Mielenkiinnosta kyselen, tupakointi ja imetys?!

  • Viestiketjun aloittaja Njaa
  • Ensimmäinen viesti
Njaa
Keskustelimme ystäväni kanssa asiasta ja tämäpä kysymys jäi vaivaamaan, eli kuinka kauan pitää olla imettämättä jos polttaa esim. 2 tupakkaa?
Tiedossa on, että 2-3h tulisi olla väliä ennen imetystä jos polttaa yhden tupakan, mutta lisääntyykö tuo aika jos polttaakin useamman kerralla? Vai onko se sama 2-3h.
 
viera.s
Se 2-3 tuntia on vaan jonkinlainen summittainen suositus. Nikotiinipitoisuus puolittuu rintamaidossa 1,5 tunnissa, mutta siihenhän menee vähintään vuorokausi että nikotiini poistuu kokonaan, muut myrkyt vaikuttavat vielä pidempään. 2 tupakkaa nostaa toki nikotiinipitoisuuden korkeammaksi, joten pidempi tauko olisi paikallaan. Mutta ei se maito siis ole edes 5-6 tunnin päästä täysin puhdasta, myrkkypitoisuudet on vaan alententuneet.

Eli kantsii vaan olla polttamatta. Jos ei siihen mitenkään pysty, niin toki parempi silti imettää, jos tupakkaa menee vaan muutama päivässä. Suomessa yleensä sanotaan että 10 tupakkaa/vrk on raja, sen alittavalla tupakointimäärällä imetyksen hyödyt vielä ylittää tupakoinnin haitat lapselle. Mutta tämä ei ole mikään "lupa" polttaa sen verran, sillä tosiaankin yksikin tupakka niitä myrkkyjä rintamaitoon tuottaa.
 
itse polttelin imetyksen aikana ehkä pari röökiä päivässä, sillee että kun pisti pitkille päikkäreille (n.3h nukku pihalla) ja sitten yöunille mentäessä (laitoin nukkumaan noin kasilta ja sitte vauva heräs yöllä joskus kahen aikaan syömään) oli mulla siitäki huono omatunto, mutta no.. elämä on! hirveän säännöllinen vauvani mahdollisti tämän, aloin siis poltella uudestaan vauvan ollessa joku 4kk kun jonkinlaista rytmiä alkoi olla. nyt taas raskaana nollalinjalla, ja nyt yritän kaikkeni, ettei enää lipsuisi siihen. vaikka tuskin muutama rööki on niin haitaksi, tiedän vain itseni, että jos alan siihen, niin imetyksen jälkeen se on taas sitte se 10 päivässä :(
 

Yhteistyössä