Yksin hedelmöityshoitoihin

  • Viestiketjun aloittaja "nuunuu"
  • Ensimmäinen viesti
"nuunuu"
Täällä varmaan joku sinkkunainen on läpikäynyt hedelmöityshoidon? Muutama kysymys olisi...Tehdäänkö hoitoja lainkaan julkisella puolella vai pelkästään yksityisellä? Saako kelasta millä perusteilla korvausta hoitoon ja lääkkeisiin? ja paljonko noin olisi summa jota käyn pankinjohtajalta anomassa? :)
 
"Veera"
Tuo 2000-3000e on ivf:n hinta mutta ethän sinä sellaista tarvitse vaan inseminaatio riittää, ja yhden inseminaation hinta on kuitenkin satasten luokaa, ei tuhansia. Toki niitä saattaa joutua ottamaan useamman ennekuin tärppää.
Ja julkisella ei itsenäisille naisille tarjota hoitoja.
 
"vera"
Yksityisellä tehdään ainoastaan hoitoja yksinäiselle naiselle. Kannattaa huomioida myös se luovutettujen siittiöiden hinta, joka on n. 2000 e/ neljä olkea (neljään hoitoon). ivf hinta vaihtelee klinikoittain, mutta noin 2000-3000 euroa kerta. Ja käsittääkseni Kelalta ei saa korvauksia, jos hoidot on tehty luovutetuilla soluilla.
 
Toista odotellen
Omalla klinikalla ivf maksoi about 4000 (sisältäen sukusolut), lääkkeet lisäksi ~1400. Lisäksi tulee erilaiset tutkimukset, testit, psykologin vastaanotto... Kelasta ei saa juuri mitään, hiv- ym. testistä saa jotain pientä. En tiedä sitten mikä tilanne on jos on diagnoosi, ehkä siitä voi anoa erikseen esim. lääkekuluihin? Mutta kannattaa varautua siihen että kallista on.
 
saman kokenu
Mulla on myös endo, exän kanssa käytiin joitain vuosia sitten muutama tulokseton hoito julkisella puolen.
Tänä vuonna jatkoin hoitoja yksin, tehtiin icsi ja sen pakastesiirrosta nyt rv8+1 :) en ole laskenut vielä tarkalleen paljonko palanu rahaa mutta puhutaan tosiaan useemmasta tonnista kaikkine kuluineen. Huomioi myös pakollinen psykologikäynti (ainakin kerran) lahjasoluja käytettäessä. Yksi satsi siittiöitä maksoi yli 700e. Kelasta kannattaa hakee kuitenkin korvauksia, koska on hedelmällisyyteen vaikuttava sairaus.
 

Yhteistyössä