kun tullaan vahingossa raskaaksi esim kortsun puhjetessa tai kokonaan puuttuessa niin tällaisten idioottelien käsketään kuitenkin kaiken keskellä pitämään lapsi. Siis jos ei osata ehkäisystä huolehtia niin lapsesta kyllä osataan vain koska on pakko ja velvollisuus? Typerää kun molemmissa tapauksissa lapsi kärsii ja omasta mielestäni lapsi kärsii kuitenkin HUOMATTAVASTI vähemmän jos tekee huonossa tilanteessa abortin kuin että huolehtii lapsesta sitten huonosti. Adoptiokin kun on vaikeaa ja pitkä tie. Jotenkin mielestäni nimenomaan pitäisi patistaa aborttiin jos kerran on niin huono jo ehkäisyn kanssa. Kun lapsi on kuitenkin paljon haastavampi kuin kortsupaketin käyttö tai pillerin muistaminen. Miksi siis patistatte sellaisia "toopeja" pitämään lapsen jotka eivät muka osaa käyttää ehkäisyä? Tämän kärsimyksen nimenomaan abortti minimoisi ettei lapsia syntyisi" idiooteille". Ihmiset jotka ovat ehkäisyllä yrittäneet raskauden ehkäistä onnistumatta eivät omasta mielestäni kyllä ole idiootteja mutta tätäkin mieltä on ilmeisesti moni ja se on kaiken mustavalkoinen lähtökohta. Minusta juuri abortti itsessään on jo niin kamala ajatus että eikö tuosta vastuuttomuudesta abortti ole hyvä rangaistus, kun siinä lapsi kuitenkin kärsii vähemmän kuin syntyessään kekselle kaaosta tai vaikka sitten adoptioperheeseen, jossa kuitekin joskus tulee omat juuret käsiteltyä ja mietittyä miksi ei ollut haluttu lapsi tms vaikeaa. Ei sekään ole kellekään helppo tie. Eikä adoptio ole aina tae hyvään perheeseen ja elämään. Nyt ei siis puhuta ainaisesta teinien känniraskauksien seurauksista.
 
nohh
Koska abortteja tekee lähinnä välinpitämättömät ja itsekkäät ihmiset. Ei käytetä kunnon ehkäisyä kun millään ei ole mitään väliä. Abortissa kuitenkin tapetaan jotain elollista ja siten arvokasta, ei siitä mihinkään pääse. Mulle on ihan ok jos tälläinen ihminen tekee sen 10 aborttia itselleen ettei ne tulevat lapset joutuisi kärsimään, mutta ei mun sellaista tartte ymmärtää eikä arvostaa.

Suomessa tehtiin esim. vuonna 2012 yli 10 000 aborttia. Tämän kokoisessa maassa. Siis 10 000 vahinkoa vuosittain ehkäisyn kanssa... uskoo ken tahtoo. ! Osa noista toki on esim. niitä raiskauksen tuloksia tai niin vakavasti vammautuneita sikiöitä joilla ei ole mitään edellytyksiä elämään, mutta jäävät vähemmistöön. Suurin osa on "vahinkoja".
 
ei se noin
Se lapsi ei kärsi abortista. Niin pieni ei tunne yhtään mitään kun se katoaa taivaan tuuliin. Sen sijaan lapsi kärsii elämästä, johon häntä ei ole suunniteltu ja jossa häntä voi olla vaikea rakastaa tai pitää huolta. Aamen.
 
houhoo
No tuo alotus on niin pitkä ja samalla puolueellinen. Oli kumminki pakko nostaa tämä sillä, että SINUN aloitukseesi tulisi lisää tekstejä samoista jutuista, jotka voisit lukea tuosta toisesta?
 
aaaaappp
Olihan sekin puolueellinen, siksi juuri ihmettelin? Ei minulla todellakaan ollut mitään tarvetta saada tänne kommentteja :D ihmettelin vaan =) Miksi ne pitkät tekstit on niin ongelmallisia muutenkin? Netissä istutaan tuntikaupalla ja luetaan vaikka mitä sivukaupalla yhteensä, mutta äo ei riitä pitkän tekstin lukemiseen-kerralla?
 
Tselovekki
Se lapsi ei kärsi abortista. Niin pieni ei tunne yhtään mitään kun se katoaa taivaan tuuliin. Sen sijaan lapsi kärsii elämästä, johon häntä ei ole suunniteltu ja jossa häntä voi olla vaikea rakastaa tai pitää huolta. Aamen.
Hei. Joo, tuohan oli ihan validi perustelu. Kaikki, jotka kärsivät elämässään - annetaan heille jokin tainnutuspiikki, ja sitten kuolettava piikki. Pääsevät kärsimyksistänsä, eikä kuolema edes sattuisi. Pääsemme yhteiskunnalle epäkelvosta aineksesta näpsäkästi eroon.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä