Otitteko lapsellenne pneumokokkirokotteen joka rokotusohjelmaan kuuluu?

  • Viestiketjun aloittaja "retiisi"
  • Ensimmäinen viesti
"mama"
Ei otettu. Se on sen verran "uusi" rokote, etten luota siihen ja siihen aikaan oli just ollut se juttu, jossa isä epäili, että niiden vauva kuoli sen rokotteen vuoksi.
 
"moi"
Vanhimmalla lapsella pneumokokki ei kuulunut rokotusohjelmaan, eikä sairastellut pienenä. Keskimmäinen lapsi sai kyseisen rokotteen ja sairasti siitä huolimatta (tai sen vuoksi) jatkuvasti korvatulehduksia sekä keuhkokuumeen (rokotuksenhan piti olla juuri näitä vastaan). Nuorimmalle en rokotusta sitten ottanut..
 
-*-
Meillä kaksi vanhinta ei ole rokotusta saanut. Kohta 7v neiti taas on. Eivät pojatkaan paljon ole sairastaneet, mutta neiti on ollut tosi terve.-Ottaisin ehdottomasti! Ja mikä ihmeen uusi rokote pneumokokki on?
 
"ttttt"
En ottanut. Ei ollut rokotusohjelmassa kun kaksi isointa oli vauvoja ja kolmas syntyi 2010 jolloin tuli ohjelmaan. En nähnyt mitään syytä ottaa, ei otettu myöskään rotaa.
 
"Sintti"
Otettiin meidän 1,5 vuotiaalle jolla ollut korvatulehduksia, voisi hyvällä tuurilla helpottaa kuulemma niitäkin.

Meni noin neljä viikkoa ja lapsi otettiin korkean kuumeen takia osastolle, keuhkokuvissa todettiin keuhkokuume.

Mitäkö olen mieltä, vaikea sanoa, mutta en enää rokotetta antaisi laittaa jos nyt kysyttäisiin.
 
juuuu
On otettu kummallekin kaikki rokotusohjelmassa olevat rokotteet ja vesirokkopiikit lisäksi. En ole kuullut vielä yhtään järjellistä syytä jättää ottamatta. Monta mutua ja uskomusta kylläkin.
 

Yhteistyössä