Uskaltasko syödä viel?

  • Viestiketjun aloittaja nohmmm
  • Ensimmäinen viesti
nohmmm
Jauhelihaperunamuusi-mikroruoka, viimeinen käyttöpäivä toissapäivänä. Tohtisko vielä syödä, ollut jääkaapin perällä kokoajan, siinä jäätyvässä jutussa melkein kiinni.
 
pierus
Hohhoijaa totta kai. Avaa ja haista ja katso ruokaa vai etkö luota omiin aisteihisi?

t. lähes kaikkea syönyt "parasta ennen" päivän jälkeen enkä ole vielä kuollut eikä vatsakaan koskaan ole mennyt sekaisin.
 
  • Tykkää
Reactions: dipt
"Jenis"
Kerrotko sitten miten ne eroavat?
Ootko tosissas? Viimeisen käyttöpäivän jälkeen tuotetta ei enää "saa" käyttää, parasta ennen-päivämäärä vain kertoo mihin mennessä tuote on taatusti parhaimmillaan. Esim. kananmunat säilyvät tuon parasta ennen-päiväyksen jälkeen parikin viikkoa vielä. Maitokin harvemmin on huonoa heti parasta ennen-päiväyksen mentyä.
 
varus
[QUOTE="Jenis";30084675]Ootko tosissas? Viimeisen käyttöpäivän jälkeen tuotetta ei enää "saa" käyttää, parasta ennen-päivämäärä vain kertoo mihin mennessä tuote on taatusti parhaimmillaan. Esim. kananmunat säilyvät tuon parasta ennen-päiväyksen jälkeen parikin viikkoa vielä. Maitokin harvemmin on huonoa heti parasta ennen-päiväyksen mentyä.[/QUOTE]

Monessa tuotteessa lukee kyllä pelkkä päiväys eli mistäs tiedät onko kyseessä viimeinen vai parasta ennen? Missä tuotteissa on noita viimeinen päiväyksiä?
 
viera.s
Ihan saa omaa harkintaa käyttää myös viimeinen käyttöpäivä-päiväysten kanssa. Itse vielä seuraavana päivänä käyttäisin huoletta, jos myös aistinvaraisesti ruoka on ok. Paitsi jotain vakuumipakattua kalaa, kalan maku kärsii mielestäni jo ennen viimeistä käyttöpäivää.

Kaksi päivää sitten vanhentunut ruoka menisi kyllä todennäköisesti koiralle. Ainakaan lapselle en sellaista syöttäisi, itse saattaisin syödä jos muuta sopivaa syötävää ei kaapista löytyisi.
 
"Jenis"
Monessa tuotteessa lukee kyllä pelkkä päiväys eli mistäs tiedät onko kyseessä viimeinen vai parasta ennen? Missä tuotteissa on noita viimeinen päiväyksiä?
Jos ei lue muuta kuin päivämäärä, se on parasta ennen. Viimeinen käyttöpäivä lukee aina erikseen, ja niitä on lähinnä just valmisruuissa, lihassa, kalassa yms. herkästi pilaantuvassa. Ja sen on ruokatehtaat aika tarkkaan venyttänyt viimeiseen mahdolliseen päivään, eli sitä kannattaa uskoa. Toki jokainen tekee omat ratkaisunsa itse, kyseessä ei mikään laki ole kuitenkaan ;)
 
"huoh"
Vanhaakin ruokaa voi syödä | Kuningaskuluttaja | yle.fi
Kyllä tämä ero näyttää sitten olevan vaikea ihmisille. No, jospa ne parasta ennen -päivät kohta poistuvat juuri niiden tampioiden vuoksi jotka nakkaavat maidot pois parasta ennen -päivänä.
Ja toisaalta niissä helposti pilaantuvissa ei sitten pidä luottaa aisteihin, kun se haisevakaan ei välttämättä ole vaarallinen ja taas toisinpäin.
Tuon testin mukaan se einesmaksalaatikko oli 3 päivää yli käyttöpäivän eikä siitä löytynyt mitään, mutta useinhan on testattu valmiiksi pakattuja lihoja ja ne ovat olleet jo viimeisenä käyttöpäivänä iso osa huonoja ja ties mitä basillia on löytynyt.
 
"huoh"
[QUOTE="Jenis";30084717]Jos ei lue muuta kuin päivämäärä, se on parasta ennen. Viimeinen käyttöpäivä lukee aina erikseen, ja niitä on lähinnä just valmisruuissa, lihassa, kalassa yms. herkästi pilaantuvassa. Ja sen on ruokatehtaat aika tarkkaan venyttänyt viimeiseen mahdolliseen päivään, eli sitä kannattaa uskoa. Toki jokainen tekee omat ratkaisunsa itse, kyseessä ei mikään laki ole kuitenkaan ;)[/QUOTE]

Taitaa muuten aika useassa tuotteessa lukea siellä jossain pienessä präntissä että "parasta ennen -päiväys kannessa" tms., ei siis välttämättä lue ihan vieressä mikä päiväys se on, mutta usein se sieltä löytyy selitys.
 

Yhteistyössä