Imetyksen tuskaa

  • Viestiketjun aloittaja viieras
  • Ensimmäinen viesti
viieras
Miten usein muiden 1kk ikäiset on rinnalla?
Minusta tuntuu että olen 24/7 imettämässä, kun lapsi syö jopa alle tunnin välein. Onko mitään toivetta hieman harvemmasta rytmistä - muistelisin vanhempien lasten syöneen tasaisesti noin 3-4h välein mutta tämä pienin on pistänytkin elämäntahtimme ihan uusiksi.
 
Ken guru
Meillä 1kk syö tosi usein kun syö rintamaitoa. Se on jotenkin litkumpaa kun korvike. Korvikkeella nukkuu parin kolmen tunnin unet, rintamaitoa litkisi koko ajan. Vähintään tunnin välein.
 
vvvvieras
Ei se ole pelkästään siitä itse vatsan täyttymisestä kiinni. Rinnalla lapsi nauttii muistakin asioista, kuin äidin maidosta: tuoksusta, lämmöstä, paljaan ihon kosketuksesta, tutusta sydämensykkeestä. Ihmekös että siinä viipyy, äidin rinta kun on tuon ikäiselle yleensä paras paikka olla.
 
888
Mun lapset olivat lähes koko ajan rinnassa kiinni noin pieninä. Kaikki ovat syntyneet kesällä ja hellekelit saivat heidät asumaan rinnalla. Öisin sentään oli pitempiä ruokailuvälejä. Maitohan on myös vauvan janojuomaa.
 
vieras...
Meillä myös molemmat vauvat ovat ekat 1,5-2kk olleet käytännössä koko ajan rinnalla. Neuvolassa kysyttiin imetysvälien pituutta, niin no sen verran että ehti käydä suihkussa tai syömässä mutta ei molempia :D

Helpotusta on luvassa, se on vaan tuo alku tiivistä!
 
viera.s
Meillä 1kk syö tosi usein kun syö rintamaitoa. Se on jotenkin litkumpaa kun korvike. Korvikkeella nukkuu parin kolmen tunnin unet, rintamaitoa litkisi koko ajan. Vähintään tunnin välein.
Jos syötät välillä korviketta, maidontuotantosi ei vastaa vauvan tarpeita, joten siksi hän joutuu tankkaamaan ja tekemään lisätilausta tiheästi. Jos haluaisit imettää, ahkerasti imettämällä saisit maitomäärää kasvatettua ja vauva saisi rinnalla vatsansa täyteen eikä tarvitsisi ihan niin usein tankkailla. Toki rintamaito on paremmin sulavaa kuin korvike, joten usein ruokailuvälit on imetetyillä vauvoilla hiukan lyhyemmät kuin pulloruokituilla.

Rintamaito kyllä mukautuu vauvan tarpeisiin siten, että hellesäällä se on hieman laimeampaa. Vauvakin tarvitsee silloin enemmän nestettä. Ei ole mikään ihannne, että pieni vauva olisi juomatta helteellä tuntikausia, eihän aikuisetkaan ole.
 
Henkilö
Onko ollut koko ikänsä näin, vai onko nyt ruvennut olemaan tiheämmin? Tiheän imun kausi? Oli miten vaan, tottahan se siitä harvenee, ei muutaman kuukauden ikäinen vauva ole tunnin välein rinnalla, pystynet kuvittelemaan:)

Voi tosiaan johtua myös kuumista ilmoista. Voit kokeilla antaa vettäkin välillä, vaikka nykyään väitetäänkin että vauva pärjää pelkällä maidolla. Meillä ainakin kesävauva muuttui paljon tyytyväisemmäksi kun sai vähän vettä välillä helteellä! Tietysti keitettyä ja jäähdytettyä...

Voi olla äidille väsyttävää noin tiheä imetys, mutta voit lohduttautua sillä että se ainakin varmasti pitää maidontuotannon käynnissä! Eikä se ikuisuuksia kestä.
 

Yhteistyössä