8,5 kk vauvan paino ei ole noussut yli kahteen kuukauteen

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut äippä
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut äippä
Meillä on 8,5 kk vauva, joka viimeksi punnitiin 6 kk:n iässä. Painoa oli tuolloin 9,7 kg. Tänään punnitsimme pojan uudestaan ja painoa on edelleen saman verran.

Kaikilla neuvolakäynneillä aina 1 kk:n iästä saakka varoiteltiin hieman pojan painosta, kun meni aavistuksen ylikäyröillä, pyysivät tarkkailemaan ja jopa rajoittamaan pojan syömistä. No, emme tehneet niin, kyllä mielestäni vauvan pitää saada syödä kun on nälkä. Mutta nyt se ruoka ei enää niin maitakaan.

Pitäisikö tuosta painoasiasta huolehtua? Onko teillä kokemusta? Miten saada pojan paino taas nousuun?

Kiitos etukäteen!
 
"Wieras"
Niin, ensin nousee neuvolan mielestä liikaa, sitten liian vähän. Oliko kasvanut pituutta? En usko että on vakavaa, sillä nyt vaan on palanut enemmän energiaa uusien asioiden opetteluun, esim. ryömimiseen tai konttaamiseen.
 
Huolestunut äippä
No niinpä. Tämä oli sellainen ns. omatoiminen punnitus, seuraava neuvola on vasta muutaman viikon päästä, ja oli viimeksi tosiaan tuolloin 6 kk:n iässä.

Poika kyllä on menossa koko ajan, konttailee ja kävelee tukea vasten täyttä häkää.

Silti kyllä vähän huolettaa, kun paino ei ole noussut ollenkaan kahteen kuukauteen...
 
"anzkuliini"
Hei, sinuna en olisi huolissaan.

Kun lapset lähtee liikkeelle paino alkaa hidastumaan yleensä.

Kannattaa katsoa kokonais kuvaa ja onko pituus/paino paljon eroa.

Onko lapsesi väsyneenpi, kuin ennen? silloin kannattaa huolestua jos näin on.

katsele tilannetta muutama kuukausi, jos lapsesi voi hyvin ei ole syytä huoleen.

Jos yleiskunnossa alkaa huononemaan niin sitten asiaan puuttua.
 
"minni"
Meidän pojalla laski jopa paino tuon ikäisenä kun lähti liikkumaan ja teki hampaita! Ei olleet neuvolassa yhtään huolissaan ja seuraavana kertana paino oli taas noussut. Poika nyt 1 v 7 kk ja painaa 10 kg.
 
Vieraas
Kyllä noin voi käydä. Meilläkin tyttö syntyi yli nelikiloisena ja ensimmäiset kuukaudet paino nousi tasaisesti. Sitten ei enää noussutkaan. Meidät passitettiin lääkärillekin, kun suhteellinen käyrä notkahti, mutta kun lääkäri näki meidät vanhemmat, totesi vain, että lapsi taitaa hakeutua samaan "muottiin" kuin vanhempansa ja sitten paino onkin noussut taas tasaisesti, mutta eri käyrällä.
 
"Huolestunut äiti"
Kiitos vastauksista. Vauva oli tosiaan melko isokokoinen ikäisekseen tuolloin 6 kk iässä, lähes 10 kg. Liikkuu aivan kamalasti nyt, ei suostu istumaan tai makaamaan ollenkaan, vaan konttaa hirveää menoa, mutta suurimman osan ajasta seisoo milloin mitäkin vasten.
 

Yhteistyössä