soija ja maitoallergia

  • Viestiketjun aloittaja hujji
  • Ensimmäinen viesti
hujji
Ostin vahingossa soijamaitoa taaperolle jolle omatoimisesti kokeilen nyt erilaisten neuvolan sivuuttamien oireiden perusteella maidotonta dieettiä. Tavallinen maito meillä selvästi aiheuttaa oireita, kauramaito ei kun kokeilimme sitä. Ostin nyt soijamaitoa vahingossa ja mietin sitä, kun usein maito ja soija kuuluu siihen samaan jononkin allergioiden luokitteluryhmään eli molemmat aiheuttaa joillekin oireita, niin KUINKA USEIN MAITOALLERGIKKO ALLERGISOITUU MYÖS SOIJASTA?? Meillä siis lähinnä iho-oireita joten aion kyllä tuota soijamaitoakin vähän edes kokeilla. Jos ihottuma jne edelleen jatkuu tavallisesta maidosta soijamaitoon siirryttäessä niin onko se todennäköistä että johtuu vaan siitä että molemmat allergisoi vai että kyse onkin jostain muusta asiasta?? Tiedän että se on mahdollista ja kokeilemmalla selviää mutta mietin vaan onko tämä yleistä vai vain joku pieni ryhmä.
 
Allergikon äiti
Meidän maitoallergiselle lapselle ei sovi soija. Osalle maitoallergisista soija sopii, mutta ei ole ollenkaan tavatonta, että soijakin aiheuttaa oireita.

Joskus vuosia sitten maitoallergisille annettiin kutunmaitoa, koska parempaakaan ei ollut tarjolla, mutta nykyään sitä ei enää suositella.
 

Yhteistyössä