Millainen on HYVÄ POLKUPYÖRÄ

  • Viestiketjun aloittaja Apua tosissaan kaipaava.
  • Ensimmäinen viesti
Apua tosissaan kaipaava.
Osaako joku oikeesti kertoa millainen pyörä on hyvä? Ajan työmatka ajoa ja pieniä muutaman km matkoja, on siis kulkupeli eikä harraste.
Tällähetkellä tallista löytyy 3-vaihteinen perus pyörä, kapeat renkaat ja liian makaava ajoasento. Olen rapakunnossa mutta muutenkin pyörä on oikeesti tosi huono ja raskas! Liekö vaikutus kapeilla renkailla vai kokonaan huonolla menomankelilla.

Millainen pyörä on oikeasti hyvä mulle?
 
vierass
Riippuu aivan maastosta, missä ajat. Jossain alavalla tasaisella pohjanmaalla varmaan joku 7-vaihteinen pyörä jalkajarrulla on ihan hyvä. Jos korkeuseroja on enemmän, niin silloin joku 24 vaihteinen hybridi parempi.

Kapeahkot renkaat ovat yleensä kevyemmät ajaa kuin leveät kuviolliset maastorenkaat. Tytölle ostettiin 24 vaihteinen Cresentin hybridi, on paljon kevyempi kuin oma vanha 21 vaihteinen, rullaa paremmin. Ajelin sen kotiin 6 km päästä, kun reitti olisi ollut tytölle outo (täytyy myöntää, että itsekin tein pienen ylimääräisen lenkin, tuolla suunnassa ei koskaan pyöräillä), samaten pelkkien käsijarrujen käyttö.
 
vierass
Nin ja kannattaa käydä kokeilemassa niitä pyöriä ihan oikeassa pyöräliikkeessä, monessa niitä pääsee hieman kokeilemaankin, että saa tuntuman ja myyjä laittaa säätöjä sopivaksi, jollloin pystyy kokeilemaan tuntuuko se hyvältä ajaessa. Satulan ja sarvien säätöjen lisäksi on myös eri runkokokoja, yhdellä sopii isompi, toiselle pienempi oikean ajoasennon saamiseksi.
 
vieraskin.
Mikä ihmeen kotimainen pyörä. Ei semmoisia enää olekaan. Hirveästi muoviosia nykypyörissä ja ne ei kestä. Mies osti naapurilta vasta iänvanhan helkaman. Sillä on kevyt polkea eikä muoviosia. Vaikea sanoa mikä on hyvä, mutta ehkä ei ihan halvimmasta päästä kannata ostaa. Kai hinnalla jotain merkitystä laatuun on.
 
"reiska"
Mulla on 24 vaihteinen maastopyörä, kuvioiduilla ulkorenkailla jolla voi vetää maastossa näppärästi, pyörä rullaa ihan hyvin asfaltillakin. Tärkeää olisi, että renkaissa on tarpeeksi ilmaa, se meinaan vaikuttaa yllättävän paljon kuinka raskaalta ajaminen tuntuu. Penkin korkeus tottakai pitää olla oikea ja muutenkin pyörän pitää pelittää, halvoissa maastopyörissä runko on painavampi joka vaikuttaa myös siihen kuinka raskasta pyörällä on ajaa, halvinta romua mitä liikkeestä löytyy en suosittele ostamaan, jos vain rahaa löytyy, käytettynäkin saa suht edullisesti tosi hyviä fillareita, ostotilanteessa tsekkaat että fillari on kaikinpuolin kondiksessa.
 

Yhteistyössä