Päivähoidosta

  • Viestiketjun aloittaja päivähoito
  • Ensimmäinen viesti
päivähoito
Lapseni on tarkoitus aloittaa päivähoito ensi kuussa, kun hän täyttää vuoden ja opintoni jatkuvat. Odotan kuitenkin uutta vauvaa ja mietinkin nyt, onko lapselle stressaavaa opetella päiväkotielämään, koska tarkoitus on ottaa hänet kotihoitoon kun jään äitiyslomalle joulukuun lopulla.
Lykätäkkö siis opintoja ja jäädä hoitovapaata jatkamaan, vai jatkaa opintoja syyslukukauden ajan jalaittaa lapsi hoitoon?
 
Vastaaja
Ole rauhassa lastesi kanssa kotona, jos siihen on mahdollisuus.Vaikka päiväkotiryhmä olisi kuinka hyvä, niin vuoden ikäisen lapsen on parempi olla kotona oman äidin sylissä. Ja sinullakin on parempi omatunto. Sitäpaitsi noin pieni on hyvin usein flunssassa tms. tartuntataudissa, eikä häntä voi viedä kuitenkaan silloin hoitoon, etkä pääse opiskelemaan niinä päivinä. Ja raskaana voit jaksat paremmin kun olet kotona tekemässä kotitöitä omaan tahtiin, eivätkä ne jää illaksi ja viikonlopuksi. Pieni lapsesi kuitenkin tankkaa huomiotasi, läheisyyttäsi ja syliäsi kaikki illat, jos hän on päivät muiden hoteissa.Pienet lapset ovat tarkoitettu oman äidin ja isän rakastavaan hoivaan.Päiväkotiin lapset sitten vasta kun on pakko_Omaisuutta: taloa, autoja yms. voi hankkia, mutta voi miettiä onko itsekästä näyttämisen halusta hoidattaa lapset muilla, että pääsee tienaamaan itselleen rahaa.Lapset kuitenkin tarvitsevat vanhempaansa viereensä enemmän ja kärsivät vanhemman töissä käynnistä. Jossain vaiheessa lapset on luultavasti vietävä hoitoon, mutta nauti itse lapsistasi ja ihanista päivistä heidän kanssaan kotona niin pitkään kuin mahdollista.Niistä ne parhaimmat muistot syntyy ja kiireettömästä arjesta ensimmäisinä ikävuosina.
 
"Jenis"
En veisi vuoden ikäistä päivähoitoon, varsinkaan muutamaksi kuukaudeksi jos ei olisi pakko. Voisiko vaikka mummu tai kummi hoitaa sen verran, että saisit pari kurssia syksyllä tehtyä?
 
2:n äiti
Jos mahdollista niin ole tosiaan kotona lasten kanssa. Jos kyseessä on muutama kuukausi kun ehtisit opiskeleen, niin ehdit suorittamaan opinnot myöhemminkin. Eihän lapsi siitä rikki mene jos joutuu hoitoon, mutta noin pienen on parempi vielä olla kotona, ei isossa ryhmässä päiväkodissa. Jos tulee pakkotilanne, että joudut hoitoon kumminkin pikkuisen laittamaan,niin kannattaa miettiä perhepäivähoitajaa, olisi pienempi ryhmä. Nyt niille lapsille kannattaa antaa aikaa kun ovat pieniä. Opiskella ja töitä ehtii myöhemminkin:)
 
Mikä jottei
Itse veisin lapsen hoitoon, opinnot kuitenkin melkoisen tärkeitä! Ja myöskin jatkossa pitäisin lasta vaikkapa 5-15 päivän sopimuksella hoidossa, saat tutustua vauvaan rauhassa, nukkua jne. Et mielestäni ole yhtään sen huonompi äiti, omasta kokemuksesta voin sanoa että jaksoin paremmin. Lapsi myös saa ikäistään seuraa ja virikkeitä. Muistat vaan pitää myös teidän kahdenkeskisiä päiviä/retkiä ym.
 
"Jenis"
Alkuperäinen kirjoittaja Mikä jottei;30086945:
Itse veisin lapsen hoitoon, opinnot kuitenkin melkoisen tärkeitä! Ja myöskin jatkossa pitäisin lasta vaikkapa 5-15 päivän sopimuksella hoidossa, saat tutustua vauvaan rauhassa, nukkua jne. Et mielestäni ole yhtään sen huonompi äiti, omasta kokemuksesta voin sanoa että jaksoin paremmin. Lapsi myös saa ikäistään seuraa ja virikkeitä. Muistat vaan pitää myös teidän kahdenkeskisiä päiviä/retkiä ym.
Vuoden ikäinen lapsi tarvii "ikäistään seuraa ja virikkeitä"? Joita kotona/lähipiirin kesken ei voi tarjota?
 
Mikäjottei
No ok, harmittiko sua tuo sana? ???? Meillä toimi, jokainen tamppaa tavallaan! Molemmat muksut menivät hoitoon reilusti alle vuoden ikäisinä ja koskaan ei ole ongelmia tullut. Kotiäitiä ei musta saa mutta rakastavan äidin kuitenkin. Tsemppiä viestin aloittajalle päätökseen!
 
Mikäjottei
Jaa niin juu, voisin tietty mainita että ehdin olla töissä lasten välissä, joten hoitopaikan pitäminen oli helppo päätös, ja eipä sitä sielä tarvitse hela dagenia olla, tutun lapsi oli yhden päivän viikosta, meillä oli 2-3pv viikosta. Tuttu paikka ja ihanat hoitajat!
 
Mikäjottei
No teet kuitenkin niin kun parhaaks näet, itse pitäisin opiskeluja tulevaisuuden kannalta tärkeinä, lapsi on myös puoli vuotta vanhempi joulukuussa vaikka eipä se vastaus ollut sun kysymykseen jos ajattelit kotihoitoon ottaa. Yöt ja rauhaa kotimammoille :)
 

Yhteistyössä