mitä ihmettä minä teen tuon lapsen kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja "Lulu"
  • Ensimmäinen viesti
"Lulu"
ujo, arka & pelokas 5v. emme voi käydä edes rannalla, kun pelkää vettä. taustalla ei ole mitään hukkumiskokemuksta, vaan " siellä on kaloja", siellä on kylmää" jne. alkaa voimat & omat neuvot loppua :headwall: !
 
Henkilö
Voinette rannalla käydä, jos ette pakota uimaan. Muutenkin pitäkää vain tilanteissa mukana älkääkä ainakaan jättäkö menemättä mihinkään ujouden takia, mutta antakaa seurata sivusta omassa rauhassaan jos siltä tuntuu. Houkutelkaa kokeilemaan esim. kylmää vettä leikin varjolla, mutta jos oikeasti kovasti pelkää jotain, älkää pakottako. Kehukaa ja puhukaa sitten jälkeenpäin, "eihän se vesi nyt niin kylmää ollut eihän, eikö ollutkin kiva kun tulit veteen, tullaanko muuten ensi viikolla taas".
 
---
Olisikohan lapsella oikeasti aisteissa yliherkkyyttä? Voi esiintyä juurikin noin. Tuntuu toisista turhalta vinkumiselta, mutta ei lapsi sitä piruuttaan tee, jos on oikeasti aistit yliherkkiä. Kannattaisi ehkä selvittää asiaa.
 
Monilla lapsillla tulee vaiheita, jolloin pelkää kuka mitäkin. Kannattaa hyväksyä lapsen pelko, mutta ei mennä siihen mukaan. Eli ei väheksy pelkoa, koska lapsi oikeasti pelkää. Mutta silti tehdään niitämasioita esim mennään rannalle ja muut voivat molskia rauhassa ja antaa pelokkaan rauhassa leikkiä rannalla ja tulla veteen kun on siihen valmis. Liian kylmä kuuma yms, joihinkin asioihin on vain totuttava, vaatteita voi pukea tai vähentää, varjoon voi mennä, voi myös rauhassa kiukutella.
 
"niin"
Meillä myös herkkä 3-vuotias. Ollut aina. Pelkää etenkin kovia ääniä,tai ei niiden tarvi niin kovia edes olla. Nyt meillä on tehty remonttia ja pelkää remontin ääniä niin paljon että ei voi mennä vessaan jos niitä kuuluu, siis muista asunnoista,eli haluaa olla lähellä. Nykyään on tosi sosiaalinen mutta ennen päiväkotiin menoa kesti aina se 45 minuuttia tottua tilanteeseen,esim synttäreillä oli aina sen aikaa sylissä. Luulen että iän myötä helpottaa mutta samaa kans suosittelen että antaa kattoo vierestä niin pitkään kun haluaa. Kaikille uudet asiat ei oo niin helppoja. No, ei oo ainakaan pää kolmantena jalkana menossa uusiin juttuihin, osaa harkita varmaan myöhemminkin. Voimia :)
 

Yhteistyössä