Eläinrasvat - mitä ne on?

  • Viestiketjun aloittaja Kysynpä nyt
  • Ensimmäinen viesti
Kysynpä nyt
Sairaalareissun jälkeen kontroilloidaan hemoglobiinia ja otettiin maanantaina pieni verenkuva. Siinä näkyi kolestroli (LDL) olevan vähän kohonnut ja kehotettiin noita välttämään.

Mitä ne siis käytännössä on ravinnossa? Makkaroita?
 
aaaaapeeee
[QUOTE="nanna";30117426]Eläinrasva nimenomaan EI alenna kolesterolia.[/QUOTE]
No sitä minäkin. Jos tuota olis uskominen niin olisin saanut ihan väärät neuvot. Vitsillä tais heittää...
 
Rasvaaa
Esimerkiksi ihmisen oma rasva on sitä pahamaineista eläinrasvaa jota ei missään nimessä saa ravinnokseen käyttää. Kun ihminen laihtuu tämä vaarallinen läski vapautuu elimistön energiankäyttöön. Ehkä sait ohjeet olla siis laihduttamatta?

Outoa kyllä hyvin yleinen mielipide on että (ylipainon) laihduttaminen on kuitenkin terveellistä. Tässä on selkeä paradoksi. Kun ihminen nimittäin laihtuu ja hyödyntää tyydyttyneitä rasvoja energiakseen, koetaan samalla monia terveyshyötyjä esim veren rasva-arvot PARANTUVAT. Samaan törmätään kun karpataan (jep runsaasti eläinrasvaakin).

Uudempaa tietoa ravinnon terveyshyödyistä löytyy netistä. Esim diet doctor andreas eenfeldt paljastaa nettisivuillaan millaisiin rasva-arvoihin hän on runsasrasvaisen karppausruokavalion avulla päässyt.
 
eläimenliha
Alkuperäinen kirjoittaja Kysynpä nyt;30117291:
Sairaalareissun jälkeen kontroilloidaan hemoglobiinia ja otettiin maanantaina pieni verenkuva. Siinä näkyi kolestroli (LDL) olevan vähän kohonnut ja kehotettiin noita välttämään.

Mitä ne siis käytännössä on ravinnossa? Makkaroita?
Mietippäs Ap ensin, että mitkä kaikki oliot ovat eläimiä. Sitten, kun se selvinnee, niin kaikki niiden rasva on eläinrasvaa :D
 
aaaaapeeee
Alkuperäinen kirjoittaja eläimenliha;30117532:
Mietippäs Ap ensin, että mitkä kaikki oliot ovat eläimiä. Sitten, kun se selvinnee, niin kaikki niiden rasva on eläinrasvaa :D
No siksi kysyinkin. Että mikä sitä terveellisintä olis tässä tilanteessa syödä, kun lääkäri kommentoi noin.
 
nohh
Kovia rasvoja/pahoja rasvoja/eläinrasvoja:

- punainen liha (nauta, possu, lammas jne.)
- makkarat ja makkaratuotteet
- runsasasvaiset maitotuotteet, kuten kermajuustot, rasvaiset maidot, turkkilainen jogurtti, kerma, voi

Hyviä rasvoja/pehmeitä rasvoja/tyydyttymättömiä rasvoja
- kala
- pähkinät
- kasviöljyt
- avokado
- margariini

Kannattaa suosia siipikarjan lihaa, kalaa ja maitotuotteissa vähärasvaisempia versioita. Tämä on siis virallisterveellinen ohjeistus.
 
muuki
Kovia rasvoja/pahoja rasvoja/eläinrasvoja:

- punainen liha (nauta, possu, lammas jne.)
- makkarat ja makkaratuotteet
- runsasasvaiset maitotuotteet, kuten kermajuustot, rasvaiset maidot, turkkilainen jogurtti, kerma, voi

Hyviä rasvoja/pehmeitä rasvoja/tyydyttymättömiä rasvoja
- kala
- pähkinät
- kasviöljyt
- avokado
- margariini

Kannattaa suosia siipikarjan lihaa, kalaa ja maitotuotteissa vähärasvaisempia versioita. Tämä on siis virallisterveellinen ohjeistus.
Ohjeistus, mutta ei välttämättä oikeaa tietoa
 
aaaapee
Kovia rasvoja/pahoja rasvoja/eläinrasvoja:

- punainen liha (nauta, possu, lammas jne.)
- makkarat ja makkaratuotteet
- runsasasvaiset maitotuotteet, kuten kermajuustot, rasvaiset maidot, turkkilainen jogurtti, kerma, voi

Hyviä rasvoja/pehmeitä rasvoja/tyydyttymättömiä rasvoja
- kala
- pähkinät
- kasviöljyt
- avokado
- margariini

Kannattaa suosia siipikarjan lihaa, kalaa ja maitotuotteissa vähärasvaisempia versioita. Tämä on siis virallisterveellinen ohjeistus.
Kiitos tästä. Lihaa en syö, kermajuusto on ihanaa, maito on nounou, makkaraa ei (enää) paljoa.

Rypsiöljyä olen käyttänyt niin kauan kuin muistan ja leivälle Benecolia.
 
nohh
Rasvaaa
Ohessa tutkittua tietoa.
https://www.youtube.com/watch?v=fuj6nxCDBZ0

Siltä varalta jos linkki ei toimi niin youtubesta voi etsiä videon sanoilla: The Cholesterol Conundrum - and Root Cause Solution Ivor Cummins
 
Rasvaaa
Kiitos tästä. Lihaa en syö, kermajuusto on ihanaa, maito on nounou, makkaraa ei (enää) paljoa.

Rypsiöljyä olen käyttänyt niin kauan kuin muistan ja leivälle Benecolia.
Siis kerrataanpa vähän. Lihaa et syö, maitoa ja makkaraa et juurikaan syö. Rypsiöljyä ja Benecolia olet käyttänyt niin kauan kuin muistat. Ja siitä huolimatta rasva-arvot pielessä? Kannattaisiko siis vaihtaa taktiikkaa jos vanha keino ei toimi? Yllättäen ne ovatkin ne liiat hiilihydraatit jotka aiheuttavat dyslipidemiaa.
 
karppaaja
Itse olen syönyt runsasrasvaisesti ja vähähiilihydraattisesti jo 5 vuotta. Rasvaa saan lähinnä voista, kermasta, täysrasvaisista maitotuotteista ja kookosöljystä, suurin osa päivän energiasta tulee eläinrasvasta. Kolesteroliarvoni ovat täydelliset, 4.8 josta iso osa hyvää HDL kolesterolia. Ennen ruokavaliomuutosta kolesteroli oli 6.5. Painossa ei ole juuri tapahtunut muutoksia (olen aina ollut normaalipainoinen). Kokemusteni perusteella en ainakaan usko kolesteroliteoriaan, pidän eläinrasvoja nimenomaan terveellisinä.
 

Yhteistyössä