Nykynuoriso olettaa rahan tippuvan taivaasta tekemättä mitään

  • Viestiketjun aloittaja alksjdf
  • Ensimmäinen viesti
ap...
[QUOTE="Tina";30137626]Eli olette valinneet väärän ihmisen töihin? Vai oliko hän jonkun työntekijän lapsi?
Kannattaisi panostaa työnhakuun että saisi oikeanlaisen työntekijän...[/QUOTE]

Käsittääkseni tämänkertainen, kuten aiemmatkin tyypit, ovat olleet ihan kesätöitä hakeneet nuoret, jotka ihan oikeasti kuvittelevat, että postintyö on helppoa, ettei tartte juuri mitään tehdä ja ovatkin pettyneet, kun joutuvatkin hikoilemaan ja tekemään niitä töitä. Käsittääkseni työntekijöiden lapset, joita aina joskus on, ovat niitä oikeasti ahkeria, kun he kuitenkin tietävät, mitä tämä homma pitää sisällään.

Toisena esimerkkinä nykynuorisosta voin sanoa, että yksi tuttuni, joka on yrittäjä, kertoi että kaikki työharjoittelinuoret on enempi tai vähempi sairaslomalla työharjoittelun aikana. Toki jos on sairas pitää ottaa sairaslomaa, mutta hänen ja kuulemma monen muunkin yrittäjän mukaan, nykynuoriso on todella sairasta porukkaa, kun aina ollaan sairaslomalla.

Onhan myös joku, en muista nyt oliko nuori työntekijä vai asiakas, sanonut että kuvitteli postinjakajien tulevan aamulla töihin ottavan lastauslaiturilta valmiit laatikot postia ja lähtevän jakamaan. Oli ihan hämmentynyt, että me laitetaan ne postit itse järjestykseen.
 
skepsis
Sellaista tilannetta ei tule oikeassa maailmassa. Otetaanpa esimerkkinä vaikka markkinatalouden mallimaa Yhdysvallat: siellä tavallinen duunari saattaa painaa kolmeakin duunia suoriutuakseen arjesta. Nehän voisivat sielläkin kieltäytyä paskaduuneista. Mikseivät siis tee oletuksesi mukaan?
Koska siellä ammattiliitot on ajettu ahtaalle. Et tainnut itsekään tätä tietää?
 

Yhteistyössä