Miten saada ajatukset muuttumaan?

  • Viestiketjun aloittaja murehtija
  • Ensimmäinen viesti
murehtija
Eli mulla jo vuosia pyörinyt mielessä ajatus, että toivon itseeni sattuvan. Nyt taas töihinpaluun lähetessä ajatukset yltyy. Ilmeisesti siis jotain töihin/ stressiin liittyvää, mutta työpaikkaakaan ei ole mahdollista vaihtaa. Välillä itsekkin säikähtää kun huomaan miettiväni esim jalan murtumista tms. Jono mielenterveys puolelle on aivan järkyttävä, sinne ei vaan pääse. Ja en kyllä itselleni mitään tekisi, haluaisin vain eroon näistä ajatuksista. Todella ahdistavia ja masentavia. Muutoin elämässä kaikki ihan ok.
 
kokemuksesta tiedän
Minä ajattelin myös "itsetuhoisesti", koska vaadin itseltäni niin paljon. Sinun pitää lähteä ulos, ja tehdä jotain hauskaa. Käy kylpylässä, elokuvissa, osta vaatteita, syö ravintolassa, käy keikalla, baarissa, ratsastamassa... keksi mitä tahansa vaihtelua - kunhan et ole kotona murehtimassa!!! Muuten pyörität vain samoja ajatuksia mielessäsi, etkä ota elämästä iloa irti!
 
ddddd
Kognitiivinen psykoterapia ja/tai mieto SSRI-lääkitys pakkoajatukseen. Ja kyllä sinne mt-puolelle pääsee, kun ilmaisee tarpeeksi voimakkaasti tarpeeksi vakavan tilan. Tosin, tuollainen lievempi vaiva voi hoitua ihan tk:ssa.
 

Yhteistyössä