onko kukaan alkanut työttämäksi kun lapsi 9 kk?

  • Viestiketjun aloittaja auttakaahan joku?
  • Ensimmäinen viesti
auttakaahan joku?
Eli tilanne siis tälläinen..

Lapsi on 9kk ja saisin kotihoidontukea joka on tosi vähän.nyt olen saannut sitä äippärahaa ihan kivasti eli edellisten tulojen mukaan ja silloin sain juurikin työmarkkinatukea.
Ja ei millään pärjätä sillä jos jään kotihoidontuelle ja miehen palkalla niin olenkin ajatellut että kannattaisko alkaa työttömäksi työnhakijaksi koska sittenhän saa työmarkkinatukea joka on reilusti enemmän kun kotihoidontuki?
kokemuksia kaipailisin?
Työpaikkaa minulla ei ole ja lasta en haluaisi tarhaan laittaa vielä kuitenkaan kun on vasta sen 9 kk.
ja kotihoidontuki on ihan liian vähän meidän menoihin :/
on siis asuntolaina johon ei saatu asumistukeakaan..on autolaina ja tietysti perus sähkö/vesilaskut.jätelasku.
ylimääräisiä laskuja ei tule paitsi puhelimet.
niin onko mahdollista jos alkaisi työttömäksi ja saisi vähän enemmän rahaa sitten? vai kieltääkö kela/työkkäri tuon jotenkin?
työtähän ne voi tietysti tarjota koska minulla on ammatti mutta ei työpaikkaa.

onko kokemuksia kellään..?
voiko jäädä työttämäksi työnhakijaksi ja hoitaa lasta kotona?
lopettaisin siis kotihoidontuen.
 
tietysti
Tottakai voit olla hakematta kotihoidontukea ja ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi JA olla niin ollen työmarkkinoiden käytettävissä. Sitten lapsi hoitoon, jos työpaikka ilmaantuu.
 
vieraaa
Voit. Mutta kysymys onkin haluatko töihin vai et? Jos oikeasti haluat työn niin sitten työnhakijaksi. Jos kuitenkin haluat vielä olla vuoden lapsen kanssa kotona niin sitten kotihoidontuelle. Ei siellä työkkärissä ole tarkoitus olla jos et oikeasti halua töitä.
 
aloittaja vastaa
no haluaisin tietysti olla kotona lapsen kanssa mutta siinähän se kun kotihoidontuki ei riitä millään syömiseen sun muuhun :/
miehen palkka menee kokonaisuudessaan melkeinpä kaikkeen lainoihin :/
sillä ei paljon käteen jää.
on tää stressaavaa..meillä on neljä lasta ja ei viitsisi joka päivä jauheihaa ja makaroonia syödä.Jos olis iyksi lapsi niin ehkä pärjättäisiin just.
 
tietysti
no haluaisin tietysti olla kotona lapsen kanssa mutta siinähän se kun kotihoidontuki ei riitä millään syömiseen sun muuhun :/
miehen palkka menee kokonaisuudessaan melkeinpä kaikkeen lainoihin :/
sillä ei paljon käteen jää.
on tää stressaavaa..meillä on neljä lasta ja ei viitsisi joka päivä jauheihaa ja makaroonia syödä.Jos olis iyksi lapsi niin ehkä pärjättäisiin just.
Miten olet aikaisemmilla kerroilla tehnyt, kun vanhempainvapaa on loppunut? Kuinka tietämätön voit olla neljän lapsen äitinä näistä? Sorry.
 
viieras
Käytännössä voit hyvin olla työtön työnhakija ja jollet ole hoitoalalla tms., niin kukaan tuskin väkisin on töihin viemässä. Itsellä ei tärpännyt, vaikka näin hirveästi vaivaa asian eteen. Tässä työllisyystilanteessa saat olla varmaan aika rauhassa ja jos joudut haastatteluun, niin etköhän löydä keinoja vakuuttaa haastattelija siitä, että et ole oikea vaihtoehto paikalle. Eri asia sitten on onko tekosi moraalisesti oikein...
 
vieraaa
Siinä työttömyysrahassakin tulee raja vastaan sitten 500 päivän jälkeen. Olit ilmeisesti jo ennen äitiyslomaa työtön? Tarkoitan vaan että silloin sekin tuki tippuu minimiin joka ei taida paljoa kotihoidontukea suurempi olla.
 
aloittelija vastaa
Olen siis ollut kotona kolmen ekan kanssa jonkin aikaa.ei ollut ammattia silloin.asuttiin vuokralla ja ei ollut autoakaan silloin eli ei mitään lainoja ollut.
Mies pääsi töihin ja aloin opiskelemaan,opiskelin kolme vuotta ja sen jälkeen päätettiin yksi lapsi vielä hankkia ja nyt hän on 9 kk ja ostettiin edullinen talo ja uudempi auto tuossa välissä kun opiskelin.
Saimme myös vähän tukea omilta vanhemmilta talon ostoon eli rahallisesti vähän auttoivat.

Siksi olen vähän ulkona näissä asioissa kun ei ollut mitään lainoja silloin,oli vain vuokra ja siihenkin sisältyi vesi ja saimme silloin asumistukeakin.
ja nyt sitten emme saa,se hylättiin kelassa,siis asumistuki päätös kun hain sitä.
 
huoh ja vielä kerran huoh
Voi jeesus.

On hankittu lapsi perheeseen sekä asunto ja auto velaksi, nostetaan yhteiskunnan tukia ja on otsaa vielä suunnitella ja kysellä palstalta vinkkejä kuinka voisi pumpata enemmän rahaa yhteiskunnalta.

Tämä juuri on vikana tässä maassa ja suuri syy vallitsevaan taloustilanteeseen. Yhteiskunnan sosiaalinen turvaverkko mahdollistaa tällaisen kikkailun mutta se ei yksinkertaisesti kestä näiden pummien painoa koska toisin kuin nämä kuvittelevat se raha ei tule maagisesta rahakaivosta vaan vastuullisten työssäkäyvien aikuisten selkänahasta verovarojen muodossa. Näiltä yksilöiltä pitäisi ottaa lapsi/lapset huostaan, lakkauttaa kaikki tuet ja pakottaa luopumaan velaksi hankitusta omaisuudesta. Onneksi - ja toki myös erittäin valitettavasti - järjestelmää ollaan pikku hiljaa purkamassa ja pian lapsenteko ei enää ole bisnes ja elinkeino laiskoille ja saamattomille yhteiskunnan jäsenille.
 
aloittaja vastaa
täytyy alkaa kelasta/työkkäristä selvittämään tätä juttua nyt kunnolla että saako sitä rahaa edes jonkun aikaa että jos etsisi työtä kun lapsi täyttää esim vuoden,jos sitten raaskisi tarhaan laittaa tuon pienimmän.
 
hohhoijakkaa myös sinulle!!
olipas törkeästi vastattu,ei kukaan varmaankaan halua laittaa 9 kk ikäistä hoitoon vielä...sinulla ei varmaan lapsia olekkaan niin et tiedä mistään mitään!
Tule sitten kertomaan kun ja jos hankit joskus lapsia..
 
"Veera"
Voithan sä hakea uudestaan asumistukea sitten kun sun tulot tippuu.

Mut joo voit ihan hyvin ilmoittautua työttömäksi, mutta toki siinä on riski että sulle tarjotaan töitä/kurssia niin sitten tulee karenssi. Toki sun kannattaa hakea sekä kotihoidontuki että työttömyyskorvaus niin jos tulee karenssia niin saat kuitenkin sen kotihoidontuen. (Molempia vois siis saada yhtäaikaa, mutta työttömyyskorvauksesta vähennetään kotihoidontuen määrä eli käteen ei jää sen enempää, mutta karenssin aikana kotihoidontuki kuitenkin tulee)
 
huoh ja vielä kerran huoh
Alkuperäinen kirjoittaja hohhoijakkaa myös sinulle!!;30116798:
olipas törkeästi vastattu,ei kukaan varmaankaan halua laittaa 9 kk ikäistä hoitoon vielä...sinulla ei varmaan lapsia olekkaan niin et tiedä mistään mitään!
Tule sitten kertomaan kun ja jos hankit joskus lapsia..
Tyypillinen tietämättömän ja itsekkään suomalaismamman kommentti. Älä nyt edes viitsi. Toki haluta voi kaikenlaista mutta eri asia on onko se mahdollista.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa palkallista tai millään tapaa tuettua äitiysvapaata ei ole, palkatonta voi saada 12 viikkoa. Esimerkiksi Saksassa ja Sveitsissä äitiysvapaa on 14 viikkoa. Katso faktoja vaikka täältä jos et minua usko:

Parental leave - Wikipedia, the free encyclopedia

Miten sinä kuvittelet että esimerkiksi noissa edellämainituissa maissa äidit toimivat? Suomalainen käsittämättömän vahva sosiaalinen turvaverkko mahdollistaa äidin tuetun kotona öllöttelyn tietyissä tilanteissa jopa vuosikaudet mutta se tulee työnantajille ja koko yhteiskunnalle kestämättömän kalliiksi eikä kyseinen järjestelmä enää tämän päivän maailmassa ole toteuttamiskelpoinen vaan tullaan pikku hiljaa purkamaan juuri tämänkaltaisen hyväksikäytön takia mihin palstallakin joka päivä vinkkejä kysellään.
 
Olen ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksi kun äitiysloma on loppunut. Liitosta olen saanut paljon paremmat rahat. Töitä hain silloinkin, ja työkkäri teki työhänosoituksia ja kävin haastatteluissa. Mutta kerroin niissä suoraan jos homma ei kiinostanut ja eihän ne silloin ota töihin. Työkkäri voi vaatia että lapselle haetaan hoitopaikka, että jos tulee työ niin siihen voi lähteä sitten nopeasti. Tosin käytännössähän kunnan/ kaupungin pitää näissä tapauksissa osoittaa hoitopaikka 2 vkon sisällä, itselläni on aina käynyt tuuri ja olemme saaneet hoitopaikan heti. Joten varalla emme ole pitäneet.
 
"heh"
Törkeetä se on, että nostaa työttömyystukea, vaikka ei ole menossa töihin. Tuet ei ole sitä varten, että saa pidettyä yllä omaa elintasoaan. Kuten yllä vastattu, niin ei se työkkäri kuitenkaan mitään voi, jos ilmoittautuu työttömäksi. Toivon todella, että sulle kuitenkin tarjotaan jotain kurssia yms., että loppuis tuollainen keplottelu.
 
gfdfg
No en, mutta se riippuu ihan siitä uskotko työllistyväsi työkkärin kautta. Jos et, niin jää työttömäksi.

Toisaalta, ihan oma vikahan se on että teillä ei ole rahaa. Kukaan ei pakota hankkimaan autoa tai asuntoa ja lisäksi neljää lasta ja sitten itkeä että kun ei ole rahaa ja jonkun pitäisi antaa.

Ei ole pakko antaa teille mitään.
 
Dhhe
En kyllä ymmärrä tuota. Joo on se mahdollista ottaa isommat rahat, mutta moraalitonta jos ei meinaa hakea työtä. Oisko kannattanu suunnitella onko rahaa vielä yhteen lapseen tai asuntolainan maksuun sitten kotihoidon tuella? Ei pitäisi kolmen lapsen jälkeen tulla yllärinä. Pistäkää asuntolaina pelkille koroille vähäks aikaa.

Itse ainakin ihan säästin jo etukäteen rahaa, jotta nyt varaa maksaa lainaa ja olla kotona hoitomassa lapsia ilman tukien väärinkäyttöä.
 
hohhelishoi
Alkuperäinen kirjoittaja hohhoijakkaa myös sinulle!!;30116798:
olipas törkeästi vastattu,ei kukaan varmaankaan halua laittaa 9 kk ikäistä hoitoon vielä...sinulla ei varmaan lapsia olekkaan niin et tiedä mistään mitään!
Tule sitten kertomaan kun ja jos hankit joskus lapsia..
No mutta aapeeko siinä kirjoittaa eri nimimerkillä? Ainakin pisteiden, isojen kirjainten ja välilyöntien käyttötapa on sama.
 
vieras2
Kyllä mä ap:n kannan ymmärrän... voit alkaa työttömäksi mutta se 500 päivän raja sieltä sitten tulla tupsahtaa, mitäs sit sen jälkeen?

Suosittelen mielummin kht+mahd.kuntalisä? ja lisäksi jotain keikka duunia, vaikka siivoomista 2x viikossa.

Ja suomessa ei ole paras mahd. tilanne ä-rahojen suhteen, kun pohjoismaihin verrataan. Ainoastaan Islannissa on heikommat tuet kuin suomessa. Jenkeissä taas on palkat ja asumismenot vähän eri luokkaa kuin suomessa...
 

Yhteistyössä