Mikä tuota 5v tyttöä vaivaa?

  • Viestiketjun aloittaja Äiti ihmeissään.
  • Ensimmäinen viesti
Äiti ihmeissään.
Kävelin tänään jäätelökioskin ohi 9v ja 5v tyttärieni kanssa. Kysyin tytöiltä, että haluavatko he jäätelöt. Vanhempi tyttö tahtoi, nuorempi taas ei. Kun ostin vanhemmalle tytölle jäätelön ja nuorempi näki sen jäätelön siskon kädessä, hän hyökkäsi ihan yllättäen siskonsa kimppuun, alkoi lyömään ja raapimaan tätä kasvot vihasta vääristyneinä ja muristen sillä seurauksella, että jäätelö tippui siskon kädestä. Kun se jäätelö tippui maahan, tuo nuorempi tyttö alkoi nauramaan ja sanoi siskolleen, että "Et sinä tyhmä läski jäätelöä tarvitse".

Ps. kolmas maailmansota alkaa ihan milloin tahansa.
 
sama juttu
Kuulostaa aika tutulle. Meillä pojat vielä hieman pienemmällä ikäerolla (2v 8kk ikäeroa) ja aivan samanlaisia juttuja. Tuntuu että vihaavat toisiaan ja sitten taas hetken päästä on niin kivaa yhdessä.

Tiedetään mistä naruista pitää vetää, jotta toisella menee hermot. Sitten kun ne hermot on saatu toiselta menemään ja se tekee takaisin jotain niin eikös huudeta "äitiiiiiii Ville tekee tälleeeeen"

ja aivan varmasti just siks ärsytetään että se toinen tekis jotain ja pääsit ite kantelemaan äidille.
 
"rasvie"
No kuulostaa kyllä aika omituiselle käytökselle. Onko tuollainen normaalia käytöstä heidän välisessä suhteessaan? Jotain mennyt kyllä hieman pieleen jossain vaiheessa...Ja ihmettelen sitä, että täällä parikin vastaajaa sanoo olevan normaalia "sisarusten välistä nahinaa." Muistan itsekin tapelleeni siarusteni kanssa lapsena, mutta kyllä sille tappelun alulle jonkun loogisen selityksen saattoi löytää.
 
"Rilla"
ei minustakaan kuulosta normaalille käytökselle tuollainen. Meillä on 3 lasta pienillä ikäeroilla ja sisarusten väliset nahinat on ihan tuttuja, mutta ei meillä nyt kukaan sentään ihan tyhjästä ala toisen kimppuun hyökkäämään ja vieläpä puhumaan tuollaisia... Olisi kiva tietää, miten tuohon vanhempi reagoi ja mitä seuraamuksia lapselle tuli??
 
jl
Voisi myös olla jonkun asteen ahdistusta. Itse käyttäydyin lapsena sisaruksia kohtaan aivan samalla tavalla. Sitä puitiin neuvolassa ja syyksi löydettiin äidin ja isän jatkuva riitely ja vihanpito keskenään. Ja vaikka te ette riitelisi niin voi olla jokin muu asia perheen sisällä joka aiheuttaa tämän tyyppistä käyttäytymistä. Sinäpä sen tiedät. :)
 

Yhteistyössä