Millä saan 1,5 vuotiaan juomaan?

  • Viestiketjun aloittaja "Help"
  • Ensimmäinen viesti
"Help"
Taas sama juttu kun on lämpimämpiä ilmoja en meinaa saada lasta juomaan. Tuntuu, että juo vähemmän kuin yleensä ja pissaa tulee aika niukasti.

Vettä tuntuu vain ottavan suuhun ja purskuttelevan ympäriinsä, maitoa juo vähän esim. Nyt illalla meni pullosta 30 ml vaikka aikaisemmin on juonut koko 180 ml pullon tyhjäksi. olen ostanut niitä vauvojen pillimehuja ja smothie pusseja mistä on aiemmin tykännyt, ei kelpaa. Mukeja ja pulloja on vaikka minkälaisia mutta ei innostu sittenkään. Olen tehnyt mehujäätä tuoreista hedelmistä ja mansikoista, heittää lattialle. Jonkun verran on syömyt melonia mutta ei paljoa. Ruuan kanssa menee sentään normaali määrä juomaa mutta touhottaa kokoajan sinne tänne ulkona ja sisällä niin luulisi tarvitsevan näillä ilmoilla vähän enemmän nestettä.

Kiitos jos jollain on jotain hyviä vinkkejä!! Väkisinkään kun ei voi juottaa.
 
Vierras
Hikoillessa menettää älyttömästi suolaa. Jossei lapsi saa riittävästi suolaa niin vedestä tulee vaan huono olo. Anna sille vaikka suolakeksejä tms ja hetken päästä kokeile jos vesi maistuu.

Ja vetisiä hedelmiä(nektariinia, mandariinia, marjoja, luumuja jne) kannattaa tarjota joka aterian päätteeksi. Voit myös koittaa tehdä itse kiisseliä/mehukeittoa josko maistuis.
 
"Help"
On saanutkin nyt juustosiivuja ja leikkelettä normaalia enemmän juuri sillä ajatuksella, että niissä on suolaa paljon mutta ottaa vain pienen huikan juomista päälle ja se on siinä.

Mansikoista tykkää paljon mutta niin varmasti moni muukin kun en onnistunut niitä lähikaupoista löytämään :(
 
soseita?
Vieläkö syö hedelmäsoseita mielellään? Jos syö, niin tarjoa niitä välipalalla, jälkruuaksi jne. Maistuuko vesimeloni? Oletko kokeillu pillillä juomista? Tai juomapullosta? Kokeile opettaa niiden avulla juomista.
 
V.ieras
Mansikat poistaa nestettä.

Ootko kaupan mehujäätä koittanut antaa? Tavallisia pillimehuja? Mitenkäs vichy, joku maustettu?

Näillä helteillä en oo pahemmin pitänyt väliä, mitä nestettä meidän 1v4kk suostuu ottamaan, kaikki mikä menee alas on hyvästä. Sitten kun ilmat kylmenee siirrytään taas tiukalle linjalle.
Paljon hedelmiä oon myös tarjonnut.
 
"Muuan"
Hätätilanteessa (jos alkaa olla yli 6 tuntia pissaamatta tai pissa on tummaa ja haisevaa) voi 'pakkonesteyttää' ihan ruiskulla. Tähän tarkoitukseen panadolin ruisku on hyvä. Se on iso ja siinä ei ole terävää kärkeä, jolla voisi satuttaa lapsen poskea hänen rimpuillessaan.

Eli lapsi kiinni syliin ja ruiskulla nestettä hitaasti poskeen. Ruiskun pitäisi olla suussa poikittain toisesta suupielestä posken takaosaan, jolloin suu pysyy auki, eikä lapsi pysty sylkemään nestettä ulos ja poskea pitkin valuessa neste ei mene 'henkeen'.


Tietenkin inhimillisempiä konsteja ovat kaikki edellä tarjotut vinkit.
Kannattaa tosiaan antaa juuri niitä juomia, jotka lapselle kelpaavat, eikä tuollaisessa tilanteessa pelätä esim sokeria. (joka sivumennen mainiten lienee kuitenkin pienempi paha kuin makeutusaineet, joita on noissa 'vauvapillimehuissa' ) Pillimehu, jäätelö, kaakao, sosekeitot, jne jne.
 
"samma här"
Täällä sama pirullinen ongelma. Meillä 1-vuotias ei halua yhtään vettä. Laitoin päärynämehua tuttipulloon ja sitä juo kovasti. Tarjoan sitä jatkuvasti. 2,5-vuotiaalla sama juttu ja syö ja juo nyt vähemmän kuin normaalisti. Pakkojuotto ruiskulla on myös mielessä jos pahemmksi menee.

Välillä suihkuttelen lapsia ja yritän pitää asuntoa viileänä. Jotktut lapset osaavat juoda nukkuessaan,kuten meidän lapset, joten saatan heittää yöllä vuosikkaalle mehututtipullon suuhun ja hyvin alkaa juomaan sylissä.

Koita tarjota juomaa jostain hasssta kupista ym.

Tsemppiä koitokseen!
 

Yhteistyössä