Lähdössä Ruotsin risteilylle - liuta kysymyksiä :)

  • Viestiketjun aloittaja Risteilijät
  • Ensimmäinen viesti
Risteilijät
Olen lähdössä 4v:n kanssa kahdestaan kesälomareissulle, perinteiselle päivä Tukholmassa -risteilylle. Muutama asia mietityttää :)

- Onko järkevintä pakata muksulle mukaan sisätossut, vai painelevatko lapset yleensä laivalla kengillä/leikkipaikoilla sukilla?

- Toimiikohan Viking Mariellalla miten WiFi, vai toimiiko ollenkaan? Ajattelin turvata oman ruokarauhani buffetissa tarvittaessa Youtubella (tuo 4v ei ole rauhallisimmasta päästä, ja jännissä paikoissa on tosi haastavaa istua paikoillaan tylsästi), koska reissun ainoa Äitin hetki on ruokahetki :D Muuten mennään lapsen ehdoilla :)

- Tukholmassa ajattelimme suunnata JuniBackeniin, meillä on kyyti varattu sieltä Vikingin terminaalista. Bussi lähtee 10.45 ja paluubussi lähtee 15.00 - onko tuo nelisen tuntia liian pitkä aika kuluttaa pelkästään JuniBackenissa? Jos on, mitähän siinä lähellä olisi tekemistä?

- Vielä jos joku olisi tänä kesänä käynyt Viking Mariellalla, ja osaisi kertoa, minkälaiset lasten ohjelmat ja leikkipaikat siellä on nyt kesäaikaan?

KIITOS!
 
vifififi
WiFi laivalla

Tulosta
Jaa
Ilmainen WiFi Viking Public on kokousosastolla, kahvilassa ja kaikissa sviiteissä sekä luksushyteissä laivoillamme.

Viking Grace
Langaton lähiverkko kattaa koko laivan hytit mukaanlukien.

Nopeampi yhteys
Lisää tiedonsiirtokapasiteettia voi ostaa laivan infopisteestä.
 
Risteilijät
Kiitos, osaan kyllä googlettaa itsekin :) Toivoin tarkempaa tietoa esim. tuosta lasten leikkipaikasta, mimmoinen se oikeasti on (en ole koskaan itse siellä käynyt).

Tuon WiFin googlettelin myös jo aiemmin, mutta onko todella käytännössäkin niin, että tuo Wifi toimii ainoastaan noissa paikoissa? Eli ei esim. buffetissa (vai mitä tuo kahvila tarkoittaa?)
 
Ken guru
Mitä ihmettä tekee kesällä sisäkengillä? Miten ne eroaa kesäkengistä, esim sandaaleista?
No jos haluaa laittaa sisäkengät esim. lasten leikkipaikkaan? Kai sinne sellaisilla saa mennä?

Junibackenissa kyllä kuluu aika kun siellä voi syödäkin. Ruokapaikka löytyy siis samasta rakennuksesta. Ja jonot takaa sen että aikaa kuluu..

Mutta jos aikaa jää, niin menisin katsomaan sen vaasa laivan, kun on hienosti laitettu esille että tuonkin ikäinen siitä jo riemua repii. Ja se laiva on tosi lähellä junibackenia.
 
"hmmm"
Wifi taitaa toimia vain kahvilassa, Kahvila on kannella 6 ja buffet kannella 7. Ota lapselle jotain leluja mukaan, jos sit saisit syötyä.

Mariella kahvilan yhteydessä on leikkipaikka, ihan ok. On pallomeri ja pelikoneita ja leluja. Ja voi ottaa sisätossut jos haluaa.
 
no jos
Meilä ollut semmoset "sukkatossut" laivalla lapsilla, niin voi juosta huoleti käytävillä kuin sukkasillaan, ja sitten olla niillä myös leikkipaikalla.. Kaipa sukat ajaa saman asian, mutta jotenkin mukavampi nuo. Moneltakohan se Junibacken aukeaa? Me joskus menimme Gröna Lundiin tollasella Tukholman reissulla, jossa oli vain se päivä aikaa maissa, ja aika kiirus tuli, kun huvipuisto aukesi vasta n.klo 12, ja laiva lähti takaisin klo 17. Siljalla tosin olimme, että matka satamaankin kestää kauemmin kuin "Viikkarilla". Ravintolassa on useimmiten lapsille jonkinlaista puuhakirjaa ja värikyniä,ja ois varmaan ihan kiva, jos lapsi oppisi vaikka semmosen jutskan, että ruokapöydässä ei ole kohteliasta pelailla..(sitähän luultavasti jatkuu sitten seuraavat 15 vuotta vähintään)
 
Risteilijät
Muistaakseni JuniBacken aukeaa klo 10 ja nuo meidän bussiaikataulut ovat siis terminaalista 10.45 ja sieltä JuniBackenin luota 15.00.

Ideaaliahan ois, jos just tämmösillä reissuilla pystyis opettamaan lasta siihen, ettei ruokapöydässä pelata, mutta koska olen kahdestaan pojan kanssa reissussa, jostain joutuu hieman joustamaan, että itse saisi esim syötyä.
 
sinea
Hei!

Wifi ei taida toimia buffassa. Itse oon vastaavissa tilanteissa ladannut ipadiin valmiita palapelejä ym jotka ei tarvitse nettiyhteyttä. Buffassa on tosin niin paljon herkkuja lapsellekin, että niitä mutustellessa menee aikaa. On myös kiva oikeasti jutella lapsen kanssa siinä syödessä - ainakin meillä lapset tykkäävät jutella oikeasti vaikka siitä mitä ruokaa syövät, miten laiva liikkuu jne. Varatkaa etukäteen vaikka ikkunapöytä ;)

Leikkipaikkaan ei kannata laittaa mitään tossuja, sukat riittävät ja on mukavampaa kavereillekin kun kukaan ei oo törmäilemässä liukumäessä "kengät" jalassa.

Junibacken on ihana, siellä kuluu aikaa ja voi syödä. Ja sen ympäristössä paljon puistoa, jossa on kiva olla ulkonakin.
 
"vierastus"
No jos haluaa laittaa sisäkengät esim. lasten leikkipaikkaan? Kai sinne sellaisilla saa mennä?

Junibackenissa kyllä kuluu aika kun siellä voi syödäkin. Ruokapaikka löytyy siis samasta rakennuksesta. Ja jonot takaa sen että aikaa kuluu..

Mutta jos aikaa jää, niin menisin katsomaan sen vaasa laivan, kun on hienosti laitettu esille että tuonkin ikäinen siitä jo riemua repii. Ja se laiva on tosi lähellä junibackenia.
No ei sisäkengillä mennä leikkipaikkaan. Ensinnäkään ei voi tietää kenen kengät on siäkengät ja kenen ei. Toisekseen pieniä varpaita ja sormia sattuu, jos jäävät kengän alle, oli se sisäkenkä tai ulkokenkä.

Muuten allekirjoitan saman kuin sinäkin. :)
 

Yhteistyössä