Ehkäisykapseli ja lähes jatkuva vuoto

  • Viestiketjun aloittaja neuvoja?
  • Ensimmäinen viesti
neuvoja?
Ehkäisykapseli (nexplanon) ollu kohta 2 vuotta.. lopetin imetyksen melko tarkkaan vuosi kapselin laiton jälkeen,imetysaikana ei menkkoja tullut kuin harvakseltaan. Imetyksen loputtua menkat oli suht säännölliset,joten en pitäny niistä tarkkaan kirjaa. Nyt on loppukeväästä lähtien ollu kierto epäsäännöllinen (14-30 päivää),ja menkat kestää 4-9 päivää.. outoa ja rasittavaa,varsinkin kun "menkkaoireet" on myös kadonneet eli vuodon alkua ei voi ennustaa mitenkään.

Onko kellään kokemusta vastaavasta? Johtuuko vaan tosta kapselista vai mistä,tarkoittaako tämä ettei kapseli sovi mulle? Mikähän ehkäisy sit kävis? Yhdistelmäpillerit ei käy,minipillereitä söin aiemmin mut vaihdoin kapseliin ettei tartte joka päivä ajatella ehkäisyä..
 
lääkäri
Tuo on ihan tyypillistä kapselille, jotkut naiset kyllä menevät ihan vuodottomiksikin. Joko kestät tuon tai kokeilet jotain muuta esim hormonikierukkaa. Tosin siinäkin on sama keltarauhashormoni, ja voi myös aiheuttaa epäsään vuotoa (toki myös vuodottomuuden). Nämä ovat suurinpiirteet ne vaitoehdot js yhdistelmäehkäisy eli estrogeenikomponentti siinä ei sovi.
 

Yhteistyössä