Millä houkutella 2-vuotias potalle?

  • Viestiketjun aloittaja kyllästynyt vaippoihin
  • Ensimmäinen viesti
kyllästynyt vaippoihin
Onko kenelläkään hyviä vinkkejä, miten 2-vuotiaan saisi käymään potalla? Ei auta lahjominen eikä myöskään ilman vaippaa pitäminen (ei välitä vaikka housut kastuu).

Joka paikasta saa lukea kuinka on vanhempien laiskuutta, jos 2-vuotias ei ole päiväkuiva, mikä ei ainakaan helpommaksi tilannetta tee.

Lapsi teki kyllä tarpeet (sekä pissat että kakat) pottaan ollessaan n. 10kk-1,5v mutta nykyään ei mene lähellekään pottaa.
 
"ttt"
Eipä tuo houkuttelu meillä ainakaan auttanut ennen kuin lapsi oli itse siihen valmis. Kaikkea yritettiin,tuloksetta. Sitten päätin että antaa olla,ei kukaan ole kouluikään asti vaipoissa mennyt.

Kunnes ykskaks neiti päättikin tehdä kaikki samalla rysäyksellä....päivävaippa pois,kakat pönttöön sekä yövaippa pois. Vaikka aluksi näytti siltä että ei tuu aikoihin jättää vaippoja. Ja kun tämä tapahtui oli neidillä ikää jo hieman yli 3 v.
 
samat hommat
Samat hommat täällä! Pk:ssa on tehny pissat pari kertaa pottaan, kotona ei. Ajattelin nyt lomalla opettaa mutta heikosti menee. Pidän ilman vaippaa mutta kun oon tarpeeks monet pissa siivonnu lattialta niin en jaksa ja laitan vaipan. Lapsi kyllä istuskelee välillä pitkiäkin aikoja potalla mutta ei sinne mitään tule. Ja osaa sanoa pottaa näyttäen, että pissa pottaan. Ei vaan toteudu.
Olisko niistä pottatarroista apua? Onko joku niitä käyttänyt?
 
Meillä oli käytössä Fisher pricen soiva potta, mikä teki hienot plimplomit ja valoefektit,kun tuli asia tehtyä - se oli megamenestys :D! Siinä potalla kyllä istuttiin muulloinkin vaikkei asiaa ollutkaan....

Mutta - kaikki aikanaan. Kaksivuotias on pieni ja ehtii varmasti ilmaista sen oman valmiutensa asiaan :).
 
Ison vaippahousun äippä
Meillä on 3v9kk ikäinen tyttö joka ei ymmärrä potatasta ja pytystä mitään, vaan kaikki tulee vaippaan tai housuihin. On yritetty opettaa vaikka millä keinoilla, mutta mistään ei ole ollut apua. Isoveli oppi kuivaksi reilu 2-vuotiaana, ja pikkuvelikin on jo muutaman kerran tehnyt pissan ja kakan pottaan.
 
"Nuuh"
Oletko kokeillut ihan vanhanaikaista komentamista. Ilman suuttumista vahingoista, mutta teet selväksi että potalle tehdään asiat.
Kyllä kaksi vuotias puhetta ymmärtää, eikä traumatisoidu ohjeista (paitsi palstamammojen mamis-amis pennun)
 
Ei meilläkään 2v tajua mitään potasta, käy potalla ennen saunomista ja hyvällä tuurilla kerkeää juuri suihkunpuolelle kun jo lorisee :D

Esikoinen on 3v3kk ja nyt oppimassa kovastikkin päiväkuivaksi, kakat on tosin tehnyt jostain 1,5v asti pottaan/pöntölle. Mutta pissaaminen ei vaan sujunut, nyt onneksi innostui kun saa pissiä ulkonakin :D
 
Jkshge
Meillä 2v kieltäyty menemästä potalle. Puolen vuoden päästä halus yhtäkkiä potalle ja päiväkuivaksi samantien ja yökuivaksi kuukauden päästä siitä. Eli ehkä nyt ei vain ole oikea hetki.
Itse suosittelen aina lahjontaa, pitää vain keksiä mikä lasta eniten kiinnostaisi.
 
aloittaja.
Kiitos viesteistä ja kokemuksista :) Varmaan ei tämä muuten niin häiritsisikään mutta kun ennen tosiaan teki pääosin tarpeet pottaan. Mutta eiköhän se ajan kanssa :)

Niin ja kotihoidossa on, kun joku sitä kyseli.
 
vierass
Ootko kokeillut viedä lapsi heti herättyään potalle? Meillä ainakin lapsilla pissahätä yön jäljiltä, joten pottaan tuli tuon ikäisenä aina pissat. Meillä on muutenkin niin säännöllinen päivärytmi että lapsetkin ovat oppineet että aina käydään pissalla kun lähdetään ulos tai tullaan sisälle. Potalla en alkaisi väkisin istuttamaan, jos ei parissa minuutissa tule niin sitten pois. Kesällä on mun mielestä helpoin aika opetella kuivaksi kun ei tarvi huolehtia että lapsi jäätyy jos pissaakin ulkona housuun eikä tuu pyykkiä niin paljon jos lirahtaa. Vaippa hiostaakin varmasti, luulis että housut on mukavammat.
 
vvv...
Onko teillä jotai pissaavaa babybjörn nukkea?
Sen kanssa harjoitella, että nukke käy pissalla potalla. Sit valtavat juhlat nukelle kun nukke pissas pottaan, ja (dr.phill tyyliin-) nukke saa soittaa vaikka pikku myylle ja kertoa että pissas pottaan, ja pikku myy puhelimessa kehuu ja tsemppaa (vaikka kummi voi esiintyä puhelimessa pikku myynä). Ja sit tehdää lapselle selväks, ett hänkin saa juhlat ja saa soittaa erikoispuhelun kun pottaan pissaaminen onnistuu! ;)
 

Yhteistyössä