2kk vauva taistelee unta vastaan ja itkee suoraa huutoa, mikä avuksi!?

  • Viestiketjun aloittaja "Pullis"
  • Ensimmäinen viesti
"Pullis"
Iltahommat pyritään tekemään samalla kaavalla. Itku alkaa jo siitä kun laitan makuupussissa omaan sänkyyn, hermostuu heti. Joskus onnistuu silittelyllä unen tuli suht kivuttomasti mutts usein menee siihen ettö vauva itkee suoraa huutoa 30-45 min js nukahtaa lopulta kanniskeluun. Ei siis nukahda syliin eikä syötölle,ei kainaloon ei viereen...

Yritän ennakoida eli laittaa ajoissa, ei apua. Tätö ollut jo kuukauden ainakin. Päiväunilla samanlaista mutta luovuttaa yleensä nopeammin. Vaunuihin ulos nukahtaa suht ok.
 
Bdbbd
Tissiä tarjolle ja viereen pötköttämään sänkyyn. Sulle iPAD, kirja tai vastaava ja voit surfata netissä sen aikaa kun vauva juo iltamaitoja pikkuhiljaa ja nukahtaa sun viereen. Jaksat paremmin pötkötellä vieressä, kun on jotain tekemistä samalla, . Ajattelen itse tuosta, että ei ehkä halua eroon sinusta.

Kuis kylmä teillä oikein on, jos sä sen vauvan makuupussiin laitat?
 
"pipari"
Voi olla joku (ohimenevä) vaihekin (jos huutoa on ilmennyt vasta viime aikoina).. molemmilla pojillani oli selittämättömiä iltahuutoja (1-2 tuntia) muutaman viikon verran 2 kk iän tienoilla, esikoistytölläni taas ei vastaavaa ollut. Raastavaahan se itku on, mutta joskus se oikeasti helpottaa vain ajan kanssa.

Toki allergioiden mahdollisuus kannattaa huomioida sekä esimerkiksi tuo lämpötilakysymys, toiset vauvat ovat herkempiä kuumuudelle.
 
"ttt"
Meillä lapsi teki samaa ekat kk:det. Hirveä raivoaminen ja huuto nukuttaessa. Olisi ollut niin paljon kivempaa olla hereillä.

Joskus siinä sitten 3 kk tienoilla tai jälkeen alkoi helpottamaan nukahtaminen. JA koliikkia meillä ei ollut. Ainainen huuto vain kun yritti saada nukahtamaan.
 
"Pullis"
Joo meillä on aika viileää sisällä. Makuupussi on siis joku vuosia sitten äitiyspakkauksesta saatu ja on aina puoleen väliin auki, löhinnä siksi pidetään siinä että kun yöllä syö niin saa siitä kätevästi nukkumaan kun ei havahdu lämpötilavaihteluihin yms. Vauva syö korviketta. Nukuttaisin toki vieressä jos se auttaisi.
 
"Pullis"
[QUOTE="ttt";30084122]Meillä lapsi teki samaa ekat kk:det. Hirveä raivoaminen ja huuto nukuttaessa. Olisi ollut niin paljon kivempaa olla hereillä.

Joskus siinä sitten 3 kk tienoilla tai jälkeen alkoi helpottamaan nukahtaminen. JA koliikkia meillä ei ollut. Ainainen huuto vain kun yritti saada nukahtamaan.[/QUOTE]

Joo ei meilläkään koliikkia ole. Millä sait lopulta nukkumaan silloin kun oli hankalaa? Mitenkä päiväunille meno onnistui?
 
nälkä
Taitaa lapsella olla nälkä. Imetys on siitä huono juttu että vaikka lapsi kuinka tissillä viihtyy, et voi äitinä siltikään tietää paljonko maitoa tulee. Mun neuvo äitinä:anna vähän korviketta tissin lisäksi. Nälissään ei lapsi yleensä suostu nukkua.
 
"ttt"
[QUOTE="Pullis";30084147]Joo ei meilläkään koliikkia ole. Millä sait lopulta nukkumaan silloin kun oli hankalaa? Mitenkä päiväunille meno onnistui?[/QUOTE]

Laitoin vaunuihin nukkumaan (sisälläkin) ja hyssyttelin uneen niissä. Samoin tein päiväunille mentäessä. Vähitellen siirreltiin omaan sänkyyn. Yritettiin löytää keinoja millä uni tuli parhaiten. Huuti joskus jopa imuri vieressä että sai lapsen rauhottumaan ja nukkumaan. Meillä ei riippunut nukahtaminen syömisestä. Taisteli vaan aina unta vastaan. Oli niin kiinnostunut ympäristöstä ja kaikesta uudesta. Tuntui että nukkuminen oli lapselle kuin punainen vaate.

Vaihe onneksi kesti vain sen pari kk ja nyt lapsi on melkein 4 v. ja nukkuu 12 h yöunia :)
 
"Huoh"
Alkuperäinen kirjoittaja nälkä;30084168:
Taitaa lapsella olla nälkä. Imetys on siitä huono juttu että vaikka lapsi kuinka tissillä viihtyy, et voi äitinä siltikään tietää paljonko maitoa tulee. Mun neuvo äitinä:anna vähän korviketta tissin lisäksi. Nälissään ei lapsi yleensä suostu nukkua.
Imetys on siitä hyvä juttu, ettei äidin edes tarvitse tietää, paljonko maitoa tulee, jos vauva kasvaa ja voi hyvin. Mun neuvo äitinä on, että jättäisit neuvomisen neuvoloille ja koulutuksen saaneille imetystukihenkilöille.

Aloittajan lapsi muuten saa jo korviketta.
 
2 kk vauva
Se on vasta 2-kuukautinen vauva, kyllä se siitä helpottaa. Meidänkin superhelppo vauvamme piti siinä iässä tuudittaa kävellen (paikallaan seisominenkaan ei kelvannut) uneen yöksi, vaunuihin tosiaan nukahti päiväunille, sama täryytys siinäkin varmaan auttoi. Tosin ei kyllä huutanut koko ajan suoraa huutoa, vaan liikkeen loppuessa alkoi itkeä, joten helpompaa sekä lapselle että itselle. Nämä iltaitkut paheni hiljalleen n. kuukauden ikäisestä niin että ehkä vähän yli 2 kk iässä oli pahimmillaan, kolmen kuukauden ikään mennessä väheni ja väheni niin että loppui oikeastaan kokonaan. Sitten tulikin 4,5 kk iässä yhtäkkiä vaihe, että piti yöunillekin nukuttaa vaunuissa, mutta kyllä sekin meni ohi.
 

Yhteistyössä