Kulttuurishokki Sörnäisissä!

  • Viestiketjun aloittaja kulttuurishokki
  • Ensimmäinen viesti
kulttuurishokki
Jäin tänään bussista Sörnäisissä. En ole siellä käynyt varmaan 3 vuoteen. Pakko sanoa, että olin ihan kauhuissani, sillä bussista kun tulin, niin bussipysäkin edessä oli terassi, joka oli täynnä ihan sprurguja ja ihmiset hoipertelivat kadulla. Piti väistää, ettei yksi kaatunut heti päälle.

Otin pari askelta Metroaseman suuntaan ja kadunkulmassa makasi tajuton(?) mies. Katselin häntä, ja muita ohikulkevia ihmisiä, jotka eivät välittäneet yhtään ja kaivoin kassista puhelinta, että olisin auttanut häntä (mietin et ehkä pitää soittaa ambulanssi), mutta toinen (vähän epämääräisen näköinen) mies pysähtyi hänen luokseen ja istahti viereen ja alkoi kaivamaan tämän sammuneen/tajuttoman muovikasseja/laukkuja! Ilmeisesti siis yritti löytää jotekin arvokasta. En uskaltanut jäädä enää tuijottamaan, koska mies katsoi mua tylysti, joten päätin jatkaa kävelyä metrolle. No siellä kulman takaa sitten paljastui ambulanssi, siellä oli kait myös tapahtunut jotakin.

Päätin lähteä sitten metrolle, että pääsee pois Sörkästä. Oli kyllä kamala kulttuurishokki, millaista kamalaa slummia siellä on!

En halua olla tyly, mutta onko tuo slummia vai tuollaistako muka kaupungissa on?

En tykkää kyllä maaseudustakaan, mutta en halua lapseni näkevän/kasvavan ikinä tuollaisessa ympäristössä.
 
"Jen"
Nojaa. Ei siellä nyt NIIN kamala meiniki ole. Tietty enemmän ihmisiä, pummeja, alkkiksia ja vilinää. Baareja kun on. Asuttiin pitkään sörkässä ja lapsetkin olisin voinut kasvattaa jos hyvä kämppä olisi löytynyt. Se on jännä kun kaikki näkee vain sen metriksen.. Kerrostalojen takana on hiljaista, kaunista, paljon isoja puistoja, ja pikkukauppoja. JA oikeasti: hiljaista :)
 
"Jen"
JAtkan vielä. Asuttiin niin että meidän talon toinen puoli oli baarikadulle ja toinen upeaan puistoon missä ei näkynyt niitä alkkiksia koskaan.. Ikkunat oli sinne suuntaan, joten ei haitannut ollenkaan. Vähemmän mulla on täällä puistoa missä nykyään asun, ja on hyvämainen paikka.
 
Rva Laine
Kyllä se vaan tuollaista on, kuten aloittaja kuvaili. Asuttiin siellä vielä kaksi vuotta sitten (aivan Kurvin lähellä), ja nykyään pyörin työni puolesta siellä usein. Ja juu, työni on ihan asiallinen työ, palaverit pidetään vaatteet päällä ja selvin päin, ilman mollyja.
AINA on jotain surullista häikkää, AINA on joku sammunut/OD, AINA joku pummaa jotain, ja vähintään AINA ihmiset istuvat aamupuurolla (vetinen ohrasellainen) terasseilla tahi baareissa.
Minusta se on surullista. Ehkä jonkun mielestä hienoa ja eurooppalaista (???).
 
virasto
Sörnäinen on ehkä spurguin kaupunginosa koko Helsingissä. Ei siinä kiistämistä (vaikka aina löytyy näitä jotka pelkäävät itä-helsinkiä ja kauhistelevat kuinka siellä on pelkkää "slummia"). Mutta mikä ihmeen kulttuurishokki jos olet viimeksi kuitenkin käynyt siellä 3 vuotta sitten? Onhan se ollut tuollainen niin pitkään kuin muistan eli ainakin sen reilu 10 vuotta ja pidempään eläneet varmaan osaavat sanoa onko ollut samanlainen peräti 50 vuotta. Huumeväkeä on aina paikalla ja leipäjonokin on siinä ihan parin kulman päästä metrosta.
 

Yhteistyössä