Taapero ja uusi vauva, saako taapero mennä vauvan sänkyyn ennen vauvan syntymää

  • Viestiketjun aloittaja "xyz"
  • Ensimmäinen viesti
"xyz"
Meille on tulossa toinen lapsi 2 vuoden ikäerolla. Olemme laittamassa kohta vauvalle pinnasänkyä valmiiksi, mutta en haluaisi siitä leikkipaikkaa esikoiselle. Arvatenkin hän haluaa mennä sinne rymyämään ja leikkimään leluilla. Miten te muut, oletteko antaneet esikoisen mennä vauvan sänkyyn? Tutuu huonolta kieltää menemistä kokonaan, olisi varmaan tärkeää että hän saa tutustua uuteen huonekaluun mutta missä raja? Esikoinen on jo suht pitkään nukkunut lasten sängyssä eikä pinnasänky tule olemaan edes sama, mikä hänellä oli käytössä vauvana.
 
Vie ras
Joo kannattaa varoa sitten ettei esikoinen vaan pääse koskemaan vauvaan kun se syntyy. Mahdollisuuksien mukaan pidätte vaikka eri huoneissa ja isä on esikoisen kanssa koko ajan.
 
Ei ole saanut mennä taapero pinnikseen leikkimään,ei ennen eikä varsinkaan vauvan syntymän jälkeen,meillä sänky ei ole leikkipaikka muutenkaan. Toisaalta ei meillä ole taaperot olleet kovin kiinnostuneita vauvan sängystä vaikka se valmiina onkin ollut hetken aikaa ennen syntymää,se on vaan yksi huonekalu muiden joukossa.
 
"Pippuri"
En keksi yhtään syytä, miksi kieltäisin. Meillä samalla ikäerolla esikoinen testasi kaikki vauvatarvikkeet. Tuohon ikäänhän kuuluvat muutenkin vauva-roolileikit.
 
vitun idiootti, aina löytyy joku kusipää jonka pakko vittuilla.
ap:lle vihjeenä, että vois vaikka etukäteen puhua kaikkea, että tässä on nyt sitte vauvan uusi sänky, siellä sais käydä istumassa ja ihmettelemässä, mutta riehumispaikka se ei ole. että kiinnostus sänkyyn hiipuisi ennen vauvan syntymää :)
Joo kannattaa varoa sitten ettei esikoinen vaan pääse koskemaan vauvaan kun se syntyy. Mahdollisuuksien mukaan pidätte vaikka eri huoneissa ja isä on esikoisen kanssa koko ajan.
 
Vierass
Meillä ei olut yhtään kiinnostunut pinnasängystä. Ei varmaan olisi saanut pysymään pinnasängyssä millään, jos sinne olisi laittanut. Keksisin / rakentaisin lapselle muunlaisen leikkipaikan. Pinnasänky ei muutenkaan ole taaperolle hyvä paikka, koska kiipeillessä voi loukata itsensä tai jos kovin rymyää, niin sänky menee rikki.
 
Ken guru
Meillä ei ole ollut kiinnostunut vauvan sänkyyn menemisestä, mutta periaatteenamme on että kielletään mahdollisimman vähän vauvaa koskevissa asioissa, eli vain hyvin perustellusti. Emme pelkää lastemme välillä vaihtuvia "pöpöjä", niitä kun ei muutenkaan oikein voi välttää. Emmekä halua että vauvasta tulee n. 2v:lle negatiivinen "asia". Eli saa leikkiä vauvan leluilla, ja lelukaarenkin on saanut "korkata" vaikkei vauva siihen vielä hetkeen itse mene.
 
  • Tykkää
Reactions: Irski
040608
En mä ehkä leikkimään sinne pinnasänkyyn laskisi isompaa lasta, mutta voihan siellä käydä "nukkumassa". Selittäisin lapselle että tämä on siten vauvan sänky, sinulla on oma sänky ja äidillä/isällä oma. Ei se pinnasänky ole leikkipaikka. Ja jos taapero tottuu ennen vauvan syntymää siellä leikkimään... en tiedä, voi tulla hankaluuksia vauvan synnyttyä. En ymmärrä ollenkaan miksi vauvan sänkyyn pitäisi päätä leikkimään, voihan siihen tutustua muutenkin.

Meillä on kolme lasta, noin kahden vuoden ikäeroilla, eikä isommat lapset ole kyllä vauvan sängyssä leikkinyt tai edes olisivat siellä käyneet. Ei pahemmin tainnut sänky kiinnostaa. Se oli vauvan sänky eikä leikkipaikka. Ja meillä ainakin oli pinnasängy pohja ensin alkuun korkealla, eli mitä se isompi lapsi siellä tekisi?
 
"Xyz"
Alkuperäinen jatkaa. Meidän esikoisella on meneillään kausi, jossa eri paikoissa leikitään nukkumaan menoa ja nukkumista ylipäänsä, niin leluilla kuin että hän itse leikkii nukkuvansa ja hetäävänsä. Hän nukkuu yöt hienosti omassa huoneessaan mutta aina ei ole ollut niin. Pelkään että hän päättää vaatia päästä vauvan sänkyyn oikeastikin nukkumaan. No sitten pitää tietty olla tiukkana, että omassa sängyssä nukutaan mutta kun asia liittyy vauvaan, niin ei haluaisi negatiivisia juttuja tähän yhteyteen...
 
"Mie"
Itse en taaperoa päästäisi pinnasänkyyn, koska se on vauvan sänky ja vauva siellä sitten nukkuu. Mieluummin neuvottelisin asian selväksi nyt kuin vauvan synnyttyä, jolloin kiellolla ehkä selkeämpi yhteys vauvaan.
 

Yhteistyössä