Mitä päivän ohjelmaa ehdottaisit teinille/koululaiselle jolla ei ole kavereita?

  • Viestiketjun aloittaja Saa olla ulkona
  • Ensimmäinen viesti
Saa olla ulkona
Parvekkeella katselin kun teiniporukka kävellen pitelivät skeittilauttoja ja yhdessä olivat menossa jonnekin. Vanhemmat valittelevat kun nuoriso on niin myöhään ulkona jne. Meillä tilanne on päinvastoin: aamusta iltaan kotona. Vaikka teinit hengailevat ulkona myöhään niin ainaskin saavat tarpeeksi liikuntaa, toisin kuin kotona viihtyvät.
Mitä ehdottaisitte jotta tilanteemme muuttuisi niin, että poikamme viihtyisi ulkonakin?
 
Nuorison puolella
Kannattaa ottaa asia reilusti puheeksi (vaikka olet varmaan yrittänytkin), mutta niin ettet syytä ja ettei hän koe että häntä syytetään. Selvittäkää yhdessä syy kotonaoloon ja kerro oma huolestuneisuutesi asiasta ja tyylisesti- minusta tuntuu että... Ole kiinnostunut mitä hän tietokoneella (olettaisin) tekee ja ehdota että luotte yhdessä uudet säännöt joista vanhempi/vanhemmat pitävät kiinni sekä myös nuori itse. Ei isoja vaan ihan pieniäkin, vaikka puolen tunnin ulkoilusta 3 krt viikossa saa viikonlopuksi jonkin pienen palkkion.

Mikä olisi paikka johon hän haluaisi mennä tai onko sellainen paikka mihin voisitte lähteä yhdessä? Jos nuori kokee vanhempien seurassa näyttäytymisen vaikeaksi, lähtekää päiväreissulle jonnekin vähän pidemmälle. Ja vaikka hän osoittaa kuinka että ei kinnosta, niin ole sinnikäs, kyllä ne teinitkin huomaavat ja tykkäävät siitä että välität, vaikka se on välillä NIIN vaikeaa.
Tsemppiä yritykseen!
 

Yhteistyössä