Vauva 2 kk ei käännä päätään toiselle puolelle, syytä huoleen?

  • Viestiketjun aloittaja ddddd
  • Ensimmäinen viesti
ddddd
Muuten siis hyvinkim virkku on ja sätkyttelee käsillä ja jaloilla kovasti. Mutta selällään maatessa lattialla ei oikeim käännä kunnolla päätään oikealle puolelle. Seuraa kovasti katseellaan esinettä, mutta sinne puolelle pää ei käänny esinettä seuratessa eikä oikein miutenkaan. Onkohan syytä huoleen?
 
tsyp
Kannatko sylissä aina toisella puolella? Meille kerran fysioterapeutti sanoi että kannattaa vaihtaa sylissä aina puolta, koska jos vauva änkeää itseään pystympään koko ajan toisella puolella, niin saattaa hän lattialla makoillessaankin olla ihan "mutkalla".
 
Onko mahdollista, että vauva on maaannut vain toisella kyljellään, jolloin päästä on tullut toispuoleinen? Oletteko itse huomanneet pään muodossa poikkeavuuksia?
Ja ihan tosissani kysyn, kun tuttavapariskunnan vauvalle oli aika hiljakkoin käynyt niin. Korjaantuu kyllä ajan kanssa.
 
meillä oli samanlaista tän kolmannen kanssa. pään muotokin jo muttui tasaiseksi toiselta puolelta. päästiin neuvolan kautta fysioterapiaan josta saatiin jumppaohjeita ja niillä se tilanne parani huomattavasti, nyt poika on 6kk ja pää alkaa olla taas symmetrinen ja kääntelee päätään molempiin suuntiin mutta edelleen huomaa että toisen puolen lihakset on vieläkin paremmassa kunnossa mutta eiköhän tuo itsekseen parane kun on liikkeelle lähtenyt.
joten kerro neuvolassa tuosta ja pyydä lähete fyssarille :)
 

Yhteistyössä