Koira huolia

  • Viestiketjun aloittaja "Anneli"
  • Ensimmäinen viesti
"Anneli"
Minulla on ongelma koirani kanssa. Koira tuli meille toisesta perheesta ja minulle kerrottiin etta koira on lievasti kehitysvammainen. Koiralla on saalimaton tapa pyoria ympyraa niin hihnassa kuin vapaana ollessa. Kaikkein arsyttavinta on kun koira pyorii ihmisten ympari. Koiralla pitaisi kuuleman mukaan olla kaikki hyvin. Mina en vain usko sita. Sisalla ulvominen, uikuttaminen, liika alistuminen, hihnassa vetaminen, autojen lahella rimpuilu, pyoriminen, paalle hyppiminen ja tottelemattomuus alkaa repia hermoja. Koira ei rauhoitu millaan. Entinen omistaja sanoi etta autoihin se vain pitaa totuttaa. miten totutat koiran autoihin tappamatta itseasi tai koiraa. Koira on kohta 8kk vanha alaskan husky. Pitkia lenkkia tehdaan.. tai ainakin yritetaan. Siita kun ei oikein tule mitaan kun koiraa pitaa muutaman askeleen valein irroittaa joko itsesta, puiden ymparilta tai hihna on sen seitseman kertaa tassujen ymparilla. Jos hihnaa pitaa lyhyena ei kavelysta tule mitaan kun koira tyontyy jalkojen eteen. Mita ihmetta mina tuon koiran kanssa tehen? :(
 
ffgg
Niin koira on vasta 8 kk vanha,eli täysin oppivainen vaikka mihin jos itse sitä haluaa.

En ihan ymmärrä miten tuo autoon totutteleminen liittyy tappamiseen. Kyllähän sitä voi ihan rauhassa ensin totutella parkissa olevaan autoon,päästää koiraa nuuhkimaan auton tiloja ja edetä koiran mukaan tutustumisessa. Siitä pikku hiljaa liikkuvaan autoon yms.

Pakko sanoa että en ymmärrä ihmisiä jotka ottavat eläimen jossa on vikoja (tai itse sanovat niitä vioiksi) eivätkä ymmärrä että koiran kanssa ainakin kaiken a ja o on koulutus. Ja se että siihen paneutuu.

Minusta koirasi ei kuulosta yhtään vaikealta koiralta. Päinvastoin. Koiralta joka kaipaa ohjausta ja koulutusta. Ja se vaatii työtä. Sitä koulutusta ei saavuteta yhdessä päivässä. Toistoja,toistoja,toistoja ja toistoja. Ihminen saa koirasta juuri sellainen kun haluaa jos vähän viitsii käyttää siihen aikaa ja vaivaa.

Tottelemattomuus on TÄYSIN OMISTAJASTA KIINNI. Se ei ole koiran vikaa.

Pakko kertoa että meille tuli vuoden ikäisenä sellainen ad/hd koira ettei mitään rajaa. Tottelemattomuus...niin mitä se oli? Kaksi edellistä omistajaa heivanneet koiran koska tuli allergioita... viimeinen pitänyt päivän häkissä ettei riehuisi. Joo,kyllähän sen koirasta huomasi että tuli "allergioita" perheisiin. Itselläkin meinasi pinna palaa.
Mutta tuo isäntä ei antanut periksi. Kaivoi tietoa,kyseli,otti selvää ja paneutui koiraan. Koulutti,koulutti,toisti ja toisti. Yhdessä tehtiin säännöt joihin minäkin osallistuin jotta koira saa kaikilta samat käskyt eikä mene sekaisin.

Nyt koira on 3 v. ja maailman rauhallisin ja kiltein koira. No,ikäkin rauhoittaa,mutta en voinut uskoa että siitä tulee tuollainen lupsakka koira. Vetäminenkin jäi kun siihen koulutettiin. Itse en nyt kauheasti tikkua ristiin aittanut,mutta isäntä kyllä teki hirmuisen työn. Ja on nyt todella kelpo perhekoira. Ei tarvitse nää ravata kodista toiseen "allergioiden" vuoksi. Meille jää loppuelämäkseen
 
"Pellervo"
Jes, 8kk koira alkaa näyttämään aikuiselta, mutta on edelleen pentu. Meitinkin koira tuli meille noin vuoden ikäisenä täysin adhd-tapauksena, oli syönyt parikin sohvaa ja ties mitä... kaikenmoista pientä 'ongelmaa'. Nyt vuoden jälkeen koira on melkein kuin toinen eläin, rauhottunut hirmuisesti ja jostain alkaa pikkuhiljaa löytymään korvatkin.

Annathan koirallesi siis aikaa, hirmuisesti kärsivällisyyttä, lenkkeilyä ja aikaa. Toki koiraa olisi hyvä ihan kouluttaakin, mutta tuo on vaikea ikä.
 
"Sirkkeli"
Jaaha, mitenhän tämä lievä kehitysvammaisuus on todettu :D

Koira on pentu, ja vaikuttaa ihan normaalilta ikäisekseen, ja sellaiselta, jota ei ole koulutettu pätkän vertaa. Rotu on sellainen, jonka ominaispiirteisiin kuuluu ulvominen.
Mitäkö teet? Laita piski eteennpäin, oot niin stanan pihalla koirista, ja varsinkin omastasi, ettet sä tuosta saa kuin sekoilevan varaallisen ohjuksen.
 
dera
Vai että kehitysvammainen. Taisit kirjoitella toinenkin päivä?

No huskyllasi on sitten virtaa, kuten kuuluukin olla.
Pari metriä kävelyä ei riiitä. Mitä teidän pitkä lenkki tarkoittaa (etenkin näillä helteillä)?
Aktivoi, aktivoi, aktivoi.

http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/alaskanhusky.htm
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj

Yhteistyössä