Vauvalle vaarallinen hellekeli

  • Viestiketjun aloittaja "muuttaja"
  • Ensimmäinen viesti
"muuttaja"
Asunnossamme on hirvittävän kuuma, öisin sentään saamme nukuttua. Olemme olleet paljon sisällä, vaikka täällä joutuu olemaan alusvaatteissa. Ulkona on kuuma varjossakin ja liikkumisessa tulee vain virtaava hiki. Suihku helpottaa oloa vain hetkeksi. Muutimme äskettäin ja en ole ennen asunut näin kuumassa asunnossa.

Yhtenä päivänä lähdimme asunnon kuumuutta pakoon kaupungille. Kuvittelin, että liikkeissä olisi hyvä ilmastointi, mutta eipä ollutkaan! Kotiinkaan emme voineet lähteä, kun aurinko porotti liikaa. Vauva näytti jo voipuneelta, joten otin häneltä kaikki vaatteet pois, jättäen vain vaipan. Se helpotti heti! Kotiin pääsimme, kun parin tunnin päästä aurinko kääntyi niin, että kadun toiselle puolelle tuli varjoa melkein koko kotimatkaksi.

Ihmetyttää, että miten selviämme tulevista päivistä. Kaipa meidän on sitten vaan oltava sisällä?
 
tjoo
Meillä kanssa uudehko rivitalo asunto ja täällä on nyt hellepäivinä ollut ilmastoinnista huolimatta jopa 34 astetta sisälämpö. Yöllä putoaa 30 asteeseen kun pidän ovea auki vaan nukupa siinä sitten... Ikkunoiden auki pitäminen ei auta.

Ja jokaisessa asunnossa samaa vikaa. Kuulema nykyään tehdään niin eristetyiksi talot että se on osasyy, lisäksi tiiliverhoilu imee sitä auringon lämpöä itseensä kuin rutikuiva sieni.

Koitetaan kestää, tuulettimet käytössä ja hyvä nesteytys.
 
hellettä pakoon
Meillä on kans sisällä tosi lämmin,ja mä olen nyt varmaan viikon ajan lähteny taaperon kanssa "bussiunille". Eli lounaan jälkeen lapsi rattaisiin ja bussilla ajelemaan. Ainakin täällä päin busseissa on ilmastointi ja lapsi nukahtaa helposti ja nukkuu hyvin.

Toinen vinkki on että jos mahdollista hakeutukaa (meren) rannalle,siellä tuulee lähes aina. Ja vauvalle riittää helteellä (Huom vauvathan pidetään AINA varjossa!) Hyvin pelkkä vaippa. Muistathan myös imettää/tarjota korviketta riittävästi. Ja etenkin jos imetät,Muistahan juoda itsekin paljon!
 
"heips"
Onhan teillä verhot ja ikkunat kiinni auringon puolella? Kun kääntyy varjoon niin ikkunaa auki ja illalla kun lämpökin laskee niin täystuuletus päälle. Ja lasten kans käteviä on pöytätuulettimet.. Tiedän että ne eivät laske asunnon lämpötilaa, mutta kun sellainen huoneessa pyörii niin tuntuu se helpottavan...
 
Hell Hole
Voi ei. Asutte varmaan meidän entisessä asunnossa, josta muutimme pakoon viime vuonna jottei loppukesästä syntynyt vauva joutuisi elämään sitä helvettiä, minkä koimme siellä viime kesänä ja vielä ollessani raskaana, se siellä asuminen oli IHAN TÄYSIN SIETÄMÄTÖNTÄ kauheaa touhua.
Ulkona oli paaaaljooonn viileämpi +30 'C asteen helteillä kuin siellä kauheassa pannuhuone kämpässä. .. .. ..

Talvella se oli sitten aivan kauhien vetoisa, vaikka ikkunoita tiivistelinkin. Muutettiin siis sieltä pois tulevaa syksyä / talvea silmällä pitäen, ettei vauva ois vilustunut (ja nyt tänä kesänä paahtunut).

Nyt ollaan kohta vuosi asuttu tässä uudessa, hienossa asunnossa ja voin sanoa että tämä on upea! Talvella lämpöä riitti ja nyt kesällä ollut ihanan viileä. Edes tuuletinta ei olla tarvittu.
Eikait siinä muu auta kuin teillä muutto viim. ens kesää silmällä pitäen. Kun sekin asunto voi olla teillä sitten tooossiii ii kylmä ensi talvena. Niin se tuppaa menemään tuommosten asuntojen kanssa, jotka että jotka eli ovat kesällä maanpäällinen helvetti ja talvella kylmempi kuin iglu.

Ei siinä kauheana mitkään pimennysverhot ja tuulettimet auta, jos asunto on, sellainen kuin on. Tsemppiä!!

Tsemiä!! Tsemiä!! :) :)
 
perusjuttu
Huoneenlämpöistä juomaa vaan, niin elimistö ei ala lämmittämään itseään kylmän juoman takia. Se toimii. Ja kahviin reilummin kylmää maitoa ja antaa senkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vauvan kans lattialle... jne.
 
perusjuttu
jos pitää jalkoja vadissa, jossa on kylmää vettä, jäähtyy nopeiten ja aina kun pesee käsiä, pitää ranteita myöten käsiä kylmässä vedessä - nopea jäähdytys, mut alkaako taas elimistö kehittämään lisää lämpöä;-)
 
valitus
Missä ihmeessä te asutte? meillä on nyt parin-kolmen viikon helle jakson jälkeen kuuma eli 25 sisällä! Ulkona käydään lenkillä, nukkumassa päikkärit jonka aikana mä luen ja naatin aurinkosta ;) illalla käydään vielä vaunu lenkillä ja kun vaavi menee iskän kaa nukkuu mä käyn vielä juoksulenkillä
 
vali vali
Anna kun arvaan: Teillä ei ole yhtäkään tuulentinta? Ei myöskään pimentäviä verhoja? Kannattaisko hommata jotain mikä helpottaa niin ei tarvitse valittaa kun kerrankin on lämmin! Ja nyt vasta tajusit että vauva voi olla helteellä pelkällä vaipalla! Anna kun arvaan: esikoinen ja kaikki palikat hukassa ja uusavutonkin vielä. Kyllä niitä viileitä paikkoja löytyy mistä vain, käytä vähän aivojasi jos on enää mitään jäljellä!
 

Yhteistyössä