Hei hoitajat/lääkärit: särkylääkettä 1,5 kk ikäiselle?

  • Viestiketjun aloittaja ei-hoitsu
  • Ensimmäinen viesti
ei-hoitsu
Vauva 1,5 kk ja terve, kasvaa hyvin, täysimetyksellä.

Nyt tänä iltana itkeskellyt enemmän, sellaisia kipuparkaisuja, kuin tekisi hampaita. Ei oikein tutti maistu, lussuttaa välillä nyrkkiä tai rätin kulmaa. On siis suoraan sanottuna kärttyinen :) Ja nukkunut päivän huonosti.

Esikoiselle tai isommalle vauvalle antaisin panadolia epäröimättä, mutta näin pienelle ei kai suositella?

Vauva painaa viitisen kiloa, on syönyt illalla tiheästi, mutta on tyytymätön imetyksen jälkeenkin. Lopettaa syömisen itse, en usko että on nälkäinen :)
 
"Sirkkeli"
No en antais kyllä mitään. Ehkä se on tästä ilmasta ärtynyt tai muuten vaan huono päivä. Mistä sä kipuparkaisuksi uskot sitä? Jos jotaain vikaa särkylääke peittäisi sen. Vettä ja hellyyttä. Vatsan hierontaa, että pieru irtoaa.
 
sdfsd
Varmaan enemmänkin on pieru hukassa. Nukuta varmuudeksi hieman viistossa, jos olisikin vaikka refluksia kun tiheästi syö. Voi olla röyhtäyksiäkin hukassa tai jos syö liikaa niin mahassa tuntua. Voi olla myös maha sekaisin jostain mitä itse olet syönyt, tai kärttyinen koska nukkuu huonosti.
 
"Muuan"
Ei missään tapauksessa kipulääkettä ilman lääkärin arviota noin pienelle.

Kyse ei siis ole siitä, että pienelle ei kipulääkettä voisi antaa, vaan siitä, että lääkärin täytyy arvioida tilanne ENNEN lääkkeen antamista, ettei kipulääke peitä mahdollisesti vakaviakin oireita.


Liittyykö parahtelu erityisesti vauvan käsittelyyn? Jos liittyy niin sitten PIKANA lääkäriin, jo tänään. Jos taas kyse on mahdollisista vatsavaivoista tms, niin mielestäni voi katsoa aamuun.

Alle 2kk ikäisen kanssa täytyy olla paljon normaalia tarkempi ja mennä helpommin lääkäriin. Noin pieni voi saada esim. vakavan infektion, joka on hoitamattomana tappava ja etenee nopeasti.
 
"aap"
Ei ole kuumetta eikä käsittelyarka, masuvaivoja tietty voi aina olla tai sit vaan yliväsynyt. Helle varmasti myös uuvuttaa. On siis ihan tarkkaavainen eikä mitenkään erityisesti sairaan oloinen. Lähinnä ihmetytti, kun on ollut varsin tyytyväinen vauva, ja rinnalle aina viimeistään tyyntynyt. Mutta onhan niitä huonoja päiviä kaikilla :)
 
tosiaan kuten sanottu, kyllä tuon ikäiselle kipulääkettä voi antaa, mutta ei jos on epselvää mikä on kivun syy. Hampaiden saaminen ei ole tuossa iässä kuitenkaan todennäköistä. Jos lääkäri löytää esim korvatulehduksen, voisi vauvalle antaa panadolia, mutta ei tosiaan hakuammuntana
 

Yhteistyössä