Löytääkö netistä eri lentoyhtiöiden käyttämät lentoreitit?

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut.
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut.
Olemme lentämässä kahden viikon kuluttua Turkin Antalyaan, ja haluan ehdottomasti selvittää lentääkö koneemme (FREEBIRD AIRLINES) ukrainan ilmatilassa. Osa lentoyhtiöistä lentää rahan vuoksi yhä Ukrainan ylitse, ja mikäli meidän lentommekin tekee niin, niin vaihdamme lentomme finnairille, joka kiertää ukrainan täysin. Osaako joku kertoa onko asia tarkastettavissa netistä, jos niin mistä?
 
Ap.....
Kyseessä siis tjäreborgin valmismatka. Kaikki Finnmatkojen lennot kiertävät ukrainan, lukuunottamatta norwegian airlinesia joka edelleen lentää ukrainan ilmatilassa. Mutta mitenkäs tjäreborgin käyttämät lentoyhtiöt?
 
"matkailija"
Kyseessä siis tjäreborgin valmismatka. Kaikki Finnmatkojen lennot kiertävät ukrainan, lukuunottamatta norwegian airlinesia joka edelleen lentää ukrainan ilmatilassa. Mutta mitenkäs tjäreborgin käyttämät lentoyhtiöt?
Jos olet valmismatkasi varannut ja maksanut, niin enpä usko, että voit vaihtaa lentoyhtiötä oman halusi mukaan. Finnair ei taida kuulua Tjäreborgin lentoyhtiövalikoimaan valmismatkoilla.
 
"matkailija"
Asia järjestyy kun heti nousun jälkeen käyt koputtamassa ohjaamon oveen ja ilmoitat että haluat keskustella lentoreittivalinnasta kapteenin kanssa. Muista koputtaa napakasti sekä tehdä asiasi selväksi kuuluvalla äänellä jotta kuuluu varmasti ohjaamon puolelle taustamelun yli.
 
vieras*
Olen todella yllättynyt että ko. Alueella lennettiin ja mahdollisesti lennetään vieläkin siviililentoja. Ei innosta matkustaa matkustajien hengellä säästävillä lentoyhtiöillä.
 
"Reeta"
Kysyin samaa eilen Tjäreborgin tjätistä. Kovasti yritetään kierrellä asiaa, mutta fakta on että Länsi Ukrainan ilmatilaa Freebird käyttää. Monet kiertävät Ukrainan ilmatilan kokonaan
 
lennetään jatkuvasti
Olen todella yllättynyt että ko. Alueella lennettiin ja mahdollisesti lennetään vieläkin siviililentoja. Ei innosta matkustaa matkustajien hengellä säästävillä lentoyhtiöillä.
Yleisen käytännön mukaisesti alueella oli määrätty alin lentokorkeus, joka on ymmärretty turvalliseksi. Käsiaseilla ja vastaavilla ei niin korkealla lentäviä koneita pysty uhkaamaan tai pudottamaan.

Kansainvälinen ilmailujärjestö ei tiennyt (eikä ilmeisesti kukaan kuvitellutkaan), että separatisteilla on venäläisiä ilmatorjuntaohjuspattereita käytössään ja että he osaisivat niitä edes käyttää. Putin ajatteli toisin ja ystävällisesti auttoi kaveria tekemään joukkomurhan.
 
BUK
Ei niitä koneita Länsi-Ukrainassa alas ammuta vieläkään. Siellä lentävät muutkin koko ajan. Mm. isot Eurooppalaiset lentoyhtiöt lentävät koko ajan reittientoja Kiovaankin.

Itä-Ukraina on sen sijaan syytä kiertää, vaikka separatistit tuskin ovat niin idiootteja, että toista kertaa ampuisivat siviilikoneen alas.
 
"hanna"
Itse soitin ennen matkan varaamista Tjäreborgin asiakaspalveluun ja kysyin, että eihän kone lennä Ukrainan yli. Vastaus oli että ei tietenkään, kaikki lennot kiertää Ukrainan ilmatilan. Vastaukseen tyytyväisenä varasin syksyksi matkan Alanyaan. Eilen seurasin sieltä palaavaa konetta tutkasta, ja niinpä se vain lenteli suorinta reittiä Ukrainan yli (Länsi-Ukrainan, niinkuin tuossa aikaisempi oli sitä mieltä että se on turvallista...?). Silti on ristiriitaiset ajatukset. Toisaalta nuo lennot menevät joka viikko sinne ja takaisin, eikä mtn ole sattunut.
 
"mae"
jep. eikö ole mukava kun palvelua ja tietoa jakaa henkilö jolla ei ole edes mitään tuntumaa asiaan. ihan muissakin yhteyksissä tätä sattuu koko ajan, luullaan että ollaan asiakkaan yläpuolella yleistiedossa ja ties missä. sitten sanotaan et aijaa mä luulin. parempaa palvelua olisi ollut sekin jos olisi ymmärtänyt ohjata muualta tarkistamaan. kaikista näistä oppineena en itse sano mitään varmaksi jollen ole 99%
Juu mutta ajattelin kyllä myös varailla, kai sieltä länsipuolelta sopii lennellä.
 
BUK
Tällä hetkellähän länsimaiset lentoyhtiöt näyttävät kiertävän koko Ukrainan, paitsi lennot Kiovaan, jonne on vaikea päästä muutoin kuin Ukrainan ilmatilassa lentämällä. Parhaillaankin KLM ja Austrian lentävät Ukrainan aluieella Kiovaan/Kiovasta. Ja Air France ja Lufthansa kai ainakin myös lentävät sinne.
 

Yhteistyössä