Kukaan täällä remontoinut vanhaa hirsitaloa?

  • Viestiketjun aloittaja uutta kohdetta
  • Ensimmäinen viesti
uutta kohdetta
Ollaan menossa katsomaan vanhaa hirsitaloa, joka osin peruskorjattu vuonna 1975.

Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun sinne mennään?

Ajatuksissa oli, että vedetään kaikki hirrelle asti ja siitä sitten aletaan rakentamaan "uutta". Lähinnä tuo totaali riisuminen, jotta nähdään mitä kaikkea talo pitää sisällään, lahoamiset yms. Huonejaot laitetaan uusiksi, joten viemäröinnit, sähköt menee täysin uusiksi, sekä lämmitysjärjestelmä (maalämpö laitetaan).

Kukaan tehnyt tällaista urakkaa teistä? Kuinka kauan remonttiin meni, jotta talo oli asuttavassa kunnossa? Mitä paloi rahaa?
 
"hmm"
Me ei nyt hirrelle saakka purettu, mutta aika paljon kuitenkin. Huonejakoja nyt on vaikea uusiksi tehdä, jos hirsiseinät on vastassa. Toki myöhemmin, ei kantavat seinät voi muuttaa. Varatkaa kauan aikaa, muuta en osaa sanoa. Uuden talon rakentaminen melko varmasti on nopeampaa kuin vanhan korjaaminen :)
 
"milli"
jos noin perusteellinen remppa taytyy tehda niin rakentakaa uusi. toi on jo tuhoamista. seinia ei paljon pysty siirtamaan. pintojen repiminen hirrelke asti on usein turhaa. pyytakaa joku asiantuntija suunnittelemaan korjaus niin saastyy rahaa aikaa ja se talo. faces on esim pelastakaa vanhat talot ryhma jossa paljon tietoa ja taitoa ko asiaan. meilla tehty perus remppa eli vedet sahkot ja pinnat ulkona ja sisalla. hintaa tullut ehka 5000e koska kaytetty aikaa ja tehty kaikki itse seka saastetty kaikki minka voi. nelioita 70.
 
dhftootf
Vanhat muovieristeet tuhoaa hirsitalon nopeasti, joten kiinnittäkää huomiota kylpyhuoneisiin ja vesipisteisiin. Hirsi pintamateriaalina on niin kaunis että jos ne vaan ovat kunnossa niin kannattaa ottaa esille. Mutta kyllä teillä on iso remontti tulossa, oletteko harkinnu että ostatte tontin ja valmiin, vanhankin hirsikehikon jonka siirrätte paikalle ja alatte sen pohjalta rakentaa? Säästytte kaikelta purkamiselta. Hirsi on siitä hieno materiaali että se kestää ja kestää. Netissä myydään vanhoja taloja, juurikin hirrelle purettuna siirtovalmiina. Niistä näkee helposti onko hirret kunnossa, ja nätti siirtä.
 
"Kukka"
Olemme juuri ostaneet (kauppakirja tehty viikko sitten) 100-vuotiaan hirsitalon. Emme olisi harkinneetkaan kohdetta, mikäli olisi tarkoitus muuttaa radikaalisti huonejakoja ja purkaa kaikki hirrelle asti. Ostamassamme talossa on tehty laajemmin peruskorjausta 1990-luvulla, mutta todella tyylikkäästi ja turvallisesti: ei lisäeristykisä ym. Koska talon rakenne on säilynyt yksinkertaisena, uskalsimme talovanhuksen ostaa. Talolle tehtiin kaksi kuntotarkastusta ja homekoira vieraili myös.

Kannattaa todella tarkkaan harkita, onko järkevää alkaa noin suurimittaiseen remonttiin kuin ap:n ajatus on. Käytännössä kyse on uuden rakentamisesta; talosta ei kait jää jäljelle muuta kuin kehikko?

Sen mitä olen lukenut hirsitalojen korjausurakoita, niin rahaa kyllä uppoaa. Meillä on budjetoitu 40 000 euroa (käytännössä kokonaan itse tehden) pintaremontointiin, keittiön ja kylpyhuoneen uudistamiseen, alapohjan eristeiden vaihtamiseen ja katon riskirakenteen korjaamiseen sekä suurimpana menoeränä maalämmön laittamiseen. Voi tehdä tiukkaa, mutta yritetään...
 
kjpjiopåj
Tuollaisessa ap:n kuvaamassa remontissa/uudelleenrakentamisessa ei ole mitään järkeä, kuten täällä on jo todettukin. Jos vanhasta hirsitalosta pitää välttämättä tehdä uusi, niin sen vuoksi ei kannata tuhota sitä vanhaa taloa, vaan rakentaa suosiolla kokonaan uusi talo. Tulee halvemmaksi ja on muutenkin kaikin puolin järkevämpää.
 
jyfgjdgjgfd
Alkuperäinen kirjoittaja kjpjiopåj;30117190:
Tuollaisessa ap:n kuvaamassa remontissa/uudelleenrakentamisessa ei ole mitään järkeä, kuten täällä on jo todettukin. Jos vanhasta hirsitalosta pitää välttämättä tehdä uusi, niin sen vuoksi ei kannata tuhota sitä vanhaa taloa, vaan rakentaa suosiolla kokonaan uusi talo. Tulee halvemmaksi ja on muutenkin kaikin puolin järkevämpää.
...kustannuksista vielä sen verran, että hinta voidaan laskea kaavasta:
uusi vastaava talo - rungon hinta + purkukustannukset + jätekustannukset = uuden vastaavan hinta + x euroa.
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja
pikkutölli
Meillä projekti on kestänyt nyt seitsemisen vuotta. Alkaen kehikon purkamisesta, siirtämisestä ja uudelleen kasaamisesta. Kaikki on tehty ite (paitsi sähköt ja putkityöt) ja vielä on hommat vähän kesken. Ehkä vuoden sisään päästään muuttamaan :) Että tässä ajassa oltais varmaan tehty kaksi tai kolmekin uutta taloa...

Me tosiaan tehdään kaikki itse, myös esim. keittiön kaapistot, joten tämä vie aikaa. Rahaa tähänkin projektiin on saatu kiitettävästi kulumaan.

Miksi haluatte vanhan hirsitalon, jos aiotte kuitenkin tehdä siitä "uutta"? Muuttaa huonejaot yms.?
 

Yhteistyössä